Luukku 17

Tämän luukun tarjoaa Puuskupuh Nathaniel Beaumanoir.

Nathaniel Beaumanoir | 5. luokka | Puuskupuh

Nathanin joulu

Tervehdys kaikille, mun nimi on Nathan, tai pidemmin Nathaniel, ja oon Puuskupuhista. Mut tunnistaa yleensä siit, että oon vähä pitkä ja mul on kiharat hiukset. Mä oon joko tosi äänekäs ja opinionated tai sit oon hiljaa ja hymyilen. Ootte voinu törmätä muhun myös huispauksen kautta, pelaan jahtaajaa puuskuissa.

Tänä jouluna aion viettää joulun koululla, koska mun setä ei saanu vapaata töistä. Tuu puhuu mulle jos oot kans jääny lomaks koululle. Voidaan keksii jotai kivaa tekemistä.

Aion tässä luukussa kertoa teille mun perinteisistä joulutraditioista, joten lukekaa jos kiinnostaa saada mielettömin pannukakku resepti ja kuulla miten mä vietän joulua.

Kuva (natatuovila) / Pixabay-lisenssi

Mä juhlin joulua yleensä Lapissa mun sedällä. Juhlitaan jouluaattona eli 24. päivä, ja sit 25. päivän oon käyttäny siihen että fiilistelen joulutunnelmia, katon leffoi ja hyggeilen.

Yleensä meil on jouluaaton aamuna vegaanipannukakkuja, ne on ihan sairaan hyviä ja ketään ei oo satutettu niiden tekemisessä, ellei sit paistaja oo mokannu jotain.

Tässä on ohje Rassen Pannukakkuihin

1 kpl kypsää mahd. kypsää banaania

2 dl maitoa (vinkki: oat-almond)

Tilsi banaani muussiksi ja sekoita maidon kanssa keskenään.

Sen jälkeen sekoita erikseen kuivat aineet keskenään:

1 tl kanelia

1 rkl leivinjauhetta

2 rkl sokeria (tai siirappia)

¼ tl suolaa

3 dl vehnäjauhoa

Sekoita kuivat aineet hitaasti vatkaten banaanimaitoseokseen.

Voit halutessasi antaa taikinan asettua 10 min. Paista haluamasi kokoisia ja näköisiä pannareita pannulla vaikka voissa. Jos paistat enemmälle kuin kahdelle niin tuplaa taikina.

Niiden päälle kukin laittaa mitä tykkää, meillä on niiden kanssa yleensä ite tehtyjä hilloja, siirappia, maapähkinävoita ja marjoja. Yleensä meillä on aamupalalla mehua ja jotain lämmintä juotavaa kuten kaakota ja kahvia.

Sit me mennään aamupalan jälkeen kävelylle. Kävelylle otetaan mukaan paljon lyhteitä ja muita mitä voidaan jättää eläimille kaikkialle. Yleensä lapissa on semisti lunta, niin eläimien on hankala löytää ruokaa, niin on ihan kiva välillä auttaa niitä. Me myös usein ulkoillessa tehään lumiukkoja tai lumilyhtyjä ja muuta kivaa talvipuuhaa. Joskus me ollaan käyty ilmasel valjakko ajelulla, tai jossain kodassa missä on muitaki.

Yleensä siinä vaiheessa ku mennään takasin sisälle kello on jo aika paljon, joten sytytetään soihdut ulos palamaan ja laitetaan takkaan tuli. Rasse on yleensä valmistanu meille tosi hyvät jouluruuat, meidän jouluruoka koostuu yleensä erilaisista laatikoista, paistoksista tai muusseista, seitan kinkusta, salaateista, hilloista ja säilötyistä vihanneksista. Meillä on myös ruuan kanssa itse leivottua saaristolaisleipää ja porkkalaa. Jälkiruoaks meillä on vähän millon mitäkin. Muut syö tosi harvoin mitään eläinperästä joulunakaan, ja jos ne syö niin niillä on juustoa, graavilohta tai ne no saanu jostain poronkäristystä.

Maa-artisokka-palsternakkapyree ohje

500g maa-artisokkia

1-3 kpl palsternakkaa (300g)

3/4-1 tl yrttisuolaa tai vastaavasti yrttejä ja suolaa

halutessa voit lisätä kermaa, jos haluat seoksesta löysempää (plantin ruokakerma)

Keitä vihannekset 15 min kattilassa, survo muussiksi, mausta, lisää kerma tai keittovesi jos haluat notkistaa muussia.

Ruuan jälkeen me lauletaan ja musisoidaan yhdessä, sen jälkeen avataan lahjat. Annetaan yleensä kaikki toisillemme yks lahja per nenä tai sit muut antaa yhen lahjan kimpassa yhdelle. Tänä vuonna mulla ei ollu yhtään rahaa, joten en voi antaa mitään lahjaks, joten kirjotin kaikille vaan kortit joissa on runot. Viime vuonna veistin kaikille omat nimikko puulusikat lahjaks. Me syötiin niillä sit illalla puuroa. Meillä on siis yleensä illalliseks luumukiisseliä ja riisipuuroa. Rasse piilottaa sinne aina yhden mantelin, ja sen saaminen omalle lautaselle tietää hyvää onnea.

Illalla me laitetaan puusauna ja palju päälle, saunotaan sit ihan sika kauan yhdessä kunnes mennään kaikki lopulta rentoutumaan, pikkuset menee nukkumaan. Sit me pelataan Rassen ja Siljan kanssa jotain lautapelejä takan ääressä.

Kaiken ton jälkeen on tosi ihana mennä nukkumaan puhtaana, täydellä vatsalla ja raukeena.

♡Tän luukun tarjoaa suurella rakkaudella Nathan♡