Arvostelu, Ruoka, Syksy 2016

Glögit testissä

Tylypahka AM:in Joulunhenki vuosimallia 2016 – prof. Abigail Cheshire –  sekä jästien joulunvieton ja kaikenlaisten juomien erikoisasiantuntija prof. Klaus Schneider kokoontuivat joulun alla yhteen testatakseen tämän vuoden glögitarjontaa. Tämä kahden hengen raati antoi glögeille pisteitä yhdestä kymmeneen.

Puhpalluran jouluglögi

Prof. Cheshire: Aivan ihastuttava pakkaus! Pullo on vaaleanpunaista lasia ja etiketti ihanan pörröinen. Tuo heti mieleen puhpalluran! Olin valmis antamaan täydet pisteet jo pelkän ulkomuodon perusteella, mutta kyllähän sitä maistaakin piti. Yllätys oli melkoinen, kun glögi oli väriltäänkin vaaleanpunaista ja kimaltelevaa! Maultaan kuitenkin aika perusglögi, ei mitään yllätyksiä. Olisin ehkä odottanut, että glögi olisi tehty vaikka mansikkamehuun tai jotain. Ei kuitenkaan siis tietenkään missään nimessä mikään huono maku! Oikein hyvä! Annan 9/10.

Prof. Schneider: No, pullosta en kyllä arvaisi glögiksi. Voisin ehkä hankkia tällaisen 4-vuotiaalle sukulaislapselleni, jolla on kova prinsessavaihde päällä – jos hän siis suostuisi juomaan mitään glögiä. Muuten en kyllä ostaisi tätä kenellekään tai missään tilanteessa. Pullo karkottaa kaikki Y-kromosomin omaavat henkilöt 5 metrin säteeltä nopeammin kuin sanat ”olenko mielestäsi lihonut?”. Juoman värin nähtyäni olin erittäin vastahakoinen maistamaan litkua, mutta maku olikin melko mitäänsanomaton – mikä tässä kohtaa siis on vain positiivista. En suosittele, 3/10.

Vuotavan Noidankattilan glögi 2016

Prof. Cheshire: Erittäin perinteinen Vuotavan Noidankattilan glögipullo. Meillä on tällainen joka vuosi. Oikein tulee nostalginen olo pelkästä pullon näkemisestä. Oikein pelkistetyn elegantti tänäkin vuonna. Maultaan todella jouluinen. Kyllä. Tätä tarvitaan lasillinen aattoiltana. Siinä on mukava takkatulen ääressä rauhoittua ja jutustella sukulaisten kanssa samalla, kun nautiskelee tätä. Annan 10/10.

Prof. Schneider: Perusglögi. Ei mitään ihmeellistä. Vuotava Noidankattila onnistuu tässä joka vuosi melko hyvin. Kyllähän tätä juo ennemmin kuin töitä tek- tarkoitan… ennemmin kuin selkäänsä ottaa. Joihinkin muihin glögeihin verrattuna maku on kuitenkin ehkä vähän turhan pliisu ja mehu tästä maistuu läpi aika paljon. Mutta ehkä antaisin tälle kuitenkin 7/10.

Jouluinen mansikkaglögi

Prof. Cheshire: Oih! Tässähän nyt on se mansikkamehupohjainen glögi, mitä aiemmin kaipasin jo sen vaaleanpunaisen kohdalla! Ihastuttavaa! Pakkauksessa oikein söpöt mansikan kuvat, mutta ei kuitenkaan liian kesäisesti vaan siinähän on misteliä ja havua ja muuta ympärillä myös. Oikein jouluiselta näyttää kyllä. Maku on erittäin mansikkainen, mutta kyllä sieltä selkeästi maistuvat läpi myös jouluiset mausteet. Ei mitenkään perinteinen glögi, mutta ei huonokaan! Voisin ehkä kuvitella ostavani tätä. Annan 8/10.

Prof. Schneider: …kuka oikein on valinnut nämä glögit tähän arvosteluun? Se edellinen oli ainoa, jota voi hyvällä omallatunnolla edes kutsua glögiksi! Tämähän on mansikkamehua, johon lisätty neilikkaa! Odottakaas kun minä näytän teille OIKEAN glögin…

Tonttu Tahmatassun väkevä tuliviskiglögi

Prof. Cheshire: No ohhoh. Siinähän… siinähän on prosentteja oikein kunnolla. Tohtiiko… tohtiiko tällaista edes juoda… Oikein mielenkiintoinen ja humoristinen pullo kyllä, mutta tämä arvostelu tulee kuitenkin koululehteen ja kaikkea…

Prof. Schneider: Ei kun nyt heität sen huiviisi ja annat ne pisteet!

Prof. Cheshire: No… Jos minä… Jos minä nyt tämän kerran sitten… Hui! Huhhuh. Olipas tujua… Tätä ei kyllä ihan koko mukillista voi juoda… Vähän tuntuu jaloissa heikolta. Maku on aika tuota… melko pistävä… voimakas. Maistuihan sieltä vähän joulukin, mutta… aika vähän. Antaisin… ehkäpä… Voisin antaa 4/10.

Prof. Schneider: Professori Cheshire ei nyt selvästikään osaa arvostaa oikeita aikuisten juomia. Minä annan tälle 9/10, tuliviskiä voisi olla ehkä hieman enemmän, mutta muuten oikein loistava glögi. Tätä minä sanon glögiksi! Ette varmaan ota enää lisää, professori Cheshire? Minä voin varmaan sitten kaataa tästä toisen lasillisen… näin. Tässä on selvästi mausteneilikka, kardemummaa… kanelia… inkivääri maistuu myös oikein selvästi. Vähän kaipaisi vielä manteleita pohjalle, mutta niitä meillä ei nyt ollut vai? Minä voisin itse asiassa ottaa tämän pullon ja käydä tarjoamassa huikat vaikka professori McGregorillekin.

Abigail Cheshire, varapäätoimittaja

Klaus Schneider, vapaamatkustaja

Post a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*