Luukku 6

Tämän päivän luukun teille tarjoaa Rohkelikon Albert Moretti – jälleen!

Albert Moretti | Rohkelikko | 6. luokka

Albert Moretti on koulun huispausselostajaduon äänekkäämpi ja vauhdikkaampi osapuoli. Hän odottaa joulua lähes yhtä innolla kuin sen jälkeen tulevaa Korpinkynsi-Rohkelikko -ottelua. Joulukuussa syntymäpäiviään viettävä Albert toivoo lahjakseen paria joulutanssiaisiin.


Joulugallup 2016 (osa 2)

Tervetuloa takaisin studioon kuulemaan totuus joulun jännittävimmistä kysymyksistä! Eilisen luukussa raotimme jo totuuden portteja, ja tänään räjäytämme ne vauhdilla auki seuraavilla kysymyksillä! Pitäkää siis kiinni hatuistanne, sillä hyvät noidat ja velhot, seuraavaksi vuorossa on…

 AM:IN JOULUGALLUP 2016 (osa 2)

Paras jouluherkku?

  • Piparit (3 ääntä) ja piparkakkutaikina (1 ääni)
  • Kaikki (2 ääntä)
  • Jouluvanukas (2 ääntä)
  • Hehkuviini (1 ääni)
  • Karpalokastike (1 ääni)
  • Täytetyt taatelit (1 ääni)
  • Joulupäivän ensimmäinen kuppi kahvia (1 ääni)

Listalla on monta erinomaista vastausta – muun muassa piparit, hehkuviini ja kaikki, mutta mikään niistä ei ole täysin oikea vastaus!

Tiedättekö, mitä en ole koskaan ymmärtänyt? Jouluvanukasta! Ja sillä on jopa kaksi ääntä! Tiedättekö edes, miten sitä tehdään? Sitä kuivutetaan viikkokaupalla, tai jopa kuukausikaupalla, ennen syömistä! Pelkkä ajatus on etova! Ja sitä paitsi, jotkut kutsuvat sitä luumuvanukkaaksi, vaikka siinä ei ole lainkaan luumuja! Virheellistä mainontaa, sanon minä! Älkääkä sanoko, että jouluvanukkaan syöminen on perinne ja se vain kuuluu asiaan – niin kuului sieppelin käyttökin asiaan huispauksessa aikanaan, mutta nykyään sitä kutsuttaisiin eläinrääkkäykseksi eikä sieppelien nappaamista harkittaisikaan! Mielestäni on siis jo korkea aika lopettaa vatsojen rääkkäys jouluvanukkaalla, ja siirtyä johonkin sivistyneempään ruokaan, kuten esimerkiksi täytettyyn syöttökukkoon, joka muuten on oikea vastaus tähän kysymykseen.

Mitä aiot tehdä joululoman aikana?

  • Lukea (3 ääntä), opiskella SUPER:eihin (1 ääni)
  • Syödä pipareita (1 ääni)
  • Viettää aikaa ystävien ja/tai sukulaisten kanssa kanssa (3 ääntä)
  • Urheilla: Lentää (1 ääni), hiihtää (1 ääni)
  • Harrastaa: laulaa joululauluja (1 ääni), piirtää (1 ääni), pelata velhoshakkia (1 ääni)
  • Valmistaa joulua: Kokata ja leipoa (2 ääntä), siivota (1 ääni), ostaa joululahjoja (1 ääni)
  • Katkaista käden (1 ääni)
  • Perheasioita: Mennä lapsen kanssa pulkkamäkeen (1 ääni), pakottaa miehen joulupukiksi (1 ääni)
  • Korjata välikokeet (1 ääni)
  • Rentoutua (1 ääni)

Sille joka sanoi opiskelevansa SUPER:eihin: ottaisit mallia siltä äänestäjältä, joka sanoi rentoutuvansa lomalla! Harrastaisit vähän! Lentäisit vaikka! Laulaisit joululauluja! Ihan mitä tahansa muuta!

…ja kuka oikein suunnittelee katkaisevansa kätensä? Vai puhutaanko tässä jonkun muun kädestä? Kummassakin tapauksessa ei kuulosta kovin jouluiselta! Tohtori Moretti määrää sinullekin rentoutumista kuukauden mittaisena annoksena!

Uskotko joulupukkiin?

  • En (4 ääntä)
  • Kyllä, jos hyödyn siitä (1 ääni)
  • Tahtoisin kovasti (1 ääni)
  • ?? (1 ääni)
  • Jos hän tuo minulle uuden luudan (1 ääni)
  • Tottakai! (1 ääni)
  • Ainakin siihen blondiin pitkätukkaiseen jonka nimi alkaa J:llä ja loput n:ään (1 ääni)
  • Kuka hän on? (1 ääni)

Suurin osa gallupiin osallistuneista oli vastannut tähän sydäntälämmittävään kysymykseen Ei, mikä on tietenkin loogisesti ajatellen hyvä vastaus, mutta täysin jouluhengen vastainen!

Onneksi edes yksi reipas oppilas myönsi suoraan uskovansa Pukkiin, ja toinen sanoi tahtovansa uskoa, mutta vastausten joukkoon kuuluivat myös hyvin epäilyttävä Kyllä, jos hyödyn siitä ja Jos hän tuo minulle uuden luudan. Aika järkyttävää. Noin omaa etuaan ajavat ansaitsevat lahjojen sijasta hiiliä! Paitsi jos sattuu olemaan erinomainen lentäjä ja Englannin maajoukkueen tuleva tähti, eikä omista luutaa. Siinä tapauksessa Joulupukki voi ehkä vähän joustaa kiltti vai tuhma-arviossaan.

Oma vapaavalintainen kysymyksesi ja vastauksesi!

Kuka pitäisi kruunata joulutanssiaisten kuningattareksi? Mona Ashford

Toivotan onnea ja menestystä kysymyksen esittäjälle ja sen vastaukselle! Kannustan teitä sataprosenttisesti! Mustasukkaisuuksien välttämiseksi itse äänestäisin tosin Amanda Bringhamia – siinä vasta upea nainen, ja loistava huispaamaankin! Täysi kymppi!

 

Onko lumi tärkeä osa joulua? On!

Totta tämäkin! Ilman lunta ei tule joulua! Tai tuleehan se, mutta vähintään joulukorteista täytyy ihailla lumisia maisemia ja kuvitella ympärilleen valkoinen joulu!

 

*kuva tai jokin, mistä ei saa selvää*

Onko tämä…? Ei kai tämä ole…? …*ryttää kuvan ja heittää sen roskakoriin*

 

Mikä on ollut mielestäsi vuoden 2016 mielenkiintoisin, uusi numerologian teoria? Hubert Kohlmannin teoria alkulukujen merkityksestä kohtalonluvun laskemisessa

Sori, menetit minut ”numerologisen teorian” kohdalla.

 

Mistä kannattaa uneksia joululomalla? Komeista huispaajista (kuten minusta) tai Korpinkynsien huispausmestaruudesta. Tai molemmista!

Huispaajista unelmointi on aina kannattavaa! Ei siis mitenkään homossa mielessä! Mutta… tiedätte mitä tarkoitan!

 

Miksi oppilaiden joululäksyissä on aina niin paljon korjattavaa? Koska suurin osa aloittaa liian myöhään ja kuvittelee esseiden valmistuvan maagisesti itsestään.

Oikeasti joululäksyissä on niin paljon korjattavaa siksi, että niitä ylipäätään on liikaa – yhtään joululäksyjä on aina liikaa! Hiukan sääliä oppilasraukoille, pyydän!

 

Mitä toivoisit, että koulussa järjestetään joulun aikaan? Talvipuutarha, virallinen lumisota pihalla, lumipatsaantekokisa ja leipomispäivä. Opettajatkin voisi houkutella tekemään hienoja lumipatsaita.

Lumiveistoskilpailun näimme jo viime vuonna, mutta opettajien taideteoksia emme päässeet näkemään! Erinomainen ehdotus! Muutkin ehdotukset ovat loistavia! Leipomispäivästä tosin en tiedä – sovittaisiinko, että osa oppilaista voisi olla vain syömäpuolella? En ole koskaan leiponut, mutta toisaalta, se olisi hyvä tilaisuus tutustuttaa oppilastoverit Bisnonnan herkullisiin resepteihin… Välitän ehdottomasti nämä ehdotukset eteenpäin oppilaskunnalle! Ehkä saisin siitä myös hyvän tekosyyn vaihtaa muutaman sanan meneillään olevasta huispauskaudesta Underwoodin tai Queensburyn kanssa…

 

Mikä tupa voittaa huispausmestaruuden 2017? Rohkelikko

Kysymyksen esittäjä on vastannut täysin oikein! Rohkelikon huispausmestaruutta on jo odotettu kuin kuuta nousevaa, ja vaikka joukkueen ensimmäinen ottelu ei mennytkään aivan putkeen olen aivan varma, että tämä vuosi on Se Vuosi Kun Se Tapahtuu! Merkitkää jo kalentereihinne Rohkelikkojen voittobileet, sillä niistä tulee vuosisadan tapahtuma! Ja lupaan tässä kaikkien kuullen syödä kokonaisen rasiallisen oksennuksen makuisia Bertie Bottin rakeita jos Rohkelikko ei voita, niin varma olen tästä!


Näihin tunnelmiin päätämme tämänvuotisen joulugallupin. Liittykää seuraamme taas ensi vuonna uusien kysymysten merkeissä! Olen Albert Moretti, ja toivotan jokaiselle teistä erittäin hyvää joulua!

2 thoughts on “Luukku 6

  1. Nagi Blackthorn

    Joko voin alkaa jemmata oksennuksen makuisia jokamaun rakeita?

    • Albert Moretti

      Niille ei tule tarvetta!

Comments are closed.