Luukku 10

Tämän luukun teille tarjoavat koulun kirjastonhoitajat Dervila O’Connell ja Eric Jansen!

Dervila O’Connell | Kirjastonhoitaja

Teekutsuja ja runonlausuntaa järjestävä kirjastonhoitaja, joka on antanut vastuun kaikista oikeista töistä työtoverilleen. Luukku liittyy Dervilaan siten, että hän on käyttänyt useita työtuntejaan kirjaston kartan piirtämiseen sen sijaan, että olisi tehnyt oikeita töitä. Vaikka ei oikeasti teekään mitään töitä, on selvästi hallitsija kirjastossaan.

Eric Jansen | Kirjastonhoitaja

Luukku liittyy häneen siinä määrin, että hän juurikin työskentelee kirjastossa ja pitää huolta neiti O’Connellin ohella sen järjestyksestä. Hänen intohimonaan onkin asioiden järjestäminen, mutta hän kättelee myös mielellään toisia.


 

Tylypahka AM:in kirjasto

Kirjasto on, kuten olette varmaan jo huomanneet, erityisen mielenkiintoinen ja valtava paikka kattaen alleen lukuisia erilaisia mahdollisuuksia viettää aikaa. Tämä erittäin lumoava kirjasto koostuu monesta eri osasta ja sen järjestyksestä pitävät huolta kaksi erittäin ammattitaitoista ja pätevää kirjastonhoitajaa nimeltään neiti O’Connell ja herra Jansen.

Palataksemme kuitenkin näistä ihastuttavista kirjastonhoitajista takaisin heidän hallitsemaan kirjastoon. Kirjastoon voi astua yhdestä kahdesta puisesta pariovesta sisälle, mutta toisen parioven ulkopuolella komeilee erittäin hyvällä ja kauniilla käsialalla ilmoitusluontoinen viesti.

Valitettavasti joudumme ilmoittamaan, että kirjaston nurkkapöytä ei ole ovien läheisyydessä, sillä sen tilalle on rakennettu henkilökunnan taukotila. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheuttamaa häiriötä.

Todellakin pariovesta sisään astuttua tuttu ja turvallinen nurkkapöytä, jonka ympärillä oli ennen niin ahkerasti parveillut vähemmän innokkaita kirjaston asiakkaita, oli nyt poissa. Kirjaston muu järjestys tosin näyttää olevan entisellään, joten voisin jatkaa kirjaston kehumis- ei kun siis esittelemistä.

Henkilökunnan taukotila todellakin näyttää erittäin hyvältä, sillä se täyttää kalusteillansa ergonomiset lainsäädännöt sekä se muutenkin on erittäin lumoavan näköinen. Ellei minulla olisi jo erittäin hyväpalkkaista ja muutenkin mainetta niittävää työtä, voisin aivan varmasti kouluttaa itseni uudelleen juurikin kirjastonhoitajaksi. Katsokaa vaikka miten mukavalta tuokin tuoli tuolla noin näyttää, mutta nyt ehkä kannattaisi sittenkin siirtyä jonnekin muualle, sillä teidän ei olisi pitänyt edes saada vilkaista tätä.

Tämä kirjasto on erittäin kuuluisa näkymättömien kirjojen osastostaan, joka jääkin monilta usein huomaamatta. Kirjat ovat tosin erittäin suosittuja ja niitä lainataankin erittäin vilkkaasti ja tihein väliajoin kirjastosta. Kirjat eivät yksin vain ole näkymättömiä vaan myös niitä kauniissa rivissä kantavat hyllytkin ovat näkymättömiä. Tämä saattaa kuulostaa aivan mielettömältä ja sitä se on, sillä kirjan löytäminen ja takaisin järjestäminen tuo asiaan lisää arvokkuuden ja tärkeyden tunnetta, minkä vuoksi voinkin suositella kaikille juurikin näkymättömien kirjojen lainaamista.

Erittäin viehättävän kirjastonhoitajan nimittäin neiti O’Connellin ideoima ja inspiroima teehuone on eräs kirjaston kohokohdista eikä suinkaan hänen luonnollisen kauneuden takia. Teehuone ei ole vain mahdollisuuksia avoinna olevan ovi uuteen maailmaan keskellä erittäin järjestelmällisesti rakennettua kirjastoa. Teehuoneessa nimensä mukaisesi pidetään lumoavan neiti O’Connellin johdolla teekutsuja, sillä muualle kirjastoa teetä eikä muuta juomista tai ruokaa ole sallittua viedä kuten kauniin neiti O’Connellin työkaveri tulee opastamaan. Teehuone on myös erittäin hyvä paikka heille, jotka eivät koe oloansa hyväksi ahkerien oppilaiden nurkkauksessa vaan viettivät aiemmin aikaansa nurkkapöydän ympärillä, jonka tilalla nykyisin on kidustushuone. Neiti O’Connell kaikessa lempeydessään myös pitää sopivin väliajoin runonlausuntakilpailuja teehuoneessa, josta kaikki ovat yleisesti ottaen aina olleet kiinnostuneita ja innostuneita. Kenties sinäkin palat halusta esittää runoojan taitosi kyseiselle lumoavalle kirjastonhoitajalle?

Muita erittäin kiinnostavia kohteita ovat tämän aivan ihanan kirjaston arkistot. Ne tosin sijaitsevat toisessa kerroksessa, mutta se on käsittämättömän kiva paikka. Arkistoihin tosin oppilailla on pääsy kielletty, mutta sanottakoot kuitenkin että jos joskus haluaisitte päästä koulun tärkeimpien informaatioiden käsiksi ne sijoittuvat juuri tänne kirjaston arkistoihin. Arkistoissa on kätevästi arkistoitu kaikenlaisia tietoja niin kirjojen tilauksista aivan lainaustilastoihin asti eli toisin sanoen kaikki tarpeellinen tieto on hyvinkin järjestetty ja rekisteröity tähänkin sekuntiin asti. Yksi lukuisista hyvistä puolista kirjastonhoitajan työkuvasta on juurikin se, että saa ihan luvan kanssa käydä järjestelemässä ja päivittävässä kaikenlaisia informaatioita ja se on muutenkin erittäin antoisan kuuloinen tehtävä.

Ahkerien oppilaiden nurkkaus on nimensä mukaisesti juurikin suunnattua ahkerille oppilaille eli laiskoilla ja lusmuilijoilla ei ole mitään asiaa sen luokse. Tietenkin tässä nurkkauksessa olisi kaikkein parhaimmat istuimet, tuolit, valaistus sekä pöydät, mutta mitä se hyödyttäisi laiskoja lurjuksia, jotka eivät muutenkaan oikein tahdo nauttia kirjaston tarjoamista älynlahjoja kohottavista hedelmistä.

Kirjastossa on siis juurikin miljoonia kirjahyllyjä, jotka voisivatkin tarjota kaikille maailman pölkkypäille tietoa koko loppuelämänsä ajaksi. On siis erittäin hyvä asia, että kirjahyllyt kirjoineen ovat tällä hetkellä kirjastossa eikä missään muualla sivistämässä entistä sivistymättömämpiä olentoja. Kirjojen aiheet vaihtelevat niin maan ja taivaan välillä kaikesta mahdollisesta kaikkeen mahdottomampaan kuin mahdoton itsessään on. Kirjojen järjestys kirjahyllyltä toiselle saattaa vaihtua radikaalisti, joten olisi suositeltavaa jos apua pyydettäessä pyytäisi apua aina ystävälliseltä neiti O’Connellilta.

Kirjasto on myös aika moderni siinä mielessä, että täältä todellakin löytyy erityinen hylly t-kirjoille! Tiedättehän te t-kirjat, nehän ovat uusinta modernia taikuutta ja saavat jokaisen velhon ja noidan pyörälle päästä sisällytettyään varsin pieneen muotoonsa paljon informaatiota, joka velhon ja noidan tulkittaessa muuttuu tiedoksi. Nämä t-kirjat ovat mainosslogansa mukaisesti ladattavissa suoraan taikasauvoihin! Se jos mikä on viimeistäänkin taianomaista! Uudet t-kirjat saat juuri täältä kirjastosta, mutta kannattaa kysyä apua kirjastonhoitajalta. Ei kun siis kirjastonhoitajilta. Täällähän olikin kaksi kirjastonhoitajaa!

Kirjaston salattujen kirjojen osasto ei ole niin salattu etteikö sen olemassaolostaan ketään tietäisi. Itse asiassa se on erittäin suosittu kohde luvan saaneiden oppilaiden kuin myös opettajien keskuudessa, sillä siellä sijaitsee erittäin mielenkiintoiset kirjat. Salattujen kirjojen osastosta ei kuitenkaan saa kertoa kovinkaan paljoa, sillä sittenhän se ei enää olisi salattu! Ehkei kuitenkaan jäädä jaarittelemaan juuri tämän erittäin mielenkiintoisen osaston kirjoista vaan voitaisiin siirtyä pohtimaan tämän koulun kirjaston keskeisintä ydintä kirjasto’utta.

Se mikä tämän kirjaston pääasiallinen tarkoitus kirjastouden materiaalisena ideamaailmasta tuodusta ideasta tähän nykytaikayhteiskuntaan on erittäin selvä. Tämä kirjasto kaiken kaikkiaan vaikutti erittäin mielenkiintoiselta sekä hyvin järjestetyltä ja koko järjestelmä sinänsä vaikutti erittäin hyvältä kuten itse asiassa kaikki muukin. Voin vain suositella teitä kaikkia käymään ja vierailemassa ja kuluttamassa aikaa siellä. Kirjastohoitajain ammattia ei voi myöskään, tietenkään olla suosittelematta.

Eleanor E. J. Sennic
Kirjoittaja on erittäin arvostettu ja muutenkin kokonaisuudessaan arvokas nimekäs henkilö jostain päin taikayhteiskuntaa eikä hän ole ottanut lahjuksia tai mitään muuta vastaavaa kirjoittaessaan tätä erittäin hyvää ja puolueetonta juttuaan.

Ja lopuksi kirjastonhoitajat tahtoisivat muistuttaa kaikkia noutamaan unohtamansa tavarat löytötavarahyllystä sekä korpinkynsiä noutamaan Amalie Morgensternin samalta hyllyltä.

Kirjasto 2. kerros