Luukku 7

Tervetuloa jouluradion neljännen lähetyksen pariin!

Juontajina: Rafael Hawkes ja Zachariah O’Gara


*radiokanava aukeaa*

<Rafael> *hetken hiljaisuus* Oikein hyvää iltaa sinne oleskeluhuoneisiin! Toivottavasti joulunodotus on alkanut kaikilla rauhallisissa ja rakkaudentäyteisissä merkeissä. Ja jos ei, niin ei hätää! Sitä varten me olemme täällä tänään. Tämä on Puolueeton punavihreä neuvontapalsta, jossa löydämme ratkaisun pulmaan kuin pulmaan, oli se sitten joulutanssiaisparin puuttuminen tai joululahja suvun kamalimmalle isoäidille. Toisena neuvojana kuullaan Rohkelikon hurmuria Zachariah O’Garaa, joka on oman elämänsä ongelmanratkaisija. Lisäksi Zackilla on erinomaisen hyvä naismaku, koska hän on aina samojen naisten perässä kuin minä. *äänestä kuuluu huvittuneisuus* Zack on myös taatusti ainoa rohkelikko, joka osaa myös ratkaista ongelmia eikä vain aiheuttaa niitä, vai mitä Zack?
<Zachariah> *naureskelee vähän ja karistaa kurkkua hieman.* Kiitos. Kyllä, tai noh, miten sen nyt ottaa.. *mutisee hiljaa* Ja äsken kuulemanne toinen neuvoja on tietysti luihuisten ikioma huispauskapteeni, johtajapoika ja naistenmies – Rafael Hawkes! Hänellä on myös hyvä naismaku, hän on tunnettu hurmuri ja oikea kermaperse – ja siis tarkoitan toki tätä kaikella rakkaudella… sekä tarkoitan takamustasi enkä taustaasi. *puhuu huvittuneen pehmeällä flirtillä äänellä*
<Rafael> *nauraa* Kiitos kiitos, mutta naisten- ja miestenmiehen sijaan pyrin olemaan vain yhden naisen mies.
<Zachariah> *naurahtaa vähän myös* God bless your monogamish as… soul. *virnistys kuuluu äänestä* Pitemmittä puheitta otetaanko ensimmäinen kysymys? Näitä olikin tullut ihan liuta, mistä valittiin parhaimmat kuitenkaan sen enempää niitä pohtimatta, että vastaukset tulevat sitten olemaan vain meidän spontaaneja neuvoja ja mielipiteitä. Älkää ottako liian vakavasti.
<Rafael> Otetaan siis ensimmäinen kysymys ja tarjotaan siihen meidän tietämyksellä ja kokemuksella paras mahdollinen vastaus. Anna tulla Zack, mihin pulmaan nyt kaivataan ratkaisua?
<Zachariah> *karistaa hieman kurkkua* Nimimerkillä “Tietämätön” kirjoittaa seuraavasti: ”En tiedä, mitä teen elämälläni! Ammatinvalinnanohjaus ei ole onnistunut antamaan minulle selviä urasuunnitelmia.” *eläytyy lukemiseen, naurahtaen vähän väliin* Feel you. *toteaa väliin* ”Olen kiinnostunut vähän kaikesta, mutta en riittävästi mistään, jotta voisin tehdä sitä työkseni lopun ikääni. Mitä tehdä?” *jatkaa ja vetää sitten vähän henkeä* No siis.. Tämä ei olekaan ihan helppo juttu, vai mitä Rafa?
<Rafael> Hmmmm, niinpä, eipä olekaan. Tietämättömällä on aika hankala valinta edessään. Hänhän voisi hakeutua ammatinvalintaohjaajaksi, niin siihen saataisiin joku ammatin valinnan vaikeudesta ymmärtävä.
<Zachariah> *naurahtaa* Yeah. Siitä tuli mieleen, että yleensähän ihmiset hakeutuu nimenomaan ammattiin joka jotenkin resonoi niiden kanssa, että on esimerkiksi lapsena aina maalaillut, ja sitten lopulta tajuaakin haluavansa maalata asioita työkseen. You know. Kannattaa varmaan hakea sitä omaa alaa vähän kokeilemalla ja itsetutkiskelun kautta.
<Rafael> Niinpä. Jos ei tiedä, voi kokeilla sitä, mikä tuntuu kaikkein eniten kiinnostavan. Jos niitä ammatteja on useampi, voi kokeilla kaikkia! Tai laittaa kaverit arvioimaan niiden sopivuutta sulle.
<Zachariah> No näinpä. Varmaan tällainen itsensä arvio, persoona ja näin – niin – vaikuttaa valintaan, joten.. menköön sillä mikä lopulta tuntuu hyvältä sillon. *mutisee vähän epäselvästi* Otetaanko seuraava kysymys?
<Rafael> Bring it on!
<Zachariah> Nimimerkki “KilttiMies39” kirjoittaa seuraavasti *hajoilee nimimerkin kohdalla hieman* “Tervehdys hyvät herrat, en ole kehdannut myöntää tätä kenellekään tai ehkäpä edes itselleni, mutta olen kärsinyt pitkään alkoholiongelmasta.” *pitää tauon* Ikävä kuulla. *toteaa väliin myötätuntoisesti* ”Vietin kesän vie-roi…” *naurahtaa* “..eräässä kunniallisessa terveyslaitoksessa maaseudulla ja luovuin alkoholista. Palattuani tuttuun ympäristöön koululle on kuitenkin ollut perin juurin haastavaa. Tämä on niin kurja loukko, ettei täällä muuta iloa olekaan kuin tuliviski! Mistä voimia jatkaa ilman viskin iloja?”

*hetken hiljaisuus, jonka aikana kuuluu vaimeita naurahduksia*

<Rafael> Tuota… *tyrskähdys* …kuulostaa hankalalta ongelmalta.
<Zachariah> Niin… Kyllä.. Todellakin perin juurin hankala ongelma.
<Rafael> Ja sitä paitsi viski on hyvää…. ….jos sattuu olemaan alkoholisti! Ehkä riippuvuusongelmissa pitäisi hakeutua parantajalle?
<Zachariah> No näinpä. Kai siitä voisi käydä parantajalle puhumassa. Mutta pitää todeta, että hienoa kuulla, että Kilttimies39 on tähän ongelmaan kuitenkin hakenut apua.
<Rafael> Niinpä, se on jo ensimmäinen askel! Ja Kilttimies39 on kyllä ihan oikeassa siinä, että onhan tämä aika kurja loukko.
<Zachariah> No ei täällä kyllä aina ihan joulumielelle pääse, että ymmärrän hyvin… maisemanvaihdos voi välillä tehdä ihan hyvää. Allekirjoitan.
<Rafael> Joo, jotenkin tästä koulusta pitäisi saada siedettävä Kilttimies39:lle. Ehkä jos hän löytäisi elämänsä rakkauden? Tai jonkun kivan harrastuksen? Muun kuin viskinjuonnin..
<Zachariah> Jep, harrastukset ja muut aktiviteetit auttaa varmasti. Yleensä addiktioita ei voi kokonaan poistaa, että ne tulee jokseenkin siirtää, niin.. Veikkaan että kilttimies39 hyötyisi jostain alternatiivisesta hyvän olon tuottajasta.
<Rafael> Aivan, eli hän voisi miettiä jotain keinoa korvata viski. Tsemppiä Kilttimies39!
<Zachariah> Yeah, se voi olla meidän vähän köyhä neuvo. Tsemppiä tosiaan.. Haluatko sitten lukea seuraavan kysymyksen?
<Rafael> Joo. *hetken hiljaisuus* …ihan kaikkea ongelmia meillekään ei olisi tarvinnut kertoa. *mutisee ja rykäisee sitten* Seuraava kysymys kuuluu: ”Minulla on takamuksessani paise..”
<Zachariah> *kuuluu kun Zack repeää, mutta hiljentyy pian*
<Rafael> “..joka tekee jo istumisenkin kovin kipeäksi… Yritin itse hoitaa sitä koulun toiletin seinälle kirjoitettujen vinkkien mukaan, mutta tiikeripalsami tuntui vain pahentavan tilannetta.”…kuka edes noudattaa vessan seinille kirjoitettuja vinkkejä… *toteaa väliin* ”Mitä minun tulisi tehdä? En minä sairaalasiipeen kehtaa tietenkään mennä ja minua pelottaa, että poikaystäväni huomaa, mikä olisi tietenkin hirveän noloa.” Tämän vinkin meille on lähettänyt “Paisepylly666” *äänestä kuuluu, että ei kestä enää, vaan alkaa kohta taas nauraa* Zack, jos olisit tämän henkilön poikaystävä, huomaisitko jättipaiseen deittisi takamuksessa?
<Zachariah> *vetää henkeä hitaasti happi huvittuneena väristen* Yeah.. uhm.. *naurahtaa vähän kiusaantuneesti* Huomaisin varmasti, ja tuota.. kyse ei ole siitä mitä muut ajattelevat.. vaan.. jos tämä on kerran kivulias ja epämukava vaiva niin, suosittelen kyllä menemään sen kanssa parantajille. Ei varmasti ole ensimmäinen paise jota ovat hoitaneet.
<Rafael> Eikä varmasti ensimmäinen takamus, jonka he ovat nähneet. Parantaja Jason Lowettillahan on vaimo ja lapsiakin, ja vaimolla ihan hyvä takamus.
<Zachariah> Niin, on muuten. *toteaa kuulostaen miltei yllättyneeltä* Joten joo parantajille vaan, kerää rohkeutesi, muuten paise voi suurentua tai tulehtua entisestään.
<Rafael> Aivan! Äläkä enää lue niitä vessavinkkejä. Otanko seuraavan kysymyksen?
<Zachariah> Joo, ota vaan.
<Rafael> Seuraavaksi meillä on nimimerkin “Ihmissusiko?” pulma. ”Minusta tuntuu, että olen ihmissusi. Viimeksi täydenkuun aikaan olin viattomasti nauttimassa kymmenisen tuoppia tuliviskiä, enkä muista loppuyöstä mitään.”
<Zachariah> Kymmenisen tuoppia! *hihkaisee* Holy sh… night.
<Rafael> Tällä logiikalla minäkin olisin ihmissusi kymmenen tuopin jälkeen. *huomauttaa* ”Aamulla oli paha olo ja minulla oli naarmuja ja mustelmia, aivan kuin olisin mellestänyt suden muodossa koko yön.” Auts. *toteaa väliin* ”Mitä voin tehdä? En kestäisi sitä häpeää….”
<Zachariah> No en kyllä ihmettele jos oli pahaolo.. *toteaa naurahtaen* Siis hitto tuliviskiäkö?
<Rafael> Toivottavasti ne olivat minituoppeja. Muuten musta tuntuisi ainakin zombilta eikä ihmissudelta.
<Zachariah> No yeah.. Mutta mitä se sanoi? Että oli naarmuja ja mustelmia täynnä aamulla? Sanotaanko siinä että heräsikö se yksin?
<Rafael> *hetken hiljaisuus* Ei tässä sanota muuta. Tuskin se luulisi itseään ihmissudeksi, jos heräisi jonkun tyrmäävän leidin vierestä?
<Zachariah> Oh true..
<Rafael> Ehkä seuraavan täysikuun aikaan hän voi juoda vain muutaman tuopin ja herätä aamulla jonkun kaunokaisen vierestä? Se ainakin varmistaisi, ettei hän ole ihmissusi. Tosin usein näissä tarinoissa kai käy niin, että sängystä löytyy joku kauhea haahka.
<Zachariah> *nauraa* Yeah. Paras varmaan jättää tuliviskit kokonaan litkimättä kuten Kilttimies39 on tehnyt.
<Rafael> Joo
<Zachariah> Noh, susipoika, varmaan kaikkein loogisin päätelmä on että olet mellestänyt yksinäsi.
<Rafael> Niin, ja ehkä sinunkin kannattaa mennä juttelemaan juomistottumuksistasi parantajalle.
<Zachariah> Jep, tässä se selviää, menkää kaikki vaan aina suoraan parantajalle.
<Rafael> Jep, senhän takia koulussamme on niin monta parantajaa.
<Zachariah> No jep. Äläkä pelkää, tuskin olet ihmissusi. Kenellä vain katkeaa filmi jos juo noin paljon. *rykäisee vähän ja vetää henkeä* Seuraava kysymys tulee eräältä kuka on Epätietoinen! “Suututin erään tytön pussaamalla häntä poskelle juotuani hiukan tuliviskiä. En tarkoittanut loukata häntä, mutta tyttö mököttää minulle. Onko tämä minun vikani, mitä tein väärin ja mitä minun kuuluisi tehdä nyt?” Siis ihan oikeesti nyt… *pitää hetken tauon* Jättäkää – se tuliviski – rauhaan – ihmiset. *naurahtaa* Huomaatteko kuinka kaikki ongelmat liittyy siihen? *mutisee*
<Rafael> *hetken hiljaisuus ennen kuin naurahtaa vähän kiusaantuneen oloisesti* Joo, niinhän ne taitaa liittyä. Voitaisiin kieltää koko viski?
<Zachariah> *hetken hiljaisuus* Joo, eiköhän se ole jo kiellettyä täällä.. Mutta kummasti se vain näihin juttuihin löytää. *vetää sitten henkeä taas* Ihan siis ensin. *kaivaa asiallisen äänensä* Haluan muistuttaa teitä kaikkia kuulijoita suostumuksesta.
<Rafael> *hetken hiljaisuus* Ja… tuota…. varmaan kannattaisi kysyä siltä tytöltä, missä meni vikaan.
<Zachariah> Juurikin näin, että kannattaa jutella. Keskustelu on aina kaiken a ja o. Jos on loukannut jotakuta, niin anteeksipyyntö on hyvä aloitus.
<Rafael> Jos se tyttö haluaa jutella, sitten tietysti on hankalassa tilanteessa, jos vastassa on mykkäkoulu. Mutta anteeksi voi tietysti pyytää siitä huolimatta!
<Zachariah> Kyllä. Eiköhän kaikki selviä.
<Rafael> Juu, eikä tässä tarvitse edes mennä parantajan pakeille! Seuraavaksi meillä onkin nimimerkin “En ole mustis” ongelma, joka kuuluu: ”Mitä mä voin tehdä, kun mun kumppanin seurassa pyörii yksi ylimääräinen? He näkevät JOKA paikassa ja enemmän kuin minä ja kumppanini. Kumppanini sanoo että he ovat vain kavereita, mutta entä se toinen osapuoli? Mitä mä voin tehdä?”
<Zachariah> *naurahtaa* Vai et ole mustis.. *mutisee parjaavasti*
<Rafael> No varmaan tämä henkilö kyllä on mustis. *hetken tauko* Mitenköhän luotettava hänen kumppaninsa on? Jos hän sanoo, että he ovat vain kavereita sen toisen kanssa?
<Zachariah> Noh. Tutun kuuloinen tilanne. *toteaa huvittuneena* Ehkä kannattaa puhua taas kerran asianomaisten kanssa. Keskustelulla pääsee todella pitkälle. Ja luottamus on kaiken perusta.
<Rafael> Mmm, ja ehkä tuossa voisi yrittää nähdä enemmän? Jos kumppani pyörii enemmän jonkun toisen kanssa.
<Zachariah> No sekin.
<Rafael> Haa, tämä on melkein kuin sinä, minä ja Sophie. Siksi tää kuulosti niin tutulta!
<Zachariah> *naurahtaa* Näinpä.
<Rafael> Ehkä kannattaa koittaa kaverustua sen kumppanin kaverin kanssa, koska joku syyhän sillä kumppanilla on tykätä siitä toisesta ihmisestä kaverina.
<Zachariah> Nimenomaan. Meilläkin juttu luistaa ja teillä menee paremmin kuin ikinä, joten suosittelen kaveeraamista ja juttelua.
<Rafael> Jep. Vieläkö meillä on kysymyksiä?
<Zachariah> Vielä on kolme kysymystä. Ne on kuitenkin melko nopeita. Otetaanko ne pikaisesti vielä loppuun?
<Rafael> Joo, otetaan vaan!
<Zachariah> Seuraava kyselijä, on – “Kyselijä” – eli: ”Mitä tehdä, jos kumppani itkee usein eikä voi tehdä asialle mitään?”
<Rafael> Helppoa! Ole läsnä ja halittavissa. Varmaan siinä se syykin selviää samalla.
<Zachariah> Jep. Heti herää kysymys että kai sille nyt jotain voi tehdä. Että yleensä itkuille on syyt. Taas voisi puhua. Lohduttaminen.
<Rafael> Sitten meillä on nimimerkki “Suhdesotkuja”, joka kysyy: ”Mitä kannattaisi tehdä poikaystävän suhteen, kun sellaisen haluaisi muttei kuitenkaan välttämättä halua?”
<Zachariah> No ei yhtikäs mitään siinä vaiheessa. Suoraan sanottuna silloin ei ole valmis.
<Rafael> Eikö ensin kannattaisi vaikka päättää, haluaako vai eikö?
<Zachariah> Indeed. Muutenkin poikaystäviä ei vain hankita, joten suosittelen ajattelemaan tätä koko juttua vielä pidemmän aikaa ennen kuin tekee mitään.
<Rafael> Niinpä. Muuten voi tulla vain paha mieli. Eikä poikaystävää kannata haluta vain siksi, että muilla on.
<Zachariah> Sekin vielä. Sitten loppukevennyksenä otetaan “Uusi oppilas” nimimerkillä kirjoittaneen henkilön kysymys. Josta meillä voi olla hyvinkin tietoa. Arvannetko mistä on kysymys?
<Rafael> *rummuttaa sormillaan pöytää* En, mutta jännitys tiivistyy!
<Zachariah> Mikä on koulun romanttisin paikka? Ja miksi? *heittää kysymyksen rennosti ilmoille*
<Rafael> *lopettaa rummutuksen* Heh. Se on salaisuus. Jota en tietenkään kerro, koska muuten siellä ovat kaikki muutkin!
<Zachariah> *naurahtaa* Noh, minä en tee tällä tiedolla mitään, mutta suosittelen teitä etsimään jonkin kivan oman paikan. Niitä on nimittäin todella paljon. Kyllä ne löytää. Riippuu oikeasti tarkoituksesta ja ihmisistä.
<Rafael> Niinpä. Ja tietysti, jos on uusi oppilas, kannattaa testailla paljon erilaisia paikkoja. Älkää kuitenkaan menkö luvattomiin paikkoihin, koska muutoin pääsette testaamaan romanttista jälki-istuntoa.
<Zachariah> *naurahtaa* Yeah
<Rafael> Kenen kanssa viettäisit romanttista jälki-istuntoa mieluiten, Zack? Professori Carrow’n?
<Zachariah> Naah.. Meidän jälki-istunnot ei ole ikinä olleet kamalan romanttisia. Varmaan ystävän. Entä itse?
<Rafael> Sophien tietysti, mutta ihan tavallinen jälki-istunto Zachariah O’Garankin kanssa varmaan menettelisi!
<Zachariah> Kuin myös kanssasi Rafael Hawkes! *toteaa huvittuneena kunnes vetäisee terävästi henkeä* Joten siinä oli kaikki kysymykset! Kiitos kuulijoille, ottakaa mitä saitte irti ja jättäkää loput. Pääneuvoiksi jäi.. mitäs meille jäi?
<Rafael> Hakeudu parantajalle, jos sinulla on terveysongelmia. Älä lue vessan seinää. Keskustele suhdeongelmista. Ja hmmm…. pysy kaukana tuliviskistä.
<Zachariah> Right on! Hienosti tiivistetty.
<Rafael> Kiitos mainioista neuvoistasi Zack. Emmeköhän me ole valmiita päästämään oppilaat soveltamaan neuvoja! Kukaan ei muuten kysynyt vinkkejä joulutanssiaisparin hankintaan. Pitääkö tästä päätellä, että kaikilla on jo parit?
<Zachariah> Kuin myös, Rafael. Ja näin voisi päätellä! Tämä on ollut Zafan Puolueeton punavihreä neuvontapalsta. Kiitos kuulijoille ja hyvää joulunodotusta kaikille!
<Rafael> Lämmintä ja mukavaa joulunodotusta! Pitäkää mistelit käden ulottuvilla!

*radiokanava napsahtaa kiinni*

One thought on “Luukku 7

  1. Tietäjä

    Tuliviskistä kannattaa vaihtaa viiniin, se ei ole ihan niin vahvaa.

Comments are closed.