Luukku 1

Tämän luukun tarjoavat Albert Moretti, Luciano Rossi sekä vierailevat tähdet!

Albert Moretti | 6. luokka | Rohkelikko

Albert Moretti on koulun huispausselostajaduon äänekkäämpi ja vauhdikkaampi osapuoli. Hän odottaa joulua lähes yhtä innolla kuin sen jälkeen tulevaa Korpinkynsi-Rohkelikko -ottelua. Joulukuussa syntymäpäiviään viettävä Albert toivoo lahjakseen seuralaista joulutanssiaisiin.

Luciano Rossi | 6. luokka | Luihuinen

Luciano Rossi on koulun huispausselostajaduon älykkäämpi ja maanläheisempi osapuoli. Hänelle joulu on lähinnä vain juhla muiden joukossa, mutta joulupöydän ruokatarjoilut kieltämättä ovat usein paremmat kuin muiden juhlien. Myös Luciano toivoo joululahjaksi tanssiaisseuralaista Albertille, jotta se loputon valitus tulisi joskus päätökseensä.

Mona Ashford | 6. luokka | Luihuinen

Mona on kuudesluokkalainen Luihuinen. Monan harrastuksiin kuuluu muistivihon kanssa näpertely ja ihmisten kuuntelu, halusivat nämä sitä tai ei. Joulutanssit ovat Monan mielestä parhaat juhlat. Vaikka tyttö ei ole koskaan päässyt juhliin kenenkään seuralaisena, hänen sydäntään lämmittää katsoa uusien parien muodostumista ja ystävyyssuhteiden muuttumista.


Erikoisjoulukalenterikatsaus

*kuvassa erittäin innostuneen näköinen Albert Moretti*

Albert: Puuskupuh-Korpinkynsi -ottelua edeltävä viikko lähtee käyntiin perinteisessä englantilaisesa säässä eli vettä piisaa kuin ——— *hieno piip-sensuuri ja kuva menee hetkeksi mustaksi*

Luciano: Se ei ollut kovin nätisti sanottu. *ääni tulee selvästi jostakin kameran takaa*

Albert: Ei. Ei ollut.

Luciano: Sitä paitsi, eikö tämän pitänyt olla joulukalenterista eikä huispauksesta?

Albert: Piti. Piti olla.

Luciano: Uusiksi?

Albert: Uusiksi.

*kuva mustenee hetkeksi ja aloitus yritetään selvästi ottaa uusiksi*

Albert: Marraskuun toiseksi viimeinen viikko lähtee käyntiin perinteisessä englantilaisessa säässä eli… sateessa! *kamera zoomaa ulospäin, jolloin näkyy paremmin sateinen huispauskenttä Albertin selän takana* Se ei kuitenkaan estä joulumieltä jo nousemasta pinnalle, ja meillä onkin täällä tänään haastateltavana kaikkien koulun huispausjoukkueiden kapteenit! Tervetuloa! *kamera kääntyy kuvaamaan huispausselostamossa rivissä istuvia kapteeneja – tai ainakin kolmea niistä, sillä Puuskupuhin kapteeni rajautuu oikeaa käsivarttaan lukuunottamatta pois kuvasta*

Luciano: …hetkinen… Miksi meillä on huispauskapteenit haastateltavana joulukalenterimainokseen? Onko heillä jotain tekemistä kalenterin kanssa?

Albert: KAIKELLA on tekemistä huispauksen kanssa!

*kuuluu syvä huokaus ja kamera kääntyy kuvaamaan selostamon lattiaa, taustalta kuuluu hieman epäselvää puhetta:*
Albert: Ajattelin, että siitä tulisi näin mielenkiintoisempaa!
Luciano: Mutta tämän piti olla joulukalenterista.
Anthony: Minulla ei ole aikaa tällaiseen! *ääniä siitä, kun tuolinjalat raapivat lattiaa*
Lucas: Miksi hänet edes kutsuttiin tänne?! Näittekö, miten tylsä hänen viime vuoden luukkunsa oli?
Nagi: Muistakaa kaikki katsoa tämän viikon ottelu, jonka Korpinkynsi voittaa!
Puuskupuhin kapteeni: *vastalauseita*
*yhä epäselvemmiksi käyviä puheääniä ja lisää tuolinjalkojen rapinaa lattiaa vasten*
Luciano: …no niin. Sinne menivät.
Albert: …mitäs sitten?
Luciano: *huokaus* Tehdään näin…

*kuva palaa takaisin ja tällä kertaa Albert ja Luciano ovat molemmat kameran edessä selotuspöydän takana ja molempien edessä on mikrofonit*

Albert: Tervetuloa takaisin loppuvuoden erikoisjoulukalenterikatsauksen pariin! Minä olen Albert Moretti ja kanssani tänään viime vuoden joulukalenteria kertaamassa ja tämän vuoden kalenterin sisältöä spekuloimassa on asiantunteva Luciano Rossi.

Luciano: Iltaa kaikille.

Albert: Luihulehden johtoon on tullut muutoksia Ciaran O’Dwyerin lähdettyä koululta. Tämänhetkinen päätoimittaja on ennen ylennystään onnistunut kerryttämään kunnioitettavan määrän kokemusta lajissa, mutta aika näyttää, millä tavalla muutos vaikuttaa lehden suoritukseen tämän vuoden joulukalenterissa.

Luciano: Rohkureportaasi sen sijaan jatkaa samalla kokoonpanolla tänäkin vuonna. Viime vuonna pistetilit kilisivät lehden suorasanaisen artikkelin ansiosta, ja odotamme innolla tämänvuotisten tulosten julkaisua. Huispauskauden rankan aloituksen jälkeen voitto joulukalenterissa maistuisi Rohkelikoille erityisen makealta.

Albert: Underwoodin ja Ironwoodin viime vuoden suoritus oli sen sijaan erittäin tasainen ja ennalta-arvattava. Mitä luulet, tuleeko parivaljakko muuttamaan pelistrategiaansa tämän vuoden kalenteriin?

Luciano: Underwoodin ja Ironwoodin yhteistyö on tänä vuonna paikoin rakoillut ja sitten ollut taas hyvinkin tiivistä, joten on vaikea sanoa, miltä lopputulos näyttää tämän vuoden kalenterissa.

Albert: Mikäli professori Everettit osallistuvat tänäkin vuonna kalenteriin, on todennäköisesti odotettavissa viime vuoden kaltainen murskatappio. Vaikka suoritus oli viihdyttävä, sen tarjoaman informaation hyödyllisyys oli nollassa. Opettajapariskunnan saamat tyylipisteet nousivatkin korkeisiin lukuihin, mutta tekniikkapisteitä heille ei esityksestä herunut.

Luciano: Selvisimme kuitenkin jälleen yhdestä joulusta ilman zombi-invaasiota. Hip hip hurraa sille! *ottaa pöydän alta esiin paukkuserpentiinin ja paukauttaa sen kameraa kohti totisena*

Albert: Viime vuonna jo joulukuun toisena päivänä pohdittiin puolestaan joulutanssiaispareja. Tunnetusti kuhina vuoden parisuhteenjulkistamistilaisuudesta käy kuumana myös tänä vuonna, mutta mitä sanoisit Luciano tämän vuoden vedonlyöntikertoimista viime vuoteen verrattuna?

Luciano: … *katsahtaa hieman murhaavasti Albertiin ennen kuin puhuu* Ne ovat formaalit tanssit eivätkä mikään koulun suurin kihlajaistapahtuma, Albert.

Albert: Tilastot puhuvat puolestaan, rakas ystäväni! Josta puheen ollen – viime vuoden tulosten raatimiseen ja tämän vuoden kertoimien ennustamiseen haluan kutsua studioon alan asiantuntijan antamaan lausuntonsa. Hyvät naiset ja herrat, erikoisasiantuntija Mona Ashford!

Luciano: Mitkä tilastot? Suurin osa pareista ei edes toteutunut puhumattakaan siitä, että kaikki toteutuneet ovat jo ERONNE- *lause keskeytyy, kun Mona saapuu kuvaan* Heeeeeeei, Mona! En tiennytkään, että sinutkin oli kutsuttu. *toinen murhaava katse Albertiin, mutta vetää samalla pöydän taakse Monallekin tuolin*

Mona: *istuu tuolille* Hei.

Albert: Tervetuloa, Mona! Keskustelemme juuri joulutanssiaisten pareista! Viime vuonna vedonlyöjien keskuudessa oltiin varmoja siitä, että Underwood ja Ironwood tulisivat lipumaan yhdessä tanssilattialle, mutta näin ei tullut käymään. Onko parilla mielestäsi toivoa tänä vuonna?

Mona: No, he ovat olleet yhdessä suunnilleen viime joulusta lähtien, joten siinä mielessä veikkaus olisi hyvä. Toisaalta heillä on myös vähän sellainen on/off suhde, joten tanssiaisnäyttäytyminen riipunee ihan siitä, onko silloin meneillään jokin parisuhderiita ja miten paha. Tarkemman ennusteen voi antaa vasta lähempänä tanssiaisia. Läheiset välit juuri ennen tansseja enteilisivät tietysti riitaa juuri tanssiaisten alla.

Luciano: Kuulostaa hieman villiltä kortilta, siis. Tällaiset epävarmuustekijät varmasti nostavat vedonlyöntikerrointa. Toisella huispausrintamalla kuitekin Rohkelikon kapteeni Lucas Mac Fhionnlaigh nähtiin kuin nähtiinkin monien epäuskoisten yllätykseksi tanssilattialla Luihuisen lyöjän Hestia Sylvanan kanssa. Tänä vuonna näky ei kuitenkaan ilmeisesti tule toistumaan, sillä lienee jo täysin yleistä tietoa, ettei pari enää ole yhdessä – tieto, joka kuulemma ilahdutti monia vedonlyöjiä. Onko sinulla, Mona, aavistusta siitä, keiden seurassa nämä huispaajat ehkä tänä vuonna nähdään?

Mona: No, Sylvana tuskin saa tätä kesäheilaansa tanssiaisiin asti, mutta nyt kun tyttö on poissa kuvioista, saattaisi Fhionnlaigh’n parhaalla kaverilla Sebastian Madisonilla olla taas mahdollisuuksia. Sen enempää Fhionnlaigh’n kiinnostuksenkohteisiin kantaa ottamatta kaksikko on kuitenkin ollut melko tiiviisti yhdessä – eikä tietenkään sovi unohtaa sitä pientä suudelmaa melko tarkalleen vuosi sitten Fhionnlaigh’n syntymäpäiväjuhlissa.

Albert: Woodien lisäksi viime vuonna veikkaukset menivät pieleen myös opettajakunnan puolella. Tansseihin oli arveltu yhdessä saapuvaksi muunmuassa rehtorimme Lawanda Chino yhdessä liemien professorin Jesse Cainen kanssa, sekä… …taas rehtori Chino, Luihuisen Lawrence Leachin kanssa? Professori Cainen ja rehtorin vielä ymmärrän, mutta että Leach? Näiden keksijällä on selvästikin hyvä mielikuvitus – saisi lainata minullekin ennustuksen esseen kirjoittamisen ajaksi…

Mona: Itse asiassa monien silminnäkijähavaintojen mukaan Leachin on nähty toistuvasti menevän rehtori Chinon kansliaan ja-

Luciano: *keskeyttää Monan kiireesti* -ja siinä olikin kaikki tällä erää! Kiitos syvääluotaavista ja asiantuntevista analyyseistänne, neiti Ashford! Minä olen Luciano Rossi *vilkaisee vaativasti Albertiin*

Albert: ja minä Albert Moretti *lisää hieman hämmentyneen näköisenä*

Luciano: ja tämä oli erikoisjoulukalenterikatsaus! Nauttikaa joulunodotukseta ja kalenterista!

*Luciano nousee pöydän takaa ja pian kameran kuva pimenee, mutta äänet kuuluvat vielä hetken*

Albert: Eikö meidän pitänyt vielä käsitellä niitä luutaurheilulajeja, joita Fhionnlaigh-
Luciano: *keskeyttää Albertin* Anteeksi, Mona, koulun sponsoroi tätä lähestystä enkä usko, että rehtori arvostaisi hirveästi… tiedäthän.
Mona: Ai? Minun kuulemani mukaan hän arvostaa Leachin vierailuita paljonkin. Itse asiassa kuulin, että-

*myös ääni katkeaa*

One thought on “Luukku 1

  1. Abigail Cheshire

    Moretti ja Rossi! Ihana nähdä teitä! Voi kun se teidän joulukalenterilähetys oli hieno! Todella kivasti muistelitte viime vuoden joulukalenteria ja muuta. Mutta rehtori haluaa muuten kuulemma nähdä teidät kansliassaan mahdollisimman pian. Varmaan hänkin haluaa kiittää siitä lähetyksestä!

Comments are closed.