Luukku 1

Tämän luukun tarjoaa Luihulehti!

Oletko ollut kiltti? -testi

Marraskuun vaihtuessa syyskuuksi on tärkeää jo alkaa pohtia tulevaa joululahjasaldoa. Pettymys voi jouluaamuna olla suuri, jos odottaa saavansa upouuden Tulisalama Premiumin, mutta joulusukasta paljastuukin vain risuja – ellei toivomuksena ollutkin Tulisalaman sijaan kiinalaisen Pallosalaman tee-se-itse-velhojen ja -noitien keskuudessa suosiota kerännyt itse koottava luuta. Tämän testin avulla voit selvittää jo etukäteen, mitä on odotettavissa joulupäivänä. Koska elämme vasta joulukuun alkupuolta, vaikuttamismahdollisuuksia kuitenkin vielä on, joten olemme koonneet myös muutaman vinkin nostaa lahjatasoasi vielä ennen pukin vierailua!

1. Olen ollut jälki-istunnossa tänä vuonna…
a) 0 kertaa
b) 1-2 kertaa
c) 3-10 kertaa
d) yli 10 kertaa
e) useammin kuin oppitunneilla

2. Olin jälki-istunossa koska…
a) en ole ollut jälki-istunnossa!
b) minua syytettiin jostain, mitä en tehnyt
c) lunttasin kokeissa
d) sytytin professorin viitan palamaan
e) yritin myydä koulun kotitonttujen elimiä pimeillä markkinoilla

3. Olen tehnyt kotitehtäväni…
a) tunnollisesti ajallaan joka kerta!
b) useimmiten ajallaan
c) silloin tällöin, mutten koskaan ajallaan
d) luultavasti ainakin kerran lukuvuoden aikana
e) neonkeltaisella musteella

4. Leivot pikkuleipiä tupatovereillesi. Mitä laitat niihin täytteeksi?
a) rocky road -täytteet – vaahtokarkkeja, suklaata ja pähkinöitä!
b) suklaata
c) en mitään
d) en leivo
e) rusinoita

5. Miten huomioit makuusalitovereitasi?
a) järjestän makuusalissani säännöllisesti kaikille yhteistä ohjelmaa! <3
b) juttelen heidän kanssaan usein
c) yritän yleensä pitää tavarani omalla puolellani
d) lopetan viulutreenini makuusalissa aina viimeistään keskiyöllä
e) kun kotitonttusuunnitelmiin tuli mutkia, päätin käyttää makuusalitovereitani, mutta ottaa jokaiselta vain yhden munuaisen

Tulokset

Eniten a)-vastauksia: Olet kiltteyden perikuva! Jos sinä et saa toivomiasi lahjoja jouluna, niin pukki on luultavasti unohtanut tehdä kierroksensa tai hänellä on käynyt sekaannus nimilistansa kanssa! Jatka samaan malliin, ja kaikki toiveesi täyttyvät joulupäivänä.

Eniten b)-vastauksia: Sinulle on vuoden aikana sattunut joitakin pieniä lipsahduksia, mutta enimmäkseen olet ollut kiltisti. Risuja joulusukastasi tuskin löytyy, mutta jos tahdot maksimoida lahjasaldosi, kannattaa koettaa petrata vielä. Tarjoudu tekemään vapaaehtoistyötä koululla tai organisoi opettajakunnalle perjantaipulla-arvonta

Eniten c)-vastauksia: Lahjasaaliisi kohtalo on hieman epävarma. Suosittelemme nopeasti korjausliikettä. Yksinkertaisia, kiltteyspisteitä lisääviä toimintoja ovat esimerkiksi toisten auttaminen, jälki-istuntoon johtavien toimintojen välttely sekä SKT eli Spontaanit Kiltit Teot, jollainen olisi esimerkiksi pikkuleipien leipominen tupatovereillesi.

Eniten d)-vastauksia: Olet suuressa vaarassa jäädä jouluna lahjatta! Suosittelemme lämpimästi parantamaan tapasi mitä pikimmiten. Viittaa oppitunneilla, puhu kohteliaasti niin opettajillesi kuin luokkatovereillesi ja nosta kiltteysastettasi lahjoittamalla rahaa yleviin tarkoituksiin – kuten esimerkiksi Luihulehdelle. Myös hylätyn eläimen adoptoiminen saattaa toimia. Jos olet oikein kiltillä päällä, voit myös pyytää joulutanssiaisiin jotakuta, jota ei kukaan muuten pyytäisi!

Eniten e)-vastauksia: Sinua ei voi enää pelastaa. Lahjat tosin tuskin kiinnostavatkaan sinua, sillä tähtäimessäsi on jo joulupukin toinen keuhko, josta uskot saavasi hyvän hinnan pimeillä markkinoilla – siis jos kimeeranmunien myyntivoittosi eivät vielä riittäneet hankkimaan sitä uusinta Tulisalamaa.