Luukku 18

Tämän luukun teille tarjoaa Luihulehti!

Pasin romanttinen tanssiaistarina

Näin joulun ja joulutanssiaisten kynnyksellä myös Tylypahka AM:in (toistaiseksi vielä paidaton) maskottipöllö on ryhtynyt romanttiseksi. Tarina on koottu adjektiivitarinana, eli adjektiivit tarinaan ovat keksineet AM:in chatin vakiokävijät tarinaa tietämättä, joten luvassa on varmasti oikein osuvia ja todenmukaisia kuvauksia! Alleviivatut adjektiivit ovat chattaajien keksimiä.

Pehmolelupöllö Pasi tonttulakki päässä ja edessään tiikerikakku.

Joulunpunaisen Tylypahka AM:in siirappinen maskottipöllö Pasi huomasi kalenteristaan, että uskomattomat joulutanssiaiset lähestyvät kamalasti eikä hänellä ole vielä väsynyttä tanssiaisparia! Pasi istahti koulun kultaisen pöllölän vaatimattomalle orrelle pohtimaan, mitä tanssiaisparivaihtoehtoja hänellä oli. Professori Margaret Fowler? Varmasti vapaana, mutta aivan liian ihana. Professori Abigail Cheshire? Mitä luultavimmin myös vapaana, mutta tämän pyytäminen olisi kaunis virhe, sillä Pasi tunsi olevansa vielä liian uskoton joutuakseen naimisiin. Rauhallinen rehtori Lawanda Chino oli aina ollut Pasille niin harmahtava ja tarjonnut AM:in kovia kärsineelle maskottipöllölle työsuhde-etuna kiropraktikon palveluja, mutta rehtori olisi varmasti liian hilpeä ehtiäkseen tanssiaisiin tänäkään vuonna.

Pasin pohtiessa rakastettavia vaihtoehtojaan hänelle kävi koko ajan vain selvemmäksi ja selvemmäksi, että parin hankkiminen näin lähellä hiljaisia tanssiaisia olisi erittäin vaikeaa. Niinpä hän tuli lopulta siihen hassuun lopputulokseen, että olisi kaikista helpointa vain mennä yksin. Varmasti moni muukin kapinallinen pöllö oli menossa ilman äänetöntä paria, ja tarjolla olisi varmasti paljon musikaalisia ruokia ja rehellisiä juomia.

Tuumasta satumaiseen toimeen. Tanssiaisiltana Pasi puki päälleen suloisen pukunsa ja suuntasi älykkääseen Suureen Saliin. Salin lämpimät koristelut löivät hänet ällikällä heti hänen astuessaan saliin. Kuinka kylmää! Pehmeällä tanssilattialla pyörähteli jo muutamia kovia pareja sinisen orkesterin soittaessa jotakin letkeää kappaletta. Todenmukainen Pasi sen sijaan suuntasi suoraan vilpittömien tarjoilupöytien luokse.

Matkalla tarjoilupöydille hän kuitenkin törmäsi johonkin märkään. Sehän oli koira! Pasi auttoi huonokuntoisen näköisen koiran ylös opettavaiselta lattialta, ja tämä esitteli itsensä kalmakoira Kalmikseksi. Se oli rakkautta ensimmäisellä miellyttävällä silmäyksellä! Vaikka nuuka Kalmis olikin hieman epävarma tanssitaidoistaan, suuntasi pari pian tanssilattialle koulun suositun bändin aloitellessa vuoroaan. Katkeran Atlas Ironwoodin ruma ääni saatteli tämän pöllön ja koiran muodostaman parin tanssin pyörteisiin eivätkä he nähneet oudon loppuillan aikana muuta kuin toisensa. <3

One thought on “Luukku 18

  1. Prunella Weaver

    Wuhuu! Hyvä Pasi! Noin sitä pitää, varsinainen hurmuripöllö! Sinun ja Kalmiksen lämmintä suhdetta seuratessa tulee ihan kylmät väreet selkäpiihin tilanteen herkullisuudesta! Mahtavaa!

Comments are closed.