Luukku 19

Tämän päivän luukun tarjoaa Luihuisen Anthony Underwood!

Anthony Underwood | 7. luokka | Luihuinen

Anthony on johtanut sekä Luihuisten huispausjoukkuetta että koulun oppilaskuntaa rautaisella otteella jo useamman vuoden, ja toiminut sen lisäksi valvoja- ja johtajaoppilaanakin. Organisointi ja useiden lankojen käsissä pitäminen, kuten myös unettomat yöt, ovat hänelle erittäin tuttuja. Joulunsa Anthony järjestää myös lähes sotilaallisella tarkkuudella, josta muidenkin kannattaa ehkäpä ottaa oppia.


Opas stressittömään joulunviettoon

Joulunaika tunnetaan kauniista koristeista, hyvästä ruoasta ja mukavasta yhdessäolosta, ja se onkin monille yksi vuoden kohokohdista – toisille se kuitenkin voi olla myös valtava stressin ja huolen lähde. Miten siivota koti, hankkia kaikki joululahjat, lukea kurssien loppukokeisiin ja vielä siinä sivussa ehtiä nauttia joulutunnelmasta? Tämä vaatii suunnitelmallisuutta ja järjestelmällisyyttä, mutta näillä helpoilla ohjeilla sinäkin voit onnistua!

1. Keskity opiskeluun jo alkusyksystä

Valitettavasti monien kurssien loppukokeet ajoittuvat juuri lukukauden loppuun eli joulukuuhun, jolloin olisi aika paljon muutakin tekemistä kuin päntätä taikuuden historian vuosilukuja. Opiskele siis tasaisesti koko syyslukukausi ja hoida etenkin loppuvuotta kohti kaikki eteen tulevat esseet ja muut koulutyöt nopeasti pois alta jo ennen viimeistä palautuspäivää. Näin vältyt siltä, että sinulla on vielä muutamaa päivää ennen loman alkua 10 esseetä kirjoitettavana ja siihen vielä päälle muutama tähtitiedon pienoismalli tai puolen tunnin esitelmä Golpalottin laeista taikaliemien kurssia varten.

2. Aloita joululahjojen hankkiminen hyvissä ajoin

Lahjojen hankkiminen joillekin ihmisille on erittäin helppoa ja ideoita olisi vaikka muille jakaa, mutta toisille taas ei meinaa oikein keksiä yhtikäs mitään. Vältä viime hetken paniikkia suunnittelemalla lahjahärdelliä jo reippaasti etukäteen! Suosittelenkin aloittamaan jo heti, kun edellinen joulu on ohi. Joulun jälkeen alennusmyynneistä saa paljon kaikenlaista jäljelle jäänyttä hyvin alennuksin, joten jos sieltä löytyy jotain kivaa (ja sellaista, mikä säilyy vuoden päivät hyvänä), kannattaa se ostaa! Kannattaa myös pitää listaa siitä, kenelle kaikille lahja pitäisi hankkia, mitä on jo ostanut ja kenelle. Samaan listaan voi myös kirjoittaa vuoden aikana mahdolliset mieleen tulevat ideat siitä, mitä kenellekin voisi hankkia. Kirjoita idea ylös heti, kun saat sen! Muista myös merkata listaan, mitkä lahjoista ovat jo hankittuja ja mitkä vasta ideoita! Käy listasi läpi viimeistään lokakuun loppupuolella, päätä kaikille lopulliset lahjat ja suunnittele, mistä ja miten hankit loput lahjat.

3. Kirjoita myös joulukortit ajoissa

Etenkin, mikäli sukusi ja/tai ystäväpiirisi on laaja, on joulukorttien kirjoittaminen ja jopa mahdollinen itse askartelu valtava ja aikaavievä operaatio. Joulun alla on paljon muutakin kiirettä, joten säästä siis itseäsi joulun alla ja hoida joulukortit pois alta jo kesälomalla! Et kuitenkaan ehtisi joulukiireiden keskellä kirjoittaa kortteihin mitään muuta kuin ”Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!”, joten unohda kaikki ajatuksesi pidempien joulukuulumiskirjeiden liittämisestä kortteihin ja kirjoita ne jo kesällä! Lyhyen, neutraalin ja pesoonattoman joulutervehdyksen kirjoittaminen kun onnistuu ihan mihin tahansa vuodenaikaan, eikä vastaanottajakaan huomaa eroa! Kun sitten alkaa olla joulukorttien postitusaika, voit kaivaa valmiit korttisi esiin ja jakaa ne pöllöjen kuljetettavaksi helposti ja nopeasti.

4. Hyödynnä viime joulun korttilistaasi

Lähetit varmasti joulukortteja viime vuonnakin ja teit jo silloin listan ihmisistä, joille sinun pitää lähettää kortti ja talletit kyseisen listan varmaan talteen. Kaiva siis nyt listasi esiin ja käy se läpi. Poista mahdolliset kuolleet, välirikot sekä liian ärsyttäviksi käyneet ihmiset ja lisää vuoden aikana kertyneet uudet, joulukortin arvoiset tuttavuudet. Nyt sinulla on valmis lista tälle vuodelle ilman, että joudut pohtimaan koko tuttavapiirisi läpi!

5. Unohda joulusiivous

Koko joulusiivousilmiö on turha ja osoitus vain huonosta arjenhallinnasta. Mikäli kotisi näyttää kaipaavan joulusiivousta, peli on jo menetetty! Kun pidät kotisi siistinä ympäri vuoden järjestelmällisellä siivousaikataululla, ei erityiselle joulusiivoukselle ole tarvetta. ”Joulusiivous” kannattaakin aloittaa siis jo tammikuussa. Koti (tai pylvässänkysi ympäristö tai missä ikinä joulusi vietätkään) kannattaa siivota perusteellisemmin kerran viikossa, mutta pientä järjestelyä kannattaa tehdä aamuin illoin: petaa sänky, järjestä tavarat paikoilleen ja pyyhi pölyt pinnoilta sekä lattialta.

6. Suunnittele jouluruokien laitto hyvin

Mikäli olet vastuussa joulun ruokapöydän antimista, tarvitset teräksiset hermot sekä armeijatasoista kuria. Suunnitelma ruokien valmistelusta kannaattaakin laatia sotasuunnitelman tarkkuudella. Valmista kaikki pakastusta kestävät ruoat jo esimerkiksi useampia viikkoja etukäteen. Myös esimerkiksi joulupiparit ja muut kuivat tarjoiltavat kestävät säilytystä hyvin. Kuivakakut vain paranevat hieman vanhetessaan! Ikävä tosiasia kuitenkin on myös se, että monia jouluruokia vain ei voi valmistaa kovin paljoa etukäteen. Joulua edeltävät päivät vaativatkin siis minuuttiaiaktaulun, mutta hyvällä suunnittelulla siitäkin on mahdollista selvitä ilman katastrofeja! Koetukseen kannattaa valmistautua nukkumalla hieman varastoon jo etukäteen, sillä todennäköisesti aattoa edeltävät päivät saat leipoa ja vahtia uunissa olevia jouluruokia myös yöt läpeensä. Myös erilaiset energiataikajuomat voivat auttaa tässä.

2 thoughts on “Luukku 19

  1. Anthony Underwood

    Tämän kirjoittaja ei kyllä tiedä elämästä yhtään mitään!! Aivan turhia ohjeita! Noudatin jokaikistä ja silti huomenna on jo jouluaatto ja minulla on ihan kamalasti töitä ja Atlas tappaa minut, jos käsittelen oppilaskunnan papereita koko joulun ja minäkään en halua katsoa niitä jouluna ja haluaisin vain nukkua, mutta en ole nukkunut varmaan viikkoon ja en tiedä, pystynkö juomaan enää yhtään lisää kahvia ja nämä energiataikajuoamtkaan eivät auta enää yhtään mitään vaikka olen juonut jo varmaan viisi tänään ja minulla on ihan hirveän levoton olo!!!!!!!

  2. Joulupukki

    Hei! Minulla on ratkaisu! Poltetaan ne paperit!
    Ei työ tekemällä lopu, tekemättä kyllä…? *hakee sytykkeitä*

Comments are closed.