Luukku 7

Tämän luukun tarjoaa Harold Benson Korpinkynnestä!

Harold Benson | 5. luokka | Korpinkynsi

Harold on hieman laajemman kaveripiirin omistava takkutukka, joka mielellään härnää kavereitaan leikkimielisesti. Hän tosin arvostaa ja kunnioittaa suuresti professoreita eikä missään nimessä hyväksy koulukiusaamista. Korpinkynnen huispausjoukkueen lyöjä ja fletkumatojen oikeuksien puolustaja.


 

7 hyvää vinkkiä, joiden avulla voit härnätä kavereitasi

Sanottakoon tässä alussa, että vaikka olenkin kokeillut näitä kaikkia käytännössä ja todennut niiden toimivan älyttömän hyvin, en kanna vastuuta siitä jos sinä haluat yrittää näitä käytännössä. Kaikkiin seuraaviin leikkimieliseen härnäykseen johdatteleviin vinkkeihin tulet aivan varmasti tarvitsemaan vuosien hyvää ystävyyssuhdetta tai kaveruutta, sillä oletettavasti tunnet heidät sitten paljon paremmin kuin jonkun ekaluokkalaisen rohkelikon, jonka olet vain kerran aikaisemmin nähnyt. Ethän siis yritä säikyttää pikkuista rohkelikkoa tai ketään muuta hengiltä.

En missään nimessä kuitenkaan ole kannustamassa _ketään_ huonoon käytökseen tai kiusaamiseen.

Kuten jo vihjailin, mahdollinen vihaposti EI tule suunnata minun luokse. Ja kaikille jotka seuraavaksi epäilevät minun olevan koulukiusaaja, niin sitä minä EN ole.

1. Kosketa häntä

Tämän kohdan voi helposti ymmärtää väärin, en tarkoita nyt tässä mitään ahdisteluun tai mihinkään muuhun pakottamiseen liittyvää kosketusta ja fyysistä kontaktia. Jotkut eivät pidä lainkaan fyysisestä kontaktista, kun taas toiset eivät kauheasti välitä siitä jos heitä taputetaan esimerkiksi olkapäälle. Jos kaverisi on mahdollisesti tottunut siihen, että taputat häntä olkapäille voit seuraavaksi yrittää, vaikka pörröttää hänen hiuksiaan tai ihan vain taputtaa hänen päätään. Se ei vain saa heitä tuntemaan itseään lyhyiksi vaan saattaa aiheuttaa lievää ärtymystä. Muutenkin fyysinen kontakti saattaa tuntua toisesta oudolta ja saat siten kaverisi hämilleen.

2. Keksi hänelle uusia lempinimiä

Lempinimet ovat yleisesti ottaen kivoja, sillä ne kuvastavat hyvin henkilöä itseään. Muutenkin on helpompi kutsua kaveria lempinimellä, jos hänellä sattuisikin olemaan joku pitempi etu- tai sukunimi. Hyviä lempinimiä on ne spontaanisesti keksityt ja oikeasti henkilöä kuvailevat nimet, joista kohteena olevan henkilön olisi myös hyvä pitää. Kaverille tosin voi myös vähän hauskempia ja ei-niin-vakavia lempinimiä keksiä, kunhan hän ei suorastaan ärsyynny tai muulla tavoin näytä pahastuvan niistä.

3. Yllätä hänet

Yllättäminen on aikamoinen klassikko. Harmi vain ettei ihan kaikki tunnu pitävän yllätyksistä. Kavereita voi hyvinkin yllättää milloin milläkin, mutta jos haluaa hieman härnätäkin, niin yllätyssynttärit eivät taida olla paras idea. Ellet sitten pidä niitä jonain muuna päivänä kuin hänen virallinen syntymäpäivä on. Kesällä voi hyvinkin yllättää kaverinsa kastelemalla hänet, kun taas talvella voisi esimerkiksi tähdätä lumipallon kaverin niskaan.

4. Jaksa muistuttaa häntä jostain tyhmästä jutusta

Tämä on aika tavallinen, mutta erittäin hauska tapa ja saa ihan varmasti jokaisen reagoimaan jollain tavalla. Tuo tyhmä juttu voi olla ties minkälainen, vaikkapa kotitonttujen oikeudet tai joku vanha asia, jonka hän on ymmärtänyt väärin. Joku legendaarinen lausahdus kaveriltasi, kun hän ei ollut vielä aivan terävimmillään käy myös hyvin tähän tarkoitukseen.

5. Puhu kovaan ääneen hänen seurassaan

Se ei vain ole noloa vaan äärimmäisen ärsyttävää. Etenkin jos ympärillä on paljon ihmisiä ja kaveri ei välttämättä halua, että kaikki kuulisivat keskustelusta. Liian kovaa ei tosin kannata kailottaa arkaluontoisia asioita saatikka salassa pidettäviä asioita, mutta äänen käytöllä saa muuten ihan hyvin hieman härnättyä muita. Toisen korvaan ei tosin kannata kovinkaan lujaa huutaa, sillä ethän halua että kaverisi joutuu tapaamaan parantajaa. Kaikki professoritkaan eivät suhtaudu kovin suopeasti siihen, jos joku huutaa äänekkäästi ympäri koulua ja saattaa hyvinkin käydä vähentämässä pisteitä, joten ethän liioittele tämän kanssa.

6. Saa hänet tietoiseksi hänen ulkonäöstään

Tämä menee myöskin hieman siinä hyvän maun rajoissa eikä kannata yrittää käyttää tätä vinkkiä, jos et oikeasti ole tarpeeksi kypsä ja ajattelevainen tähän, etkä omista tarpeeksi hyvää kaveruussuhdetta. Tämä kohta kertaa hieman aiemmin mainittuja kohtia sekä yhdistelee niitä. Jos kaverisi on esimerkiksi lyhyt, anna hänen myös huomata se, vaikkapa taputtamalla hänen päätä. Kaverisi ollessa puolestaan pitkä voisit hyvinkin kauhistella hänen pituutta, mutta jos hän ei rusketu helposti voisit kutsua häntä kalkkilaivan kapteeniksi. Esimerkkejä olisi vaikka muille jakaa, mutta kannattaa käyttää omaa järkeä ja miettiä minkälaisia kommentteja itse olisi valmis kuuntelemaan ulkonäöstään. Oman järjen käyttö on tässä kohdassa tosiaankin sallittua ja erityisen suositeltavaa, jos et mahdollisesti halua joutua vaikeuksiin.

7. Matki häntä hieman

Jos kaverillasi on joku erikoinen pinttynyt tapa se käy erittäin hyvin tähän kohtaan. Siinä missä joillakin on tapana järjestellä kaikki kuntoon voi toinen huomaamattaan jäädä suu auki seisoskelemaan uppoutuessaan ajatuksiinsa. Matkiahan voi ties mitä, mutta kannattaa olla tarkkana, ettei se muutu leikkimielisestä härnäyksestä kiusaamiseen. En siis ota vastuuta siitä, jos saatat päästä kunnioitetun ja arvostetun koulukuraattorimme professori Coatesin juttusille kiusaamisen vuoksi, kun et itse ole osannut ymmärtää missä leikkimielisen härnäämisen ja vakavan kiusaamisen raja kulkee.