Luukku 5

Tämän luukun tarjoaa Puuskupuhin Sophie Fortune.

Sophie Fortune | 5. luokka | Puuskupuh
Sophie on muuttunut sisäisesti, kuin ulkoisestikin vuoden aikana melkoisesti. Lempeä, ystävällinen ja auttavainen Sophie tekee kaikkensa, että ympärillä ihmisillä olisi asiat hyvin, välillä myös oman hyvinvoinnin kustannuksella. Sophien haave olisi olla koulun jälkeen malli taikka missi. Seurustelee nykyään Rafael Hawkesin kanssa.

Sophien sukkakerho

Sophie näytti tuskastuneelta, joulu olisi kohta ja hänellä ei ole Rafaelille mitään joululahjaa. Eikä Sophiella ollut oikein varaakaan ostaa mitään hienoa Rafaelille, mutta JOTAIN pitäisi keksiä. Poika tykkäsi huispauksesta ja suklaasta… Huispaustavarat olivat enemmän Susien juttu, joten Sophie hylkäsi ajatuksen samantien. Tyttö korjasi asentoaan ja veti villasukat jalkaansa, koulu kun tuntui kylmenevän vain mitä edemmäs talvi kävi. Sophie vilkaisi sukkiaan ja hymyili sitten. Tottakai, villasukkia ei voi olla koskaan liikaa ja tyrmissä on AIVAN VARMASTI kylmä. Sitten vain enää tummanvihreää lankaa… ja harmaata, tottakai koska luihuinen.

Perinteinen villasukka

Tarvikkeet:
1 kerä novitan 7-veljestä lankaa (vihreä)
1 kerä novitan 7-veljestä lankaa (harmaa)
3-3,5 mm sukkapuikot

Naisten sukat: 12s per puikko (yht. 48)
Miesten sukat: 14s per puikko (yht. 56)

Aloita luomalla aloitussilmukat vihreällä langalla.

Jatka silmukoiden luontia, jos teet naisten sukat luo 48 silmukkaa, jos miesten niin 56. Ota kerästä tuleva lanka etusormen päälle, lyhyempi lanka peukalon kohdalle. Koukkaa ensin alhaalta peukalon kohdalta lanka, ota sitten etusormen kohdalla oleva lanka ja vedä läpi.

Jaa luodut silmukat neljälle puikolle tasan.

Neulo ensimmäinen kierros pelkkää oikeaa, jotta silmukat pysyvät puikoilla paremmin.

Jatka sitten joustinneuleella (2o2n) yhteensä 15krs. Nurjasilmukka tehdään näin

Vaihda lanka 15krs jälkeen harmaaseen, jättämällä vihreän langan vain kulkemaan mukana ja aloittamalla neuloksen harmaalla langalla.

Neulo joustinneuletta 4krs harmaalla, 6krs vihreällä, 4 krs harmaalla, 6 krs vihreällä, 4krs harmaalla ja 15krs vihreällä.

Aloita kantalappu.

Kantapää:

Yhdistä 1 ja 4 puikon silmukat yhdelle puikolle.

Neulot nyt vain tätä yhtä puikkoa edes takaisin, nurjalla puolella nurjia silmukoita ja oikealla puolella oikeita. Voit tehdä vahvistetun kantapään, jolloin nostat oikealla puolella neulomatta joka toisen silmukan.

Kantalappu on valmis kun se on noin neliön mallinen.

Aloita kantalapun kavennukset jakamalla puikko kolmeen yhtä suureen osaan. Jos silmukoita on liikaa, yritä tasata mahdollisimman tasapainoiseksi, keskellä voi olla enemmän. Naistensukissa silmukat ovat 8 8 ja 8.

Aloita neulomalla ensin 15 silmukkaa, nosta 1 silmukka nurin tai oikein (kummalle puolelle nyt olet päätynytkään), neulo yksi silmukka ja vedä tämä nostettu silmukka yli. Käännä työ.

Neulo nyt 7 silmukkaa, nosta 1 silmukka oikein tai nurin, neulo yksi silmukka ja vedä tämä nostettu silmukka yli. Toista niin kauan, kunnes jäljellä ovat vain keskellä olevat silmukat, eli kun reunasilmukat ovat kavennettu pois.

Seuraavaksi nostetaan molemmilta puolilta kantalapunreunoista uudet silmukat. Huomaa, että nurjalla puolella nostetaan nurjasti ja oikealla puolella oikein.

Huomaat varmasti, että silmukoita on enemmän kun poimeit niitä reunoista. Aloitat neulomisen normaalisti, mutta kavennat silmukoita pois joka kierros niin kauan, että puikoilla on haluamasi määrä silmukoita (naisten sukissa 12 ja miestensukissa 14) Neulot aina oikeaa!

Kavennus tapahtuu ylivetämällä, eli kun pääset 1 puikon kahteen viimeiseen silmukkaan, nosta silmukka neulomatta, neulo seuraava ja vedä nostettu yli.

Seuraava kavennus tapahtuu neljännen puikon alussa, nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo seuraava ja vedä nostettu yli.

Neulo jalkateräosuutta niin kauan, kunnes sukka peittää oman pikkuvarpaasi. Tämän jälkeen aloita kärkikavennus.

Kavennukset tehdään ylivetämällä, eli miten olet kaventanut jo pitkin sukan neulomista.

1krs: kavenna 1 puikon lopussa, 2 puikon alussa, 3 puikon lopussa ja 4 puikon alussa.
2.krs: Neulo normaalisti oikeaa
3.krs: kavenna 1 puikon lopussa, 2 puikon alussa, 3 puikon lopussa ja 4 puikon alussa.
4. krs: Neulo normaalisti oikeaa
5.krs: Jatka kaventamista.

Kavennuksia jatketaan niin kauan, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 2 silmukkaa. Katkaise lanka, neulo oikeita silmukoita mutta vedä lanka silmukan läpi. Kiristä lanka hyvin loppuvaiheessa.

Ja näin sinulla on valmis sukka, ei kun vain uutta tulille!

2 thoughts on “Luukku 5

  1. Se on totuus

    Luihuiset haisee

    • Komea tuoksuva luihuinen

      Itse haiskahdat kateelliselta rohkelikolta!

Comments are closed.