Luukku 20

Tämän luukun tarjoaa loitsujen professori Daniel Crimson.

Prof. Daniel Crimson | Loitsujen professori

Sinkkujoulu Lontoossa

Have a very cherry chrimson!

Hei, nimeni on Daniel. Voitte tuntea minut loitsujen mestari Crimsonina. Olen tällä hetkellä tilanteenpakosta naimaton.

Joulukuu voi olla yksinelävälle henkilölle, kuten minulle, hieman rankkaa aikaa, varsinkin Lontoossa, missä ei voi välttyä jouluvaloilta ja kaikelta joulunoheishässäkältä. Aika voi osoittautua erityisen raskaaksi jos et voi sietää joulun kaupallista hössötystä, etkä ole itse taipuvainen sosiaalisuuteen tai joulunviettoon, ja ahdistut näiden kyseisten asioiden luomista paineista. Joulu kuitenkin on perhejuhla.

Olen yksi heistä, jotka eivät pahemmin tykkää mistään edellä listaamistani asioista, sukuni on myöskin pitkälti kuollut, joten ainut joulupyhiin kohdistuva kutsu jonka saan nykyisin, on siskoltani. Hän pyytää minua aina ajoissa, myöskin tänäjouluna, syömään luokseen. Yleensä kokoonnumme hänen luokseen jonakin joulun pyhäpäivistä, ja illallistamme, hänen ja hänen miehensä puolesta oikein hyvin suunniteltuja ja huolella valmistettuja ruokia.

Tänä vuonna olen kahden vaiheilla osallistunko kyseisiin iltamiin. Osallistun tai en, minulle jää silti paljon aikaa ahdistua yksin kaikesta jouluhömpästä mitä tulee joka suunnalta. Jos olet yhtään samanhenkinen kuin minä saatat löytää tästä luukusta itsellesi sopivia vinkkejä joululomien ylitse kestämiseen.

Olen päättänyt tänä vuonna, että keskityn tekemään asioita joista nautin, ja suljen silmäni kaikelta muulta. Olen laittanut säästöön rahaa ja varannut itselleni virkistyspäivän spassa. Siihen sisältyy kokovartalohieronta, kasvojenhoito, omat spa -tilat hoitojen ajaksi ja lopuksi virkistävä spatisserie/snack tarjoilu. Tällainen retriitti parin korttelin päässä voi maksaa aina 100£ – 500£ asti.

Tämän jälkeen käyn pikaisesti parturissa. Loppu päivän käytän mahdollisesti kotona rentoutuen, varmaan tilaan jotakin lempiruuistani huoneistooni, mahdollisesti sushia, jonka kanssa juon sangriaa.

Paras juoma mitä voit tehdä keskellä talvea on ehdottomasti sangria, ja aionkin tehdä sitä ison kannullisen tällä reseptillä:

Sangria (Paul Morales) / Pixabay-lisenssi / Rajattu alkuperäisestä

1 appelsiini (viipaloitu)
1 sitruuna (viipaloitu)
1 lime (viipaloitu)
2 omenaa (karat pois ja pilkottuna)
1 kuppi pilkottuja kivettömiä kirsikoita
3 kuppia punaista rypälemehua
1 kuppi valkoista rypälemehua
1 ½ kuppia appelsiinimehua (tuoreena puristettu)
¼ kupillista sitruunamehua (tuoreena puristettu)
2 rkl limemehua (tuoreena puristettu)
½ litraa kuplivaa omenamehua

Jos sinulta löytyy hieman enemmän rahaa, suosittelen lämpimästi tekemään kuten minä useina aiempina jouluina: Harkitse karkaamista kokonaan jouluhössötyksen, sukulaisillallisten ja ylipäätään koko talven keskeltä!

Mikään ei voita sitä, että pääsee hetkeksi aivan muihin maisemiin, jotka ovat vieläpä sattumoisin kauniin kesäiset ja lämpimät.

Silloin suosittelen sinulle seuraavia matkakohteita:

  • Laos on loistava lämmin matkakohde, ja mitä parhainta: Siellä ei edes juhlita joulua!
  • Pohjois-Afrikka, maat kuten Egypti ja Marokko. Näissä maissa ei ole merkkiäkään joulusta. Sisältää todella mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja hienoja ihmisiä.
  • Thaimaa, jossa paras vuodenaika vieraille on juuri nyt.

Miten ikinä sitten päätätkään viettää lomasi ja pyhät, toivon että se on sinulle mieluisaa ja rentouttavaa aikaa!

2 thoughts on “Luukku 20

  1. Sebastian

    Professori Crimsonin suunnitelmat kuulostavat hyviltä. Parturiin en menisi, sillä jos hiukset leikattaisi pilalle, koko joulu olisi pilalla!

    • Lucas

      Mikä juttu sinulla oikein on Crimsoniin, Sebastian?!

Comments are closed.