Luukku 17

Tervetuloa Talviradion 17. lähetyksen ja joulutanssiaisten jälkimaininkien pariin!

Uutisankkurina: Felix Briggs
Muotitoimittajana: Rémi LaRue
Kulttuuritoimittajana: Walter Morgan


*lähetys alkaa, mutta hetken on vain hiljaista*

<Felix> Tervetuloa Rohkuradion Talviradion erikoisuutislähetyksen pariin. Minä olen Felix Briggs ja nämä ovat uutisaiheitamme tänään….
<Felix> Armstrong Jonesin elämä ja teot viimeisten viikkojen aikana!
<Walter> Ei sillä että herra Jonesin elämä olisi mitenkään kiinnostavaa, saatika lainkaan merkittävää!
<Rémi> Merkittävää siinä on ainoastaan myötähäpeän määrä
<Felix> Me olemme pitäneet tarkkaan silmällä Armstrong Jonesin menemisiä – kuten hänkin on pitänyt tarkkaa silmää meidän menemisistä. Viime aikoina Armstrong Jones on viettänyt paljon aikaa täällä kopissa ja tyttöystävänsä Vivianna Westin kanssa.

*hetken hiljaisuus*

<Felix> Armstrong Jones on tylsä kuin mikä. Joten… uutisaihe on siltäosin ohi. Ja seuraavaksi otamme yhteyden muotitoimittajaamme Rémi LaRueen. Rémi, mitä osaat kertoa meille joulutanssiaisten muotikatastrofista?

*hetken kuuluu pelkkää rätinää*

<Rémi> Kiitos, Felix. Elämme tosiaan joulutanssiaisten jälkimaininkeja ja tanssiaisten suurin katastrofi todella oli Armstrong Jonesin asuvalinta. Kuten hänen elämäänsäkin, sitä voi kuvailla ainoastaan sanalla tylsä
<Rémi> Jones oli selvästi ajatellut pelaavansa varman päälle ja valinnut perinteisen, mustan juhlakaavun, mutta tanssiaisten pukuloistossa tämä oli luonnollisesti virhevalinta. Asun olisi voinut ehkä pelastaa jollakin mielenkiintoisella yksityiskohdalla, mutta ymmärrettävästi Jonesin kekseliäisyys ei sellaiseen riittänyt
<Rémi> Muodikas valintahan olisi voinut olla parittaa perinteisen juhlakaavun kanssa hieman erikoisemmat kengät, mutta Jones tyytyi tavallisiin, niin ikään mustiin juhlakenkiinkin. Vaikka hänellä taatusti olisi ollut varaa parempaankin
<Rémi> Asu oli niin tylsä ja mitäänsanomaton, että häntä tuskin erotti edes Suuren Salin seinästä. Todellinen seinäruusu siis. Voimme vain miettiä, miten Jones onnistuikin tekemään niin säälittävän asuvalinnan. Olen nähnyt taikaministerinkin päällä muodikkaampia ja kekseliäämpiä luomuksia
<Rémi> Tanssiaisten pitäisi olla juhlava tilaisuus, jossa kaikilla on tilaisuus esitellä parhaita puoliaan, mutta Jonesilta jäi selvästi viesti saamatta. Sääliksi käy hänen pariaan ja tyttöystäväänsä Vivianna Westiä, joka joutui katsomaan tätä ikävystyttävän onnetonta pukeutumisyritystä. Sekä tietysti kaikkia muita, jotka sattuivat Jonesin tanssiaisissa näkemään
<Felix> Paitsi ettei Vivianna Westiä kannata sääliä, itsepä on lusikkansa soppaan laittanut!
<Rémi> Ja minkälaiseen soppaan! Jos Jones olisi soppa, hän olisi varmasti hernekeitto
<Felix> Sipulikeittopas
<Walter> Älä nyt, henrekeiton kanssa on sentään aina pannukakkua! Joka on hyvää.
<Rémi> Niin, West on pannukakku …ja hillo hänen asuvalintansa, joka sentään oli Jonesia parempi
<Rémi> Emme vielä tiedä, jääkö tämän hirvityksen nähneille pysyviä vaurioita vai toipuvatko he vielä ennalleen, mutta jäämme seuraamaan tapauksen kehittymistä. Minä olin muotitoimittaja Rémi LaRue ja nyt takaisin studioon. Ole hyvä, Felix!

*hetken hiljaisuus*

<Felix> Kiitos, Rémi, tämä oli aika kattava raportti! Vaikka olen silti sitä mieltä, että Jones on sipulikeitto. Muka hienostunut, mutta silti niin röhnö. Näittekö muuten, kuinka Jones sattui astumaan boolilätäkköön ja sen sukat kastuivat? Luultavasti sen kengissä oli reikä tämän kaiken kukkuraksi!
<Walter> Jos asuun olisi kuulunut hernekeiton vihreät kumisaappaat, niin ei olisi käynyt!
<Rémi> Kumisaappaatkin olisivat parantaneet sitä
<Felix> Ja se jos mikä olisi ollut fresh tuulahdus asuun! Mutta valitettavasti Jonesin aiheuttamat mittavat vahingot eivät pääty edes tähän vaan kulttuuritoimituksellamme on lisää huonoja uutisia. Kulttuuritoimittajamme Walter Morgan oli paikan päällä, kun Jones ja kumppanit pitivät joulukonserttiaan. Walter, mitä pystyt kertomaan meille kyseisestä välikohtauksesta?
<Walter> Valitettavan paljon Felix, korvatulpista huolimatta kuulin konserttia aivan liikaa!
<Walter> Orkesterin joulukonsertti oli varsinainen kärsimysnäytelmä. Luulen että Jones oli kopioinut Jouluyö juhlayön nuotit ainakin kolmeen kertaan muiden kappaleiden tilalle! Kamala vinkumisversio kappaleesta vieläpä. Erittäin tylsä ja tahditon, eikä lainkaan rock.
<Walter> Petteri Punakuono sentään toi vähän piristystä, mutta Jonesin sello! Se pilasi kyllä senkin klassikkokappaleen. Sello taitaa olla yhtä epävireessä kuin Jones itse.
<Walter> Jones vaikutti myös tuijottavan aivan liikaa Westiä, joka tietysti keikkui eturivissä. Ei se heppu kyllä osaa huomioida yleisöään yhtään. Toivottavasti hän edes tajusi että kyseessä on julkinen konsertti. Vaikka biisivalinnat oli kyllä sellaista hempeilyä että ihan hirrrvittää.
<Walter> Luulen että viisi kuulijaa on edelleen sairaalasiivessä. En tiedä onko syynä epävireinen sello vai tärykalvoihin vinkumaan jäänyt Jouluyö juhlayö, mutta toivon heille erittäin pikaista toipumista joka tapauksessa.
<Felix> Tässä sen näkee, kaikki menee pilalle kun hankkii tyttöystävän. Mitä sanot, millainen sinun henkinen tilasi on tällä hetkellä?
<Walter> Olen varsin stabiili mielestäni. Mutta en tiedä olenko saanut kaikkia rippeitä korvatulpistani vieläkään ulos korvistani, kun niitä piti tunkea syvemmälle koko konsertin ajan.
<Felix> Aivan, aivan. Kuinka moni purskahti itkuun siitä, että päätyi konserttiin? Näitkö paljon tuskan kyyneleitä?
<Walter> Tuskaa, eriasteista epätoivoa ja varmasti kyyneleet voivat johtua myös tärykalvojen verenvuodosta.
<Felix> Entäs West, selvisikö hän tästä?
<Walter> Ah, hän saattoi olla ainoa henkilö salissa joka vaikutti olevan haltioissaan. Tai häkellyksissään, en ole ihan varma. Tytöt, etenkin West, ovat vähän haastavia tulkita.
<Felix> Aivan, aivan. Entäs Grace West, näkyikö häntä?
<Rémi> …kuka välittää siitä Westistä?
<Felix> Hän on Jonesin fani!
<Rémi> …no niinpä tietysti. En ole edes yllättynyt
<Walter> Kyllä West taisi olla myös eturivin joukkiossa. Mutta hänen hapannaamaansa on vielä vaikeampi tulkita!
<Felix> Aivan, aivan. Kiitos, Walter! Ja kiitos rohkeudestasi uskaltautua orkesterin joulukonserttiin. Emme unohda uhraustasi!
<Felix> Ja seuraavaksi Rohkelikkotornin säätiedotus! Armstrong Jones majoittuu edelleen rohkelikkotornin 7. kerroksessa, jonne kaikki paha ilma tuppaa keräytymään. Iltapäivällä ja illalla saattaa olla luvassa myös satunnaisia sellosooloja, joten kannattaa muistaa varata korvatulpat muk-

*hirveää pauketta*

<Felix> ….voi ei
<Rémi> …mitä nyt?
<Walter> Villi veikkaus kuka se on!

*lisää pauketta*

<Rémi> …ei kai Grace West? *kuiskaa hiljaa*
<Felix> Vivianna West on minun veikkaus
<Felix> Me… lopetamme lähetyksen tähän! Varokaa Rohkelikkotornia ja hauskaa päivänjatkoa!
<Rémi> …meillä ei välttämättä ole hauska päivänjatko
<Felix> Mutta tärkeintä on, että totuus tuli julki! Teimme tärkeän teon…. joten voimme hyvästellä maailman parempina miehinä!
<Walter> Ei tässä ketään hyvästellä, kuullaan seuraavassa konsertissamme! Hei heiiii!

*pauke jatkuu edelleen, mutta lähetys katkeaa*