Luukku 22

Tämän luukun tarjoaa Luihulehti!

Luihulehden jouluniksit

Kuten Luihulehden mysteeritoimittaja Aaron Dostilow jo totesikin, joulu on varsin pulmallista aikaa. Eräät pulmat tuntuvat toistuvan joulusta ja perheestä toiseen, joten Luihulehden niksimestarit tarjoavatkin nyt nerokkaita oikoteitä onneen.

Puuttuvat joulupiparit

Häämöttääkö joulu liian lähellä, mutta piparit, joulutortut ja muut leivonnaiset eivät ole vielä valmiina? EI hätää! Laita poikaystäväsi keittiöön, ja pian sinulla on leivonnaisia vaikka muille jakaa – ja millä laadulla! Jos sinulla ei ole poikaystävää tai poikaystäväsi ei ole mikään keittiöihme, TOO BAD FOR YOU! Olisiko kannattanut ehkä hankkia sellainen vähän aikaisemmin?

Keskeneräiset joululäksyt

Onko läksyjä vielä palauttamatta ennen joulua? Eikö aika riitä jouluvalmisteluiden keskellä niiden tekemiseen vai eikö vain yksinkertaisesti huvita? Olisi ehkä kannattanut huvittaa ennen joulua! Niksini on istua alas siihen työpöydän ääreen ja ottaa se sulkakynä kauniseen kätiin ja kirjoittaa se kirottu essee!

Tanssiaisvinkki

Eikö tanssiaispuvussasi ole säilytyspaikkaa taikasauvalle? Ota vanhat sukkahousut ja sido taikasauvasi käsivarteesi. Erityisen muodikasta taikasauvatelinettä varten voit värjätä sukkahousut vaikka pukuusi sopivaksi. Taikasauvan voi myös sitoa sukkahousujen toiseen lahkeeseen ja sitoa toisen lahkeen vaikkapa vyötärölle.

Joulukorttien lähetys

Onko sinulla joulun alla ongelmia aina muistaa, keneltä olet viime vuonna saanut joulukortteja ja kenelle tänä vuonna pitäisi taas lähettää niitä? Mikäli muisti ei pelaa eikä korttien lähettäminenkään kauheasti kiinnosta, voit kertoa kaikille pelastavasi tänä vuonna sademetsät olemalla lähettämättä yhtään paperista, luontoa hurjasti rasitavaa joulukorttia – tai kerro vain, että pöllösi on jo vanha ja varmaan eksyi matkalla! Ketään tuskin kiinnostaa joulukorttisi kuitenkaan.

Joulukilojen välttely

Olisiko joulupöydässä mukava syödä mitä tahtoo ja niin paljon kuin tahtoo, mutta ns. joulukilot pelottavat? Ei hätää, sillä nyt tähänkin on ratkaisu! Vedä vanhat sukkahousut pääsi yli joulupöydässä ja voit lapioida suuhusi niin paljon ruokaa kuin lystät, pureskella ja makustella, mutta sukkahousujen ansiosta mitään ei mene kurkustasi alas eikä siten kerry vyötärölle. Sen sijaan kaulaan kannattaa mahdollisesti ripustaa kaukalollinen ruokalappu tai muuten ruoat kyllä kasaantuvat syliisi.

Joulukuusen hankinta

Onko joulukuusen hankkiminen ja koristeleminen jokavuotinen piina, jota et enää jaksaisi? Onneksi valmiiiksi koristeltuja kuusia löytyy joulun alla paikasta jos toisestakin. Erityisesti erilaiset kaupat ovat hyviä apajia. Kun vain otat kuusen kainaloosi ja alat kantaa sitä ulos kaupasta tarpeeksi itsevarman näköisenä, harva keksii epäillä, että et olekaan kaupan työntekijä laillisella asialla! (Huom. Tätä kannattaa kokeilla mieluummin isoissa kaupoissa tai kauppakeskuksissa kuin pienissä liikkeissä omistajan läsnäollessa.)

Sukulaissopu jouluna

Ärsyttääkö jouluna sukulaisten kyselyt opiskelujen etenemisestä, parinvalinnasta tai lastenhankinnasta? Lopeta kaikki tällaiset kyselyt lyhyeen ja piristä joulutunnelmaa esittämällä vastakysymyksenä vähintäänkin yhtä tungettelevia ja epämiellyttäviä kysymyksiä, kuten ”Joko olet aikonut aloittaa kohta laihdutuskuurin?”, ”Onko se paha ripulisi jo parantunut?” tai henkilökohtainen suosikkini: ”Saitteko sen pettämisjutun sitten selvitettyä miehesi/vaimosi kanssa?”. Viimeisimmän jälkeen voit olla varma, että kukaan ei enää loppuiltakan kiinnitä sinuun mitään huomiota!

Näiden vinkkien myötä Luihulehti toivottaa kaikille lukijoilleen oikein rauhallista ja mukavaa joulunviettoa!