Luukku 2

Tervetuloa kuuntelemaan jouluradion toista lähetystä!

Juontajana: Sophie Fortune


*radio napsahtaa päälle ja hetken hiljaisuuden jälkeen kuuluu rapinaa*

<Sophie> Hei vain jokaiselle kuulijalle, tänään Jayden on päästänyt mut yksin radion ääreen. Kuvitelkaa! Se on jo oma saavutuksensa, mutta toivon että tästä on teille hyötyä. Olen siis Sophie Fortune Puuskupuhista.

*kuuluu lisää rapinaa*

<Sophie> Aion puhua tänään joulun käsityövinkeistä… jotka yhdistän lahjavinkkeihin. En tiedä kuinka moni teistä harrastaa käsitöitä, mutta todella helposti saa tehtyä kivoja lahjoja kavereille. Perinteisenä tietenkin voi neuloa lapaset, sukat, kaulahuivin tai vaikka pipon, mutta jos ei osaa neuloa eikä ehdi enää opetella, on helpompia ideoita toteuttaa ihan aloittelijoille.
<Sophie> Ensimmäinen suosikkini on heijastimet. Jästien juttuja, tiedän, mutta kyllä velhoillekin tekisi hyvää näkyä pimeässä. Sitä paitsi, Viistokujan puodissa myydään heijastin kangasta ja huopaa, niin tämä on vielä helposti toteutettavissa. Eli, leikkaa huovasta tai huovutetusta kankaasta mieleisesi palainen, vähän pienempi pala heijastinkankaasta ja ompele ne yhteen. Sitten vain teet reiän siihen ja pujotat narun, narun päähän hakaneulan niin sen saa kiinni takkiin.
<Sophie> Toinen suosikkini on korvakorut. Tai korut ylipäätänsä, jos vaan saa käsiinsä helmiä ja lankoja. Korviksia saa tehtyä myös luonnosta löytyvistä tavaroista, kuten höyhenistä. Niitä jos vaikka värjää, näihinkin toimii luonnonmukaiset värit, niin saa todella persoonallisia. Niihin on saatavilla erilaisia koukkuja, joita voi ostaa Viistokujan askartelukaupasta. Muistaakseni maksaa ehkä sirpin rasia, jossa on kymmenen paria. Sieltä askartelukaupasta saa myös kuminauhaa ja helmiä, joita voi hyödyntää rannekorujen tekemisessä. Mulla on se kuvasto itselläni, joten multa pääsee katsoon myös.

*pieni hiljaisuus*

<Sophie> Oikeastaan, voin antaa muitakin vinkkejä. *naurahdus*
<Sophie> Sitten on tietenkin ruokalahjat. Makeiset ei ole niin vaikeita tehdä kuin luulisi ja annankin teille reseptin nyt mun lempitryffeleistäni. Tässä ei tarvitse kuin sekoittaa ainekset keskenään, ja makua antavan aineen voi korvata hyvin aina jollain toisella. Eli, tässä tulee Suussa sulavien tryffeleiden resepti!
<Sophie> 150g tummaa suklaata, 1 dl kuohukermaa, ¾ dl tomusokeria, 25g voita, 1 dl pähkinöitä/kuivattuja karpaloita/tms
<Sophie> Sulata suklaa. Lämmitä kerma, lisää joukkoon voi sekä tomusokeri. Sekoita suklaa kermaseoksen kanssa yhteen ja lisää makua antaava aine. Anna seoksen jäähtyä kylmässä. Pyörittele jäähtyneestä seoksesta palloja ja pallot voi pyöritellä vaikka tomusokerissa, pähkinärouheessa tai kookosrouheessa. Missä ikinä haluatkaan. Säilytä kylmässä.
<Sophie> Joten… Itsetehdyt lahjat ovat kivoja, ja itse saakin tehtyä vaikka mitä jos käyttää mielikuvitusta. Jos et osaa, niin mä autan mielelläni. Suurin osa asioista vaikuttaa vaikeammilta, kuin mitä ne onkaan.
Radiosta kuuluu helmikupin kaatumisen ääni, ja rapina, kun ne tippuu lattialle.
<Sophie> Oho… Tuota…. Mun vinkit päättyvät tähän, mut voin neuvoa myöhemmin lisää. Hei hei ja hauskoja lahjantekohetkiä kaikille!

3 thoughts on “Luukku 2

  1. Jayden

    Sophie!! Meidän TÄYTYY tehdä YHDESSÄ noita tryffeleitä oppilaskunnan kokoukseen!!

  2. Rafael

    Minäkin haluan mukaan! Ette valmista tryffeleitä keskenänne! Voin olla vaikka…. koemaistaja. Sellaista tarvitaan aina.

  3. Jayden

    Et saa sitten Rafael puuttua meidän ainesostoksiin!!!

Comments are closed.