Luukku 20

Tämän luukun teille tarjoavat vierailevat opettajat Kacey ja Marcus Everett!

Kacey Everett | Vieraileva opettaja | Itsepuolustuskurssi
Kaceyn elämä pyörii zombijuttujen ympärillä. Nainen on varma, että jonain päivänä lähiaikoina, zombit ottavat vallan.

Marcus Everett | Vieraileva opettaja | Itsepuolustuskurssi
Ulkonäöstään tarkka Marcus on kotoisin Yhdysvalloista ja on Everettin puhdasverisen velhosuvun ainoa vesa. Hän on tottunut sukunsa nimen tuomaan kunnioitukseen ja siihen, että saa yleensä, mitä tahtookin. Avioitui joitakin vuosia sitten zombihullun Kaceyn kanssa, mutta on hieman kyseenalaista, uskooko hän itse lähestyvään zombiapokalypsiin vai ei.


 

Joulu zombiapokalypsissä

Zombiapokalypsi on ikävä juttu. Joulun viettäminen sellaisessa on varmasti vielä ikävämpää. Joulusta voi kuitenkin saada jotain irti, vaikka asiat olisivat kuinka huonosti tahansa! Näillä vinkeillä sinäkin voit viettää mukavan* joulun zombiapokalypsissä!

* niin mukavan kuin zombiapokalypsin olosuhteissa on mahdollista

Missä?

Paras vaihtoehto juhlapaikaksi on jokin hylätty talo. Talven kylmyydessä koleat talot ovat ikäviä, mutta ne ovat kuitenkin suojaisin vaihtoehto. Turvaa talo kunnon hälytyksillä, jotta voitte viettää aikaa yhdessä. Otathan huomioon myös hyvät poistumisreitit talosta! Valojen sytytys juhlan kunniaksi on kuitenkin edelleen kielletty. Myös turha lämmittäminen ei ole suotavaa.

Ketä kutsua?

Vain ne, keihin luotat eniten. Ethän halua tappelua ja ongelmia juhliisi! Voit yliviivata kutsulistaltasi myös kaikki jo syödyt sukulaisesi ja ystäväsi sekä ne, jotka ovat heränneet uudestaan verenhimoisina ykkösvihollisinasi eli zombeina. Unohda toki samantien myös ne kaikki, joiden seurasta et pitänyt ennen zombiapokalypsiä, sillä ethän halua jakaa mahdollisesti viimeistä jouluasi (tai vähiä muonavarastojasi) sellaisten ihmisten kanssa.

Ruoka?

Ruokaa kannattaa kerätä varastoon jo etukäteen, jos se on mahdollista, sillä joulu sijoittuu ikävästi talveen, jolloin ruoan hankinta on huomattavasti muita vuodenaikoja hankalampaa. Jokaisen, joka osallistuu joulun viettoon, täytyy osallistua ruoan keräämiseen, jotta tarjoilua riittää! Joulu ilman ruokaa kuulostaa kuitenkin varsin masentavalta. Jos marjasato on ollut suotuisa ja olet onnistunut saamaan mehua aikaiseksi, onnittelut! Tämä jos mikä on zombiapokalypsissa juhlajuomaa!

Lahjat?

Lahjojen hankkiminen zombiapokalypsissä voi olla hankalaa. Lapsille voit kuitenkin koettaa tehdä itse käpylehmiä tai muita vastaavia, alkeellisia leluja. Lahjojen paketointi todennäköisesti ei ole mahdollista, mutta ikävässä tilanteessa lasta varmasti piristää saada uusi lelu! Vanhemmalle väelle ruoka on varmasti hyvä vaihtoehto, sillä siitä on zombiapokalypsissä puutetta aina. Voit myös tarjota vapautusta vahtivuoroista (tietenkin niin, että otat ne itse!) tai hierontaa jumittuneille lihaksille. Ylipäätään tällaiset aineettomat lahjat ovat varmasti järkevin ja mahdollisesti myös ainoa vaihtoehto.

Mitä tehdä?

Syökää ja juokaa kunnolla (siis jos olette saaneet kerättyä tarpeeksi ruokaa ja juomaa)! Muistelkaa iloisia asioita ja kertokaa tarinoita. Muistakaa kuitenkin olla valppaina! Joululauluja voi laulaa, mutta muistakaa hyvin hiljainen ääni. Eihän meistä kukaan halua, että zombit syövät meidät joululaulujen takia. Jos juhliisi sattuu eksymään zombi tai toinenkin, koettakaa hoidella ne mahdollisimman hiljaa ja nopeasti, jotta ne eivät houkuttele paikalle lisää lajitovereitaan jouluanne pilaamaan.