Luukku 2

Tämän luukun teille tarjoaa lennon ja huispauksen oppitunneilta (ja vähän muualtakin) tuttu Ciarán O’Dwyer!

Ciarán O’Dwyer | Opettajan sijainen | Lento ja huispaus

Ciarán O’Dwyer on entinen Luihuisen oppilas, joka palasi kouluunsa lennon ja huispauksen sijaiseksi. Ciarán rakastaa psykologisten pelien pelaamista muiden kustannuksella, minkä vuoksi hän tunkee nenäänsä muiden asioihin. Yllättävää kyllä, Ciaránilla itsellään näyttäisi olevan tiedossa rauhallinen joulu ilman draamaa.


 

Christmas, I ship it!

Joulu lähestyy, kulkuset soivat ja piparin tuoksu leijailee ympäri koulua. Kuulostaako tarpeeksi jouluiselta? Ei riittävän romanttista jouluksi vai? Jos et ole saanut paria, jonka kanssa pussailla mistelin alla, ei hätää.

Parittaja-parantaja Jason Lowett on valitettavasti jäänyt kotiin mukulan ja vaimokkeen kanssa, eikä enää parita oppilaita keskenään. Hänen puolestaan tehtävään on ryhtynyt lennon ja huispauksen sijainen Ciarán O’Dwyer, joka lupautui avuliaasti ennustamaan joulun yhteensopivimmat parit.

Nykypäivän muotitermi on shippaus. Avain oikean joulutanssiaisparin hakuun löytyy nimistä: mitä yhteensopivampi nimi teillä on parisi kanssa, sitä varmemmin tienne kulkeutuu mistelin alle! Ja mitä helpompi fanityttöjen on shipata paritustanne, sitä helpommin pääsette etenemään suhteessa. Nimien merkityksestä todistaa muun muassa professori Imogen Westin ja parantaja Jason Lowettin liitto, sillä onhan Lowest varsin näppärä paritusnimi. Paljon parempi kuin Locheshire, joka kuulostaa lähinnä Loch Nessin hirviöltä. Asian arkaluontoisuuden vuoksi Ciarán O’Dwyer pidättäytyy kertomasta, mistä nimiyhdistelmästä jälkimmäinen shippinimi juontaa juurensa.

Mukana shippinimien listassa ovat niiden vedonlyöntikertoimet, koska joulutanssaisparien veikkaaminen kuuluu oppilaiden jokavuotisiin huveihin. Vedonlyöntikerroin on sitä suurempi, mitä epätodennäköisemmältä paritus näyttää. 1 tarkoittaa lähes varmaa joulutanssiaisbongausta, kun taas 10 vaatii jo suotuisan tähtien asennon, numerologisten kertoimien ja uskomattoman tuurin osumista kohdalle. Mukaan tarvitaan luultavasti myös joulumielisiä potkuja persauksille tai uhkailua, jos et mieli hävitä vetoasi.

Puulaiva (Atlas Ironwood & Anthony Underwood) – kerroin 1

Joulutanssiaisten varmimpiin veikkauksiin kuuluu tämä luihuiskaksikko, joka tulee suorastaan epäilyttävän hyvin toimeen keskenään. Neulontaa harrastavan kaksikon langat ovat jo niin solmussa keskenään, että vedonlyönnin voitto on vain fanityttöjen shippausaktiivisuudesta kiinni. Ainoa kimurantti kysymys on se, kumpi Woodeista purjehtii tanssilattialla miehen askelissa.

Skotti-Sylvi (Hestia Sylvana & Lucas Mac Fhionnlaigh) – kerroin 2

Kaksikko, joka on niin palavasti ihastunut toisiinsa, että nahistelee jo kuin vanha pari. Kukapa ei tuntisi tuttuja viboja tämän kaksikon lähellä, kun riidat kuulostavat isoäidin nalkutukselta? Luultavasti mistelinoksatkin ovat jo niin mennyttä vuosisataa, että tämä kaksikko löydetään niiden alta varmasti. Uuden vedonlyönnin voi laittaa pystyyn siitä, kuinka kauan pari pysyy yhdessä.

Mad Macs (Sebastian Madison & Lucas Mac Fhionnlaigh) – kerroin 3

Jos skotti-Sylvi tuntuu epätodennäköiseltä, tästä rohkelikkokaksikosta ei tunnu läheisyyttä puuttuvan. Yksikään lähemmin tilannetta seurannut ei ole voinut olla huomaamatta sitä, kuinka Rohkelikon huispauskapteeni Lucas Mac Fhionnlaigh onkin yhtäkkiä alkanut osoittaa kiinnostusta ennemmin ystäväänsä kohtaan kuin tyttölaumoja kohtaan. Johtuuko kiinnostus Sebastian Madisonin yllättävästä innostuksesta joogaan, vai onko taustalla jotakin muutakin..?

Jaimee (Jamie Wescott & Aimee Russell) – kerroin 4

Sopivasti ranskalta vivahtava paritusnimi sopii tälle romanttiselle kaksikolle, joka on mukavasti samasta tuvastakin. Pitkään toisensa tunteneella puuskuparilla on takanaan myös parantaja Jason Lowettin tuki, sillä Lowettin huhutaan valistaneen Jamieta naisasioissa joitakin vuosia sitten. Näin ollen Jamie Wescott osaa varmasti sanoa Aimee Russellille juuri oikeat romanttiset repliikit – jos vain saa suunvuoron Aimeen papatukselta.

Caino (Lawanda Chino & Jesse Caine) – kerroin 5

Koulun rehtori ja hänen vasen kätensä ovat varsin pitkään olleet jouluisten vedonlyöntien kohteena, joten miksi siis jättää veikkaamatta johtajakaksikkoa tänäkin vuonna. Tämä erottamaton, mutta hyvin kaino pari voitaisiin nähdä tänä vuonna viimeinkin mistelin alla. Ehkä romanttinen joulu takaisi paremmat ajat koulun ensi vuoden budjetillekin.

Son&Son (Harold Benson & Sebastian Madison) – kerroin 6

Koska Lucas Mac Fhionnlaighin vienti on tänä vuonna niin kovaa, saattaa käydä niin, että hänen lähipiirinsä jää täysin ilman joulutanssiaispareja. Niinpä Harold Benson ja Sebastian Madison olisivat varsin varteenotettava seinäruusupari, sillä heidän nimensäkin kuulostavat riittävän ruotsalaisilta son-päätteineen. Mahdollisesti seinäruusuus voisi johtaa johonkin pidemmällekin.

JayPop (Jay Attwater & Poppy Prendergast) – kerroin 7

Jästimaailmassa on kovassa nosteessa J-popiksi kutsuttu musiikkilaji, jonka kanssa näiden kahden oppilaan nimet rimmaisivat mainiosti. Huhupuheiden mukaan Puuskupuhin Jay Attwater pitää kaikenlaisesta sukeltelusta, joten nyt voisi olla hyvä aika sukeltaa mistelin alle Luihuisen Poppy Prendergastin kanssa.

BRO-mance (Bartholomew Brock & kuka tahansa) – kerroin 8

Paritusnimien perusteella kaikkien rakastama Bartholomew Brock on todellakin vuoden paras misteliseura. Barry joululeivoksineen sopisi muun muassa veljelliseen rakkauteen Gerald Whittemoren pariksi (ship: Bromore), rautaiseen suhteeseen Atlas Ironwoodin pariksi (ship: Ironbro) ja hieman kyseenalaiseen suhteeseen Anthony Underwoodin pariksi (ship: Underbro). Go for bro, Barry!

WinCent (Vincent Coates & Winifred Harner) – kerroin 9

On olemassa sanonta, jonka mukaan ikä ei ole este, vaan se on lähinnä hidaste. Jäykkiksenä tunnettu koulukuraattori Vincent Coates vaatisi jouluunsa vähän irrottelua, ja kukapa paremmin osaisi irrotella kuin Rohkelikon neiti Harner. En silti laittaisi tämän parin panoksiin enemmän kuin sentin, koska kuten paritusnimestäkin voi päätellä, ei parin voittoarvio ole senttiä parempi.

Law&Law (Lawanda Chino & Lawrence Leach) – kerroin 10

Armas rehtorimme Lawanda Chino on pysytellyt sinkkuna jo niin kauan, että pakkohan häntäkin on joskus onnistaa. Jotta Chino välttyisi ikävältä vanhanpiian elämältä, varsin varteenotettava vaihtoehto löytyisi Luihuisesta. Luihuisen Lawrence Leach sopisi rehtorin kanssa shippinimensä puolesta suorastaan laittoman hyvin… tai sitten ei.

Ciarán O’Dwyer ottaa vastaan pariarvauksia vedonlyöntirahoineen joulutanssiaisia edeltävään viikkoon saakka. Ethän jätä jännittäviä joulunalusaikoja hyödyntämättä!