Koulufestivaali 2022

21 heinä

Kouluvuoden lopulla järjestettiin tänä vuonna koulufestivaali, jollaista ei oltukaan muutamaan vuoteen nähty, sillä edellinen festivaali oli järjestetty vuonna 2018! (Jokainen voi tehdä omat päätelmänsä siitä, miksi niiden järjestämisessä oli ollut neljän vuoden tauko…)

Koulufestivaali on tilaisuus AM:in oppilaille (ja mikseipä henkilökunnallekin) päästä esittelemään taitojaan, luovuuttaan ja yrittäjyyshenkeään. Oppilaat ja henkilökunta pystyivät halutessaan pitämään festivaaleilla erilaisia kojuja, joissa saattoi myydä esimerkiksi käsitöitään, palveluita (esim. kasvomaalausta tai ennustusta), tai kokkailuitaan tai pitää esimerkiksi vaikka kahvilaa. Lisäksi festivaaleilla pystyi myös järjestämään erilaisia esityksiä, kuten musiikkia, teatteria, runonlausuntaa ja muuta vastaavaa. Kojut ja ohjelmat piti toki hyväksyttää koulun henkilökunnalla ennen festivaalia, joten niiden piti olla kuitenkin laillisia ja hyvän maun mukaisia.

Festivaali järjestettiin koulun pihamailla lauantaina 28. toukokuuta 2022 loppukokeiden ja V.I.P.- sekä S.U.P.E.R.-tutkintokokeiden päätyttyä. Sää oli festivaalipäivänä onnekkaasti oikein mukava ja lämmin, joten suurin osa kojuista pystyttiin järjestämään suunnitellusti ulkona. Koululta sai lainaan kojun pitämistä varten halutessaan pieniä ulkoilmatelttoja ja -katoksia sekä pöytiä, tuoleja ja muuta vastaavaa rekvisiittaa, mitä kojuilla saatettiin tarvita. Lisäksi pihamaalle oli rakennettu pieni ulkoilmalava katsomoineen erilaisia esityksiä varten käytettäväksi.

Kojuja ja esityksiä oli festivaaleilla tietysti runsaasti, myös NPC-hahmojen järjestäminä, mutta alla on lueteltu tiedossamme olleet pelaajien ilmoittamat ja pelin aikana mainitut kojut sekä esitykset.

Esitykset

Kolmen Muskettisoturin keikka

Rémi LaRue (laulu), Felix Briggs (rummut) ja Walter Morgan (kitara)

Pikkurohkujen perustama varsin tuore bändi piti ensimmäisen ”keikkansa” festivaalin esiintymislavalla. Keikalal ei soitettu kovin montaa kappaletta ja niidenkin vähien laatu oli ehkä hieman vaihtelevaa. Ohjelmisto sisälti kuitenkin ainakin Bon Jovia. Keikka ei ollut ehkä suoranainen menestys, mutta ei myöskään täysi katastrofi. Bändin kitaristi valitettavasti katosi pian esityksen jälkeen, mutta ei lopullisesti vaan hänet löydettiin myöhemmin.

Romanttisten biisien kimara

Henry Fitzgerald (viulu) ja Martin Gibbs (poikkihuilu)

Puuskupuhin Henry Fitzgerald ja Martin Gibbs soittivat duettona erilaisia tunnettuja romanttisia kappaleita (”koska kaikkihan pitävät niistä”) niin velho- kuin jästiartisteiltakin. Ohjelmistossa oli ainakin A Thousand Years (Christina Perri), Can’t Help Falling in Love (Elvis Presley) ja Galway Girl (Ed Sheeran).

Kojut

Afternoon tea -kahvila

Armstrong Jones, Travis Stanson ja iso kasa pakotettuja, hyväkäytöksisiä orkesterilaisia

Armstrong Jonesin Afternoon tea -kahvilassa hienoihin kaapuihin pukeutuneet oppilaat tarjoilivat afternoon tea -tarjoiluja huokeaan hintaan. Afternoon tea -hetkeen kuului teetä ja pientä purtavaa (pieniä voileipiä, skonsseja ja pieniä leivoksia). Tarjoilijat olivat pukeutuneet parhaimpiin, tummiin juhlakaapuihinsa. Lisäksi tarjoilijat soittivat vuorotellen teltan nurkasta klassista musiikkia.

Huutosakkien keksikoju

Koulun huutosakit

Koulun huutosakkien jäsenet myivät keksikojulla itse leipomiaan keskejä.

Pusukoju

Rigel Turner ja Colin Quill

Rigel Turner jakoi söpössä, punaisessa teltassa pusuja halukkailla pientä maksua vastaan. Colin Quill jakeli myös haleja. Jostakin syystä myös Gaëlle Lefebvre päätyi neuvottelemaan pususta Felix Briggsin kanssa.

Teetä ja sympatiaa -koju

Sophie Fortune

Kevät on rankkaa aikaa, joten Sophie Fortune tarjoili teetä ja sympatiaa ihmissuhdekriiseistä ja muista draamoista kärsiville. Tarjolla oli mahdollisesti myös neuvoja, mutta niiden laadusta ei annettu takuita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *