Luukku 21

Tämän luukun teille tarjoaa Rohkelikon Jim Fort!

Jim Fort | 6. luokka | Rohkelikko

Jim Fort on hymykuopillaan monet hurmaava, tanssista ja persikoista kiinnostunut poika Rohkelikosta. Hän rakastaa joulua, mutta inhoaa perinteitä, joten viettää joulua joka vuosi vähän eri tavalla. Tänä vuonna Jim on lähdössä tapaamaan kavereita koulun ulkopuolelta ja joitain sukulaisia. Jimin mielestä parasta joulussa on loma.


Viime hetken lahjavinkit

Jäikö joululahjojen osto viime tinkaan? Painaako joulustressi päälle? Tuntuuko että kaikki tehtävät kaatuvat niskaasi? Eikö vuorokauden tunnit meinaa riittää kaikkiin joulun valmisteluihin? Ei hätää! Kaikki järjestyy kyllä. Seuraavaksi saat pari vinkkiä siihen, kuinka ostat hyvän lahjan ilman, että tuhlaat siihen järjettömästi aikaa.

1. Päätä jo kotona keille kaikille lahjat ostat ja mitä ostat. Esimerkiksi työkavereille tai makuusalikavereille ei tarvitse ostaa kovin kummoista lahjaa, etenkään jos ette ole erityisen läheisissä väleissä.

2. Pysy päätöksissäsi. Jos päätät ostaa tyttöystävälle suklaata ja hajuveden, niin osta silloin tyttöystävällesi suklaat ja hajuvesi. Liika mielenmuuttaminen vie aikaa ja voimia, ja lopulta voi käydä niin, ettei sinulla ole enää mitään hajua mitä aiot ostaa tyttöystävällesi.

3. Osta suklaata. Kaikki tykkäävät suklaasta. Voit ostaa kaikille saman konfehtirasian, ja säästät samalla valitsemiseen menevää aikaa.

4. Kaverille pilailutavarat ovat hyvä vaihtoehto. Tietysti tämä edellyttää sen, että kaverisi ei saa olla mikään tiukkapipo, joka ei kestä pilailua. Ja ota myös huomioon, että saatat itse joutua pilan kohteeksi.

5. Joku ihana hajuvesi tai tuoksuva käsirasva on täydellinen tapa hurmata kumppani. Muista selvittää hänen mahdolliset hajusteyliherkkyydet!

6. Jos sinun taas pitää ostaa lahja jollekkin vähän vanhemmalle tai muuten vain itsenäisesti asuvalle, kotiin liittyvät tavarat toimivat usein. Esimerkiksi pyyhkeille ja astiolle löytyy useista talouksista aina tarvetta. Myös erilaiset kynttilät, saippuat ja pienet sisustusesineet ilahduttavat. Tässä lahjassa huono puoli on se, että joudut todennäköisesti etsimään tavaroita jonkin aikaa ja sinun täytyy selvittää lahjan saajan kodin värimaailma.

7. Jos sinulla on rahaa, ja tiedät että lahjan saaja tarvitsisi pöllön, osta hänelle pöllö. Pöllö on kaikenkaikkiaan tosi kätevä lahja. Se tulee varmasti käyttöön ja kestää kovaakin kulutusta!

8. Mikäli sinun täytyy ostaa lahja jollekkin tylsälle, osta sille kirja. Mieluiten oppikirja, koska sellasista tylsät yleensä tykkää. Sulkakynä kirjan kaveriksi on kanssa hyvä.

9. Älä osta vaatteita. Siinä voi mennä monessa kohtaa pahasti vikaan. Entä jos ostat väärän värisen? Tai väärää kokoa? Kenelläkään ei ole kivaa, jos tyttö/poikaystävälle antamasi paita on kaksi kokoa liian suuri…

10. Osta lahja jota ei tarvitse paketoida. Paketointi vie aina kamalasti aikaa ja on muutenkin vaikeaa! Esimerkiksi suklaarasioita myydään niin kivoissa paketeissa, että pelkkä rusetti riittää paketiksi.

11. Jos lahjasi ei ole sen näköinen, että sen voi antaa paketoimatta, vie se paketoitavaksi. Tietysti jos olet itse joku paketoinnin ammattilainen voit hoitaa sen ominkäsin, mutta suosittelen silti paketointipistettä. Jälki on varmasti siistiä ja sitä paitsi yleensä pakettipisteiden rahat menee Taikovat Mummot Yhdistyksen hyväksi ja hyväntekeväisyys on aina hyvästä!

12. Tee lahja itse. Se tietysti vaatii aina oman aikansa ja vaivansa, mutta itse tehdyt lahjat ovat yleensä hienoimpia. Voit vaikka neuloa kaulaliinan tai leipoa persikkapiirakan. Käytä mielikuvista itse tehdyissä lajoissa!

13. Ota lahjojen kanssa rennosti. Ei kannata stressata liikaa. Lähimmäisesi varmasti arvostavat läsnäoloasi enemmän kuin lahjoja.

One thought on “Luukku 21

  1. Alfred Queensbury

    Oikein hienoja vinkkejä! Kiitos näistä, Jim – olet selvästikin hyvin huomaavainen, koska osaat näin hyvin valita kaikille sopivat lahjat!

Comments are closed.