Päättäjäisjuhla 2022

20 heinä

Päättäjäisjuhlaa vietettiin Suuressa Salissa 4. kesäkuuta 2022 (off-game chatissa 11.7.2022) perinteisin menoin. Ohjelmassa oli puheita, palkintojenjakoa, todistustenjako valmistuville oppilaille sekä tietysti juhla-ateria. Tästä artikkelist löytyvät tiedot tupamestaruudesta ja huispausmestaruudessa sekä valmistuneiden oppilaiden nimet ja juhlassa pidetyt puheet. Loput palkinnot löytyvät omasta artikkelistaan täältä.

Aloitussanat

Hyvät oppilaat, professorit ja koulun muu väki,

tervetuloa tähän lukuvuoden 2021-2022 päättäjäisjuhlaan. Takana on pitkä lukuvuosi ja edessä vähän lyhyempi – mutta silti melko pitkä – kesäloma. Ennen lomailumoodiin siirtymistä meidän on kuitenkin aika jakaa muutamia varmasti kauan odotettuja palkintoja sekä tietysti ennen kaikkea juhlistaa valmistuvia oppilaitamme.

Arvon vuoden 2022 valmistuvat oppilaat. Teillä on nyt takananne seitsemän vuoden koulu-ura, joka joidenkin mielestä varmasti tuntui joskus siltä, ettei se loppuisi koskaan. Tänään monet teistä tosin saattavat myös miettiä, että mihin se kaikki aika oikein yhtäkkiä hävisi. Ehkä toivotte, että olisi jäljellä vielä edes muutama viikko tai kuukausi tai jopa vuosi. Tai ehkä ette malta odottaa pääsevänne täältä pois ja olette innoissanne kaikesta siitä, mitä teillä on edessänne seuraavaksi. Kesäloma. Jatko-opiskelua. Työntekoa. Ehkä jotkut teistä aikovat pitää välivuoden. Toivon, että jokaiselle on kuitenkin jäänyt kouluvuosista jotain lämmintä muisteltavaa. Olipa se sitten mukava ja yrittää kovasti pitää naamansa peruslukemilla ammattitaitoinen henkilökuntamme, koulutovereidenne kanssa viettämänne aika, erilaiset kerhot tai vaikka oman tupanne oleskeluhuone. Toivon, että jokaiselle teistä jää täältä lähtiessä mukananne kannettavaksi jokin pieni palanen tätä koulua ja näitä vuosia. …ja tarkoitan tätä kuvainnollisesti enkä kirjaimellisesti. merkitsevä katse Rohkelikon pöytään Jos menetämme WC-kalusteita sitä tahtia kuin viime vuosina, koko koulu joutuu jakamaan keskenään kohta vain yhden vessan.

Joka tapauksessa… Minä ja koulun muu henkilökunta toivomme sydämiemme pohjasta teille kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Toivomme, että S.U.P.E.R. -tuloksenne ovat sellaisia, että pääsette niiden turvin jatkamaan täältä valitsemallanne polulla. Tiedän, että monet teistä ovat tehneet todella kovasti töitä näiden kokeiden eteen. Muistakaa kuitenkin myös, että nämä todistukset eivät määrää loppuelämäänne, olivat tulokset mitä tahansa. Te olette vielä nuoria ja teille ovat kaikki ovat auki. Jos todella tahdotte jotain ja olette valmiita tekemään töitä sen eteen, löydätte varmasti keinon. Joskus siihen saattaa mennä aikaa, mutta sillä ei ole väliä. Jokaisella teistä on oma polkunne kuljettavananne ja toisten polut voivat olla suoremmat ja toisten mutkittelevammat, mutta loppujen lopuksi ne kaikki johtavat samaan määränpäähän. Joten älkää turhaan verratko itseänne toisiin ja omaa matkaanne toisten matkoihin. Olette kaikki fiksuja ja taitavia ja me jäämme täällä koululla mielenkiinnolla seuraamaan, mihin kaikkialle polkunne johtavatkaan. Kiitos.

Prof. Jesse Caine

Valmistuneet oppilaat

Puuskupuhin tuvasta neiti ADAMS Desdemona Clementine
Puuskupuhin tuvasta herra BARNETT Alexander Nathan
Puuskupuhin tuvasta neiti DUNN Isla
Puuskupuhin tuvasta neiti FORTUNE Sophie Alice
Luihuisen tuvasta neiti LEFEBVRE Laëtitia Eilish
Rohkelikon tuvasta herra MORGAN Eliah Oliver

Vastavalmistuneiden puhe

Alexander: Elämä on kuin vaahtokarkki 

[Isla jakelee vaahtokarkkeja tupapöytiin]

Alexander: Pehmeä ja päältä sokerinen sekä makean makuinen, ihan kuin Puuskupuhien useat huispausvoitot!

Isla: Haluamme kiittää loistavia raittiita joukkuetovereitamme näistä menestyksekkäistä vuosista. Kuten näemme – alkoholi ei kannata. 

Alex:ander Kiitokset ansaitsee myös joukkueelle uskollinen tuvanjohtajamme Abigail Cheschise, joka on tukenut tiimiä niin harjoitusnahdollisuuksin kuin piristystä ja energiaa tuovin tarjoiluin.

Isla: Vaikka tiemme huispauksen osaslta eroavat, voitte olla varmoja, että jokainen Puuskupuhin menestysjoukkueesta tarjoaa teille haasteita myös tulevaisuudessa.

Alexander: Toivomme myös onnea ja menestystä tietysti meidän huipputiimimme jäsenille, mutta tietysti myös kaikille turnausvastustajilemme ja kannattajillemme. Ilman teitä ei olisi ollut meidän menestystämme!

Alexander Barnett ja Isla Dunn, Puuskupuh

Oppilaskunnan puheenjohtajan puhe

Hyvät opettajat, oppilaat ja valmistuneet.

Uskon, että suurin osa meistä valmistuneita kokee helpotusta. Ehkä opettajistakin. Vihdoin viimeinen opiskeluvuotemme on ohi, ja selvisimme hengissä supereista. Seuraavaksi voidaankin jännittää tulevaisuutta ja mahdollsia jatko-opintoja, mutta hengitetään nyt edes kuukausi.

Olemme oppineet näiden seitsemän vuoden aikana asioita, niin opinnoista kuin elämästäkin. Ehkä näillä eväillä selviämme tulevaisuudessa mihin sitten ikinä päädymmekään. Kymmenen vuoden päästä aika on kullannut muistomme kouluajasta, ja ne mitä pidämme nyt kauheina, aiheuttaa meissä luultavammin naurun.

Oikeastaan en halua puhua enempää, sillä haluan päästä vain syömään ja juhlimaan. Olette kuunnelleet puheitani ihan tarpeeksi jo tähän mennessä. Kiitos kaikista näistä vuosista!

Sophie Fortune, Puuskupuh

Oppilaan puhe

Hyvää iltaa minunkin puolestani

Monet teistä ehkä miettivät, mitä minä teen täällä tänään ja uskokaa pois, olen koko sydämestäni samaa mieltä kanssanne siitä, että minun ei missään nimessä pitäisi olla antamassa elämänohjeita yhtään kenellekään. Mutta Natasha Wells, jonka piti pitää tänään puhe, valitettavasti sairastui äkillisesti, ja professori Cheshiren mielestä minä olin hyvä korvaajaehdokas, koska minulla on kuulemma miellyttävä ääni. Millä hän luultavasti tarkoitti, että kukaan ei kuitenkaan kuuntele, mitä minä sanon.

Mutta minun pitää kuitenkin sanoa, jotain, joten… ensinnäkin, lämpimät onnitteluni kaikille valmistuneille. Olette elävä esimerkki siitä, että S.U.P.E.R.:eistakin voi selviytyä. Kuten sanoin, en ole millään tavalla oikeutettu antamaan elämänohjeita kenellekään, mutta annan nyt silti, koska se kai tässä on ollut vähän niin kuin tapana.

Yksi. Elämä ei ole reilua. Se suosii toisia. Jos uskottelette itsellenne, että elämä on reilua, uskottelette samalla, ettette ansaitse sitä, mitä teillä ei ole. Joten. Parempi kohdata totuus. Elämä ei ole reilua. Mutta elämä voi silti olla ihan okei.

Kaksi. Useimmat ihmiset eivät välitä teistä. Mutta jotkut välittävät. Ja mitä nopeammin oppii erottamaan nämä kaksi, sitä helpompaa elämä on. On turha yrittää tehdä vaikutus kaikkiin ja miettiä, mitä kaikki muut ihmiset teistä ajattelevat, koska kaikkien todennäköisyyksien mukaan he eivät ajattele teitä ollenkaan. Ehkä kourallinen ihmisiä oikeasti välittää ja haluatte pitää heidät elämässänne.

Kolme. Kukaan meistä ei oikeasti tiedä, mitä olemme tekemässä. Minä en tiedä. Sinä et tiedä. Professorit tässä eivät tiedä. Kaikki esittävät, että heillä on kaikki selvillä. Elämä hanskassa. Mutta kellään ei oikeasti ole. Joten, jos tunnette olonne epävarmaksi ja sekavaksi ettekä tiedä yhtään, mitä olette tekemässä, onneksi olkoon. Olet samassa veneessä kuin kaikki muutkin.

Ja neljä. Merlinin tähden, vähentäkää sitä kahvia. Olen nähnyt teidät. Kirjastossa, pihamaalla, tuvassa. Lukemassa kokeisiin. Koko vuoden. Puolilla teistä on veressänne enemmän kofeiinia kuin happea. En sano, ettei se olisi oikeutettua, mutta sanon vain, että ette halua aloittaa kesälomaanne Pyhässä Mungossa sydämentykytysten takia.

Ja siinä olivat neljä parasta elämänohjetta. Toivottavasti teille on niistä apua tai ei ainakaan ihan hirveästi vahinkoa. Kiitos ajastanne ja… kohti ruokailua!

Henry Fitzgerald, Puuskupuh

Tupamestaruus 2022

Lukuvuoden 2021-2022 tupamestaruuden voitti PUUSKUPUH kunnioitettavilla 1615 pisteellä!

  1. Puuskupuh (1615 pistettä)
  2. Korpinkynsi (490 pistettä)
  3. Luihuinen (398 pistettä)
  4. Rohkelikko (332 pistettä)

Huispausmestaruus 2022

Lukuvuoden 2021-2022 huispausmestaruuden voitti PUUUSKUPUH 690 pisteellä!

  1. Puuskupuh (690 pistettä)
  2. Rohkelikko (430 pistettä)
  3. Korpinkynsi (320 pistettä)
  4. Luihuinen (120 pistettä)

Päätössanat

Ja siinä olivat kaikki tämän vuoden palkinnot! Onnittelut ja aplodit kaikille palkituille, mutta myös tällä kertaa palkinnotta jääneille. Jokainen tässä salissa olisi varmasti palkinnon arvoinen, mutta emme tietenkään voi niin montaa palkintoa jakaa. Suuret kiitokset kuitenkin kaikille vielä menneestä lukuvuodesta ja toivottavasti saatte viettää antoisan ja rentouttavan kesäloman. Valmistuneille tahdon vileä kerran toivottaa koko koulun puolesta onnea ja menestystä valitsemallenne polulle. Ja teille muille: me näemme jälleen ensi syksynä.

Päätämme tämän juhlan virallisen osion perinteiseen tapaan koulun orkesterin ja kuolon yhteisesitykseen koulun tunnuslaulusta. Tunnette tähän mennessä varmasti jo sanat, joten muistakaa laulaa mukana!

Prof. Jesse Caine

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *