Luukku 24

Tämän luukun tarjoaa rehtori Lawanda Chino!

Tarina budjettineuvotteluista

Siihen aikaan antoi taikaministeri käskyn, että kaikissa valtakunnan kouluissa oli suoritettava budjetinteko. Tämä budjetti oli erityisen tiukka, sillä ministeriö oli tehnyt äkillisiä leikkauksia koulutusmäärärahoihin. Kaikkien koulujen oli tehtävä uusi budjettiesitys, kunkin koulun opettajien kanssa yhteistyössä. Niin myös Tylypahka AM:in rehtori Chino lähti kansliastaan ja meni budjettineuvotteluja varten toisen kerroksen opettajainhuoneeseen, sillä siellä olivat parhaat pullat. Hän lähti sinne yhdessä oikean kätensä Cainen kanssa, joka odotti joululomaa. Kaikkien opettajien tultua paikalle tuli budjettineuvottelujen aika, mutta syntyikin valtaisa riita. He huusivat toisilleen ja osoittivat toisiaan taikasauvoilla, sillä yhteisymmärryksen syntymisestä ei ollut tietoakaan.

Neuvottelu oli venynyt jo myöhäiseen iltaan. Yhtäkkiä huoneeseen lensi pöllö, kantaen kirjettä ministeriöstä. Pelko valtasi henkilökunnan, mutta pöllön kirjeessä lukikin: ”Älkää pelätkö. Tänään on ministeriössä ollut ylimääräinen istunto. Siellä on tehty päätös, että leikkaukset on kumottu. Tämä on merkkinä teille. Te voitte lopettaa budjettineuvottelut ja pysyä aiemmin laatimassanne suunnitelmassa.” Ja samalla hetkellä tunnelma opettajainhuoneessa muuttui täysin ja kaikki riemuitsivat ja sanoivat hurraten toisilleen:

”Kerrankin viisaita päätöksiä ministeriössä! Nyt meillä on rauha lähteä joulun viettoon.”

Kun kirje oli luettu ja kokous päätetty, opettajat sanoivat toisilleen: ”Nyt Sianpäähän! Siellä me voimme juhlistaa mitä on tapahtunut, sitä minkä postipöllö meille ilmoitti.” He lähtivät kiireesti ja löysivät juuri heidän joukolleen sopivan pöydän. He kertasivat toisilleen mitä kirjeessä oli sanottu. He kaikki olivat asiasta yhtä ihmeissään. Mutta Chino tunsi valtavan suurta helpotusta eikä kukaan ollut nähnyt häntä aikoihin niin hyvällä tuulella.

Aamuyöllä opettajat palasivat linnaan hilpeinä ja iloisina siitä mitä oli tapahtunut. Kaikki oli valmista joululomalle lähtöä varten.

2 thoughts on “Luukku 24

  1. Prunella Weaver

    Hah hah haa! Mikä merkittävän hieno lopetus joulukalenterille!

  2. Abigail Cheshire

    Vaikka keneltäkään ei nyt jouduttukaan leikkaamaan mitään, niin minusta se Archibaldin ehdotus numerologian määrärahoista leikkaamisesta oli kyllä melko pöyristyttävä ajatus. Ihan näin tulevaisuuttakin ajatellen. Numerologia kun kuitenkin keskittyy nimenomaan tulevaisuuteen ja jotkin toiset oppiaineet, kuten nyt esimerkiksi taikuuden historia, ovat puolestaan enemmän menneisyyttä.

Comments are closed.