Luukku 8

Tämän luukun teille tarjoaa numerologian ja muinaisten riimujen professori Abigail Cheshire!

Abigail Cheshire | Opettaja | Numerologia ja muinaiset riimut

Abigail on suorastaan harvinaisen puhelias naisihminen, jonka elämää ovat viime vuosina värittäneet erityisesti epäonnistuneet rakkaussuhteet. Tämä epätoivoisena ikisinkkunakin tunnettu nuori professori on saanut vahvan kristillisen kasvatuksen rakkaan ja suuren sukunsa parissa. Cheshiren vanha ja tunnettu velhosuku on yhdistetty vahvasti myös numerologiaan jo useiden sukupolvien ajan.


Joulu numeroina

Minua on usein pyydetty tekemään erilaisia numerologisia tulkintoja niin tupien pistetilanteista kuin niiden huispausjoukkueiden tulevaisuudesta, mutta tällä kertaa minua pyydettiinkin kirjoittamaan joulusta numerologiselta kannalta ajateltuna. Kuinka hurmaava aihe! Joulu onkin yksi suosikkijuhlistani eikä sitä turhan usein tahdota tarkastella numeroina sen hengellisen luonteen ja mukavan lämpimän tunnelmansa takia. Jotkut aiheeseen perehtymättömäthän pitävät kaikkea, mihin liittyy numeroita, jotenkin kylmänä ja kovana, mutta numerologia on oikeastaan eksaktista ja tieteellisestä luonteestaan huolimatta myös jotenkin pehmeä ja mukava ala. Tulkinnat ovat kuin elävä vesi ja saattavat muuttua, sillä mikäänhän tulevaisuudessa ei ole täysiin kiveen hakattu.

Ajattelin aloittaa tarkastelemalla joulua ensin yleisesti. Tämähän onnistuu parhaiten tarkastelemalla joulua sanana tai joulun päivämäärää, kun sillä kerran tarkka päivämäärä on olemassa. Suurimmassa osassa sivistynyttä maailmaahan joulua vietetään joulupäivänä eli 25. joulukuuta. Numerologiselta kannalta ajateltuna 2 + 5 = 7, joka sattumoisin on myös sanan JOULU numero (1 + 6+ 3 + 3 + 3 = 16 -> 1 + 6 = 7). Tämä ei varmastikaan ole mitenkään yllättävää, sillä numero 7 on nimenomaan pohdiskelun ja henkisyyden luku. Vaikka joulu ehkä nykyään onkin melko iloinen ja ajoittain jopa vauhdikaskin juhla, niin sen juuret kuitenkin ovat syvän hengelliset ja tietynlainen pohdiskelu ja hiljentyminen voivatkin hyvin kuulua myös jouluun.

Numeroon 7 liittyy myös tietynlainen yksinäisyyteen vetäytyminen, mikä monista saattaa jouluun liitettynä kuulostaa ehkä hieman oudolta, sillä jouluhan on tunnetusti perhejuhla. Etenkin perheettömille joulu saattaa kuitenkin nimenomaan korostaa tuota yksinäisyyttä. Ilman perhettä tai sukua, jonka puoleen kääntyä jouluna, sitä voi jäädä melko yksin. Itse olen tietysti siinä onnekkaassa asemassa, että minulla on suuri suku ja perhe, jonka keskuudessa viettää kaunista, lämminhenkistä joulujuhlaa. Ei sovi kuitenkaan unohtaa myöskään niitä onnettomia, joilla tällaista mahdollisuutta ei syystä tai toisesta ole.

Koska sanan JOULU numeroissa kuitenkin oli selvästi huomattava määrä kolmosia (peräti kolme kappaletta viidestä), on sanaa syytä tarkastella myös tämän painotuksen kannalta. Numero 3 on tietyllä tapaa lapsen ja lapsenmielisyyden luku, johon liittyy innokkuus, aktiivisuus ja ulospäin suuntautuminen. Jouluhan tunnetusti onkin erityisesti lapsille varsin riehakas ja paljon odotettu juhla eikä ehkä niinkään se rauhallisen hengellinen juhla, jota se meille aikuisille voi olla. Joku voisi olla sitä mieltä, että nämä kaksi numeroa, 7 ja 3, olisivat joulussa jotenkin ristiriidassa keskenään, mutta näin ei suinkaan ole. Itse sanoisin, että ne ennemminkin täydentävät toisiaan.

Erityisen mielenkiintoista joulun ajatteleminen numerologiselta kannalta on, jos laskee jouluaaton ja joulupäivän numerot. Nimittäin jouluaatto 24.12. (2 + 4 + 1 + 2 = 9) antaa numeron 9 ja joulupäivä 25.12. (2 + 5 + 1 + 2 = 10 -> 1 + 0 = 1) puolestaan sitten tietysti numeron 1. Nämä numerothan luonnollisesti aina seuraavat toisiaan, mutta on mielenkiintoista, miten niiden käännekohta osuu juuri tähän jouluaaton ja joulupäivän väliseen aikaan. Numero 9 on numerologiselta kannalta tavallaan viimeinen luku. Siihen liittyy asioiden loppuunsaattaminen, luopuminen ja tietynlainen suuri, universaali ymmärrys ja rakkaus. Toisten auttaminen ja menneestä irti päästäminen. Tämän jälkeen siirrytään taas ketjussa kaiken alkuun eli numeroon 1, joka kuvaa itsenäisyyttä, uusia alkuja sekä rohkeutta ja energiaa tarttua uusiin mahdollisuuksiin.

Tämä vanhan loppuminen ja uuden alkaminen saattaa joidenkin mielestä ehkä kuulostaa enemmän vuodenvaihteeseen liittyvältä, mutta kuten kovasti rakastamassani joululaulussa Tulkoon joulu lauletaan: ”Sanoma joulun on uusi mahdollisuus.” Siitä, että joulu onkin uudenvuoden sijaan oikeasti vuoden päätös ja uuden alku, on kirjoittanut moni muukin numerologi ja asiasta on monia mielipiteitä, mutta oli asia miten päin tahansa, varmaa kuitenkin on, että jonkinlainen erityinen tehtävä ja asema tällä yhdellä vuoden tärkeimmistä kristillisistä juhlista varmasti on.

Yleisön pyynnöstä tarkastelen tässä vielä lopuksi nimenomaan tämän vuoden joulua. Olisi tietysti mahdollista laskea numerologiset arvot kaikille joulunpyhien päiville tai yleisesti kyseiselle ajanjaksolle, mutta selkeyden vuoksi päädyin laskemaan arvon nimenomaan tämän vuoden joulupäivälle, joka on 25.12.2015. Sen numerologinen arvo on 8 (2 + 4 + 1 + 2 + 2 + 0 + 1 + 5 = 17 -> 1 + 7 = 8), mikä on itse asiassa erittäin mielenkiintoista ja innostavaa. Numero kahdeksan nimittäin viittaa tietynlaiseen epätasapainoon, josta voidaan vihdoin päästä irti ja saavuttaa jälleen tasapaino ja harmonia. Se on siis tie tasapainoon, mutta matkan varrella täytyy käydä ensin läpi joitakin haasteita.

Numeroon kahdeksan liittyy kuitenkin myös ikävä kyllä usein vahvasti taloudelliset ongelmat. Tämä ei tietenkään varmasti ole mitenkään yllättävää ottaen huomioon tämänhetkisen yleisen taloudellisen tilanteen. Tämän vuoden joulua ehkä siis leimaakin tietynlainen taloudellinen epävarmuus ja erilaiset ristiriidat, joista kuitenkin toivottavasti joulun myötä voi irrottaa ja uudistua. Tulossa onkin ehkäpä joulu, joka herättää monet pohdiskelemaan yksinäisessä hiljaisuudessa tavallistakin enemmän. Tämä itsessään ei ole huono asia vaan ehkä asioita kannattaakin vetäytyä toisinaan miettimään enemmän rauhassa ja hiljaisuudessa, ehkäpä vaikka luonnon keskellä, sillä mikäpä olisikaan enemmän omiaan itsensä ja elämänsä pohtimiseen kuin valkeat hanget, hiljainen lumisade ja yläpuolelle leviävä tähtien viitta.

Toivotan koko sydämestäni kaikille Tylypahka AM:in oppilaille ja henkilökunnalle rauhallista ja pohdiskelevaa joulua!