Luukku 11

Tämän luukun teille tarjoaa Noah Holland!

Köyhän pojan lahjavinkit

Ovatko rahat vähissä? Haluatko muistaa ystäviäsi ja perhettä? Tuntuuko siltä, että ideasi ovat loppu? Ei hätää! Noah Holland, ensimmäistä vuottaan opiskeleva Rohkelikko tulee apuun!

1. Lahjakortit

Helponta on antaa lahjaksi lahjakortti, jolla lupaat tehdä hyvän teon. Vanhempasi saattavat toivoa apua siskojen ja veljien vahtimisessa ja siinä JUURI SINÄ voit auttaa! Vanhempasi saavat omaa vapaa aikaa ja sinä saat viettää yhteistä aikaa sisarustesi kanssa! Eikö sinulla ole sisaruksia? Ei hätää! Voit myös luvata tehdä kotitöitä, kuten tiskausta, lattioiden pesua, pölyjen pyyhkimistä… mitä ikinä keksitkin! Plussaa lahjassa on se, että jos et vietä joulua kotona, vanhempasi saattavat unohtaa lahjasi eikä sinun tarvitse tehdä ikäviä kotiaskareita!
Ystävälle voit taas luvata, että teet hänen läksynsä tiettyjen päivien ajan! Mieti nyt itsekin – mikä olisikaan hauskempaa kuin päivä ilman läksyjä!

2. Leipominen

Tämä lahja vie hiukan aikaa, mutta on sitäkin parempi! Samalla kun valmistat itsellesi pipareita, mitä jos valmistaisit myös kaverillesi? Piparit voit koristella juuri sellaiseksi, mistä kaverisi pitäisi! Myös muotoilu onnistuu helposti! Eikä palaminenkaan haittaa koska ei, ajatushan on tärkein!
Vinkki: Eivätkö rahat riitä? Kotitontut lahjoittavat keittiöstä taikinaa juuri sinun tarpeisiisi! Ole kuitenkin nopea, taikinaa on jaossa vain niin kauan, kun sitä riittää!

3. Muotokuva

Pidätkö piirtämisestä? Muotokuva kaveristasi tai perheenjäsenestäsi! Tavallinen muotokuva varmasti kelpaa kehystettäväksi, mutta jos haluat oikein revitellä, piirrä lahjansaaja tonttuna tai joulupukkina! Ja kuten myös leipomisessa – ajatushan on tärkein, ei niin väliä millaisilla taidoilla kuva on piirretty.

4. Kirjoita lahjansaajasta todella positiivinen juttu lehteen!

Julkisuus on aina hyvästä! Niin ainakin minun isäni sanoo. Lähetä johonkin lehteen paljon positiivisiä kommentteja kaveristasi. Ja tietenkin eri nimillä, ettet jää kiinni!! Jossain vaiheessa lehden toimittajat kyllästyvät jatkuvaan roskapost- jatkuviin kehuihin ja heidän on pakko julkaista positiivinen juttu henkilöstä!
Vinkki: Eikö jatkuva posti auta? Voit myös viedä koululta pergamenttia ja kirjoittaa itse lahjansaajasta positiivisia asioita ja heitellä pergamentteja ympäri koulua! Positiivinen huomio on taattu. Etenkin jos paljastat itsesi syylliseksi.

5. Anna pois jotain omaasi!

Onko sinulla turhia tavaroita? Liikaa vaatteita? Tai vaikkapa kirjoja joita et lue? Anna omasi pois! Kaverisi tai perheesi voi arvostaa tavaraa enemmän kuin sinä. Muista kuitenkin varoa, ettet palauta vanhaa lahjaasi sen antajalle – siitä ei seuraa kuin iso riita! Ja siihen ei edes auta lausahdus ”ajatus on tärkein”.