Mielipiteet, Syksy 2016

Mielipidepalsta (Syksy 2016)

Pari sanaa joulutanssiaisista

Tiedän, ettei nämä seuraavat sana varmaan vaikuta suureen yleiseen mielipiteeseen, mutta väitän joulutanssiaisten olevan ihan turhia. Ensinnäkin sitä mainostetaan paritapahtumana, eli sen sijaan kun voisit tutustua uusiin ihmisiin kaikki ovat vain kahdestaan koko tanssiaisten ajan. Eihän tanssiaisissa voi kolmistaan tanssia. Toiseksi tuo kaksin oleminen on aivan järkyttävästi iskostunut kaikkien ajatusmalliin enkä voi ymmärtää, että miten minkäänlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta syntyisi kenellekään, kun kaikki tekevät kaksin mitä ikinä haluavatkaan. Kolmanneksi tanssilattia on aina suuren kaaoksen vallassa, vaikka kaikki ovatkin kaksin he eivät osaa toimia yhdessä tilassa keskenään minkäänlaisessa järjestyksessä.

Joulutanssiaisia pidetään myös aivan liian suuressa arvossa, sillä niihin pitäisi vielä pukeutua jotenkin erikoisemmin ja vedotaan siihen, että jokainen saisi parin. Tuo parin saaminen ei todellakaan edusta hyvää tapaa ja väylää saada uusia ystäviä, etenkin, kun jotkut eivät tajua sitä, etteivät kaikki halua osallistua noihin tanssiaisiin. Eli oikeasti koko pari asia pitäisi vetää ylitse tai ainakin pitäisi olla jokin keino päästä paripyynnöistä eroon.

Domenick Chesterfield, Korpinkynsi


Vastaus Domenick Chesterfieldille

Hei herra Domenick. Kirjoitit jotain liittyen joulutanssiaisiin ja haluaisin kommentoida sitä hieman. Sinulla oli kyllä aika hyviä ideoita, mutta halusin vielä nostaa esille sen, miten tuollaiset tilaisuudet saattavat syventää niiden kahden henkilön suhdetta. Se voi joko mennä hyvin tai sitten huonosti. Koulu varmaan uskoo ja toivoo, että ihmiset sitten löytäisivät kaveruuden tai sitten sen ikuisen rakkauden koulun mistelien tarjonnasta päätellen, mutta sitä he varmaan ajavat takaa. En oikein tiedä, että onko se kuinka hyvä juttu, kun ihmiset kuitenkin aika helposti voi riidellä ja sitten koko ilta voi olla pilalla, koska et tule enää toimeen henkilön kanssa, jonka kanssa sinun pitäisi tulla toimeen, sillä olet tullut hänen kanssaan niihin juhliin. Pitäisi varmaan myös olla aika kiitollinen siitä, jos joku pyytää seuraksi, mutta jos ei tunne sitä vielä yhtään eikä tiedä haluaako viettää hänen kanssaan koko illan, on varmaan kieltäytyminen ihan hyvä vaihtoehto.


Puuro ei ole ainoa jouluruoka!

Minusta välillä tuntuu siltä, että tässä koulussa luullaan kaurapuuron olevan ainoa jouluruoka. Ensinnäkin riisipuuro on se joulupuuro eikä mikään kaurapuuro. Kanelin lisääminen kaurapuuron pinnalle ei myöskään tee siitä yhtään sen jouluisempaa. Toiseksi, on olemassa muitakin jouluruokia kuin se puuro! Minusta koululla voitaisiin kyllä tarjota joskus jotain muutakin kuin puuroa.

Puuroon kyllästynyt


Hyvää uutta vuotta!

Se että, jos kieltäydyt jonkun kutsusta saattaa olla myös aika huono juttu. Jos siis toinen ajattelee sitä tarkemmin, niin se on oikeasti aika ikävä asia. Kaikista olisi varmaan tosi ikävää, jos olet miettinyt koko päivän ajan, että pyydät sitä yhtä seuraksi ja tutustut häneen oikein kunnolla ja sitten hän hylkää koko kutsun, koska pitää tanssiaisia yhtä turhina tai sinuakin. Ilkeitä ihmisiä löytyy kaikkialta. Silti pitäisi varmaan itse yrittää olla kommentoimatta mitään pyyntöihin. Jos vastaa hyväksyvästi, niin sekin voi olla huono asia. Etenkin, jos toinen on kannustanut pyytämään häntä jotain kaveriksi ja hän ei oikeasti itse halua sinne mukaan. Se olisi kyllä aika kamalaa kaikille, jos se tulee ilmi. Se että illasta tulee pettymys, on varmaan kaikille lähes selvää, mutta olisi tosi turmiollista sanoa ja todeta sitä aiemmin. En usko, että pääsen mihinkään lopputulokseen enää tästä asiasta.

Minä taas

Post a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*