Luukku 22

Tämän päivän luukun teille tarjoaa itse rehtori Lawanda Chino!

Lawanda Chino | Rehtori | Korpinkynnen tuvanjohtaja

Lawanda Chino on koulun rehtori, joka on luotsannut Tylypahka AM:ia läpi rahavaikeuksien ja muiden ongelmien keinoja kaihtamatta. Joulussa Chino nauttii koulun hiljenemisestä ja muutamasta ansaitusta lomapäivästä (mikäli malttaa olla tekemättä töitä).


Panosta jouluun (tai toimi rehtorin ohjeiden mukaan)

Saavut rehtorin kansliaan, joka on tyhjillään. Ympärillä näkyy kaikenlaista mielenkiintoista. On kirjoja, muistiinpanoja, tauluja ja ihmeellisiä hopeakojeita. Sinun huomiosi kiinnittyy kuitenkin paperiin, joka on rehtorin pöydän päällä. Kun tutkit paperia tarkemmin, huomaat, että se on aikakauslehdestä irrotettu juttu, otsikolla ”Panosta jouluun”. Siinä neuvotaan, kuinka joulusta nautitaan kustannuksia säästelemättä. Mutta lehtijutun seassa on siistillä käsialalla tehtyjä lisäyksiä, jotka mitä ilmeisimmin on tarkoitettu ohjeiksi AM:in jouluvalmisteluihin ja -hankintoihin. Sisällöstä voi päätellä, etteivät ne ole tarkoitettu ulkopuolisten silmille. Et kuitenkaan luonnollisesti malta olla kurkkaamatta.

Joulukalkkuna

Panosta: Joulupöydän kruunaa täytetty kalkkuna. Kannattaa ostaa luomukalkkuna suoraan tilalta. Hinta on hiukan korkeampi, mutta erinomainen maku korvaa sen kyllä. Samalla näet millaisissa oloissa se on kasvatettu.

Rehtorin kommentti:  Niin varmaan. Ei kukaan huomaa eroa luomukalkkunan ja tavallisen kalkkunan välillä. Eikä oppilaat oikeasti edes huomaa onko se kalkkuna ollenkaan. Ostetaan tänä vuonna halvinta mahdollista broileria ja naamioidaan kalkkunaksi. Menee varmasti ihan täydestä.

Joulukuusi

Panosta: Vältä halvimpia vaihtoehtoja, sillä niistä neulaset varisevat ennätysajassa. Joulutorilta ostettu, viljelty kuusi on näyttävin ja helpoin valinta. Älä pihistele, vaan osta tasainen ja kaunis kuusi, se on joulukodin tärkein koriste.

Rehtorin kommentti: Höpönlöpön. Metsästä haettu kuusi käy oikein hyvin. Eikä mistä tahansa metsästä, vaan naapurin metsästä. Odota pimeän tuloa, toimi ripeästi ja hienovaraisesti ja peitä jälkesi. Ja kun katsot hakemaasi kuusta päivänvalossa, älä turhia nirsoile. Vähän taiottua lunta päälle, niin kukaan ei huomaa pientä epätasaisuutta tai puuttuvaa latvaa.

Koristeet

Panosta: Joulumarkkinoilla on aivan ihania uniikkeja, käsin tehtyjä koristeita, jotka tuovat tupaan takuuvarman joulutunnelman.

Rehtorin kommentti:  Herran jestas mitä hintoja. Viime vuoden koristeet käyvät aivan hyvin!  Ja jos joku köynnös vähän repsottaa, niin vähän väriä pintaan.

Joulukortit

Panosta: Joulukortteja on syytä lähettää niin perheelle, sukulaisille, ystäville kuin yhteistyökumppaneillekin. Kaikkein suurimman vaikutuksen teet itse tehdyillä korteilla. Askartele näyttävät kortit, niillä näytät arvostuksesi läheisiäsi kohtaan.

Rehtorin kommentti: Jätetään joulukortit lähettämättä. Ja jos joulukorteista tulee joskus puhetta, ollaan hyvin hämmästyneitä siitä, etteivät meidän lähettämämme kortit tulleet perille. Muistetaan myös valittaa äänekkäästi kuinka postipöllöihinkään ei voi enää lainkaan luottaa.

One thought on “Luukku 22

  1. Nimetön tonttu

    Hyvä kuusi tulee metsästä ja paras naapurin metsästä!

Comments are closed.