Luukku 20

Tämän luukun tarjoaa Luihulehden mysteeritoimittaja Aaron Dostilow!

Kysy Dostilow’lta: osa 1

Hyvät lukijat! Luihulehden mysteeritoimittaja Aaron Dostilow on tällä viikolla erityisen hilpeällä joulumielellä, joten hän on päättänyt romanttisten rakkausromaanien kirjoittelun sijaan kuulla teidän jouluaiheisia (tai aiheettomia) kysymyksiänne. Toivottavasti Luihulehden ikioman rakkaus- ja jouluasioiden ekspertin vastauksista on apua joulutuskassanne.

Koska kysymyksiä tuli yllättävän paljon (todellakin, joulu on pulmallista aikaa), julkaisemme vastaukset kahdessa osassa. Kysymyksiä ehtii vielä lähettää, mutta pidä kiirettä!

Mitä ostaa joululahjaksi poikaystävälle jolla on jo kaikkea?!
– Ideat lopussa

Vanha sanonta kuuluu: ”Ajatus on tärkein.” Tärkeintä joulussa eivät ole annetut lahjat, vaan annettu aika! Voit siis antaa poikaystävällesi aikaa ja tehdä jotain hauskaa hänen kanssaan. Voit myös tehdä lahjakortteja, joissa lupaat esimerkiksi auttaa poikaystävääsi läksyissä tai kokata ruuan tai jotain muuta hyödyllistä tai hauskaa. Käsin tehdyt lahjat ovat omaperäisiä, joten leivo, neulo, piirrä tai askartele jotain itse. Tai jos olet musiikillisesti lahjakas, voit soittaa tai laulaa hänelle jotain. Jos poikaystävälläsi on paljon tavaraa, hän on varmasti erittäin iloinen siitä, että sinun lahjasi arvoa ei voi mitata rahassa. Ja muista erityisesti hellyydenosoitukset, koska niitä ei voi ostaa rahallakaan! (Tai voi, mutta se ei ole ihan sama…. öö…. ehkä en selitä tätä tarkemmin, tai muuten saan rehtori Chinon kimppuuni.)

Apua! Haluaisin antaa ystävälleni lahjan, mutta pelkään, ettei hän suostu ottamaan sitä vastaan. Ystäväni on aina epäluuloinen minua kohtaan enkä edes tiedä miksi! :( Kannattaako minun unohtaa koko lahja? Entä tulisiko minun ostaa lahja myös ystäväni poikaystävälle? Parantaisiko se luottamusta tähän ystävään?
– (Selkeästi) epäluotettava ystävä.

Kuulostaa erittäin harmilliselta ongelmalta. En tiedä, miksi ystäväsi on epäluuloinen sinua kohtaan, mutta sitkeä yrittäminen varmasti palkitaan ennen pitkää. Ja sinähän tahdot vain antaa lahjan ystävällesi? Onko hänellä joku syy epäillä, että lahjassasi on esimerkiksi… lemmenjuomaa tai sontapommeja? Jos et ole antamassa kumpaakaan näistä etkä muutakaan epäilyttävää anna palaa! Miten olisi lahjan piilottaminen ystäväsi tavaroihin niin, ettei hän voi kieltäytyä siitä? Jos hän ei suostu ottamaan sitä vastaan, ole sitkeä ja varmista, että hän varmasti ottaa sen vastaan. Tässä on kuitenkin sellainen riski, että jos olet poika, tämän kyseisen ystävän poikaystävä saattaa luulla sinua salaiseksi ihailijaksi ja silloin olet pahassa pulassa. Niinpä suosittelen laittamaan poikaystävällekin jonkin pienen lahjan tai vähintään kortin, jossa toivotetaan hyvää joulua molemmille. Tämä siksi, että tunnustat heidän olevan pari, etkä yritä tuppautua heidän väliinsä. Voit myös ehkä saada lahjan välitettyä poikaystävän kautta, koska ystävällesi saattaa olla vaikeaa kieltäytyä lahjasta, jonka hänen poikaystävänsä antaa (vaikka lahja ei olisikaan kyseisen henkilön ostama). Jos kuitenkin olet tyttö, saatat aiheuttaa epäluuloa lähentelemällä ystäväsi poikaystävää. Parisuhteet ovat hankalia, joten onnea matkaan!

Olen rahaton ja minä haluaisin yllättää isäni jotenkin. Kannattaako minun panostaa enemmän ruokaan vai lahjaan?
– Köyhä poika

Tie miehen sydämeen kulkee vatsan kautta, ja näin asia menee usein isienkin kohdalla. Jos olet hyvä kokki, voit kokata jouluruuan kotonasi. Jos taas et…. jätä yritys suosiolla sikseen! Luulen, että isäsi on tyytyväinen lähes kaikkeen, olethan kuitenkin hänen poikansa. Valitettavasti poikkeuksiakin löytyy, mutta nilkki-isille nyt ei tarvitse muutenkaan järjestää mukavia yllätyksiä. Jos isäsi taas on ihan kiva perusisä, voit tehdä jotain muuta odottamatonta. Mitä et normaalisti tee kotona? Auttaisiko jos veisit isällesi jouluaamuna aamiaisen sänkyyn? Osaatko neuloa? Voit neuloa hänelle villasukat tai lapaset. Jos rahaa ei ole paljon, tärkeintä on jälleen kerran ajatus ja se, että ajattelet, mistä isäsi ilahtuisi. Ilahtuisiko isäsi, jos menisit jouluna hänen kanssaan pelaamaan huispausta (varo ettet saa isääsi sairaalakuntoon) tai kävelylle? Ei ole väliä, onko lahjana ruokaa vai lahja, sillä tämäkin kai riippuu siitä, millainen isäsi on. Kirjeen kirjoittaminen isälle saattaa olla yllättävä ja liikuttavakin tapa muistaa häntä jouluna, eikä maksa mitään! Tärkeintä on loppupeleissä kuitenkin se, että olet jouluna kotona ja annat isällesi aikaa, sillä muina aikoina homehdut koulun kivisten seinien sisällä.

Miten pyydän ihastustani joulutansseihin? Olemme eri tuvista ja tunnetusti tupiemme välillä on pientä… erimielisyyttä. En haluaisi, että minua nolataan koko koulun edessä.
– Ihastunut

Oletko varma, ettei ihastuksellasi ole jo paria? Nyt ollaan jo aika pitkällä joulukuussa, joten kannattaa selvittää ensin, onko sinulla edes mahdollisuuksia. Jos ihastuksesi on jo hankkinut parin, jätä leikki sikseen, koska varattujen haikailusta saat vain sydänsuruja. Jos ihastuksesi on yhä ilman paria, suosittelen lähestymään häntä paikassa, jossa kilpailevasta tuvasta olevat kaverit pysyvät kaukana. Tytöistä kun puhutaan, niin tämä saattaa olla hiukan haastavaa, tytöt kun liikkuvat yleensä laumoissa. Tupien väliset erimielisyydet eivät tässä yleensä paljon paina, sillä myös aiempina vuosina on valitet…. onnekkaasti nähty myös muun muassa rohkelikko-luihuinen pareja, mutta tiettyä varovaisuutta kannattaa noudattaa. Riittää, että hommaat kahdenkeskistä aikaa ja kysyt ihastukseltasi, haluaako tämä tansseihin kanssasi. Tee se jossain syrjäisessä mutta miellyttävässä (ja mahdollisimman vähän epäilyttävässä) paikassa! Varmista myös, että tunnelma on oikea, eikä ihastuksesi ole esimerkiksi juuri räjäyttänyt taikaliemikattilaa edellisellä tunnilla.

Miten voi nätisti sanoa tytölle, ettei tykkää tästä sillä tavalla? En haluaisi loukata hänen tunteitaan, mutta en haluaisi myöskään saada häntä luulemaan, että tunnen samoin! Tarvitsen apua!
– Mistä näitä tyttöjä oikein tulee?

Tärkeintä on esittää asiansa mahdollisimman kivasti, vaikka tunteiden loukkaaminen varmaan tässä tapauksessa on aina jokseenkin väistämätöntä. Muista korostaa, että pidät tytöstä kyllä ystävänä, mutta et ole kiinnostunut hänestä… no, tyttöystävänä. Ei ole reilua olla kertomatta hänelle tunteettomuudest…. eikun siis kiinnostumattomuudestasi seurustelua kohtaan, sillä mitä enemmän aikaa kuluu, sitä syvemmin hän voi vahingossa ihastua, olethan kuitenkin melkoinen naistenkaataja, jos sinulla on oikein varaa kieltäytyäkin! Yritäpä siinä sitten kertoa, ettet tykkää hänestä sillä tavalla, ja vielä jotenkin kivasti. Mene siis kertomaan heti ja varaa mukaasi paketti nenäliinoja. Hopi hopi. Vaihtoehtoisesti voit odotella että tytön tunteet jäähtyvät, mutta valitettavasti naisen mieli on monimutkaisempi kuin muodonmuutosten koe, ja voit aiheuttaa enemmän vahinkoa odottamalla.