Luukku 13

Tämän luukun teille tarjoavat Puuskupuhin Alfred Queensbury ja Ace Keurong!

Alfred Queensbury | 5. luokka | Puuskupuh

Alfred Queensbury, eli tässä tekstissä AQ, rakastaa joulua sydämensä pohjasta. Joulu on hänelle yhdessäolon ja rauhoittumisen aikaa perheen kanssa. Takkatuli, kuumat juomat ja seurapelit kuuluvat myös erottomattomasti asiaan, kun Queensburyn perhe kaikkine kälyine ja lankoineen kokoontuu viettämään joulua.

Ace Keurong | 4. luokka | Puuskupuh

Ace Keurong, tässä tekstissä AK, on teatterikerhon johtaja, ja valmistautuu tänäkin jouluna hyvää vauhtia perinteeksi muodostuvaan joulunäytelmään. Acen toiveena on löytää ensi vuodeksi lisää jäseniä kerhoon, jotta tulevaksi vuodeksi saataisiin aikaan suurempi joulunäytelmä, eikä olisi enää tarvetta antaa sivurooleja fletkumadoille ihmisnäyttelijöiden loputtua.


Luciaa etsimässä

 

AQ: Ace! Hei, Ace!

AK: *pysähtyy* Queensbury?

AQ: Ah, sano vain Alfred! Tai Affie, jos haluat!

AK: …Alfred. Kuinka voin auttaa?

AQ: Tiedätkö, mikä on Lucia-kulkue?

AK: En ole tainnut kuulla siitä ennen. Mikä se on?

AQ: Ymmärtääkseni se on valoa ja lämpöä tuova perinne! Minä löysin tällaisen – *kaivaa laukustaan järkälemäisen, käytössä kovasti kuluneen opuksen, ja esittelee sitä innoissaan* tällaisen kirjan Pohjois-Eurooppalaisista jouluperinteistä, ja Ruotsissa kertovassa osiossa mainittiin Lucia-kulkue! Se vaikutti oikein hauskalta perinteeltä, joten ajattelin, että se olisi mukava tuoda meidän kouluummekin!

AK: No mikäs siinä, valo ja lämpö kuulostavat aina hyvältä. Voinko jotenkin auttaa sen toteutuksen kanssa?

AQ: Sillä itse asiassa pysäytinkin sinut – meidän täytyy nimittäin valita, ketkä osallistuvat kulkueeseen, ja ajattelin, että sinä näytelmäkerhon johtajana tietäisit esiintymisalasta niin paljon, että voisit auttaa minua valinnassa!

AK: Totta kai, autan mielelläni! Millaisia esiintyjiä kulkueeseen tarvitaan?

 

AQ: Ensinnäkin meidän pitäisi valita Lucia-neito, joka kynttiläkruunussaan edustaa valoa ja lämpöä. Ilmeisesti yleensä Lucia-neidoksi valitaan vaaleahiuksinen tyttö.

AK: Edustaa valoa ja lämpöä, huh? Olisi siis kai parasta valita sellainen tyttö, jolla on ystävällinen ja lämmin maine. Ja vaaleatukkainen…

AQ: Kuinka olisi Safira Elda? Hänhän on sinun luokallasi, eikö? Hän vaikuttaa mukavalta.

AK: Safira on toki mukava, mutta tuntuu viihtyvän enemmän omissa oloissaan. Aina kun näen hänet, hän on jossain lukemassa kirjaa. Enpä ole aivan varma, viihtyisikö hän parrasvaloissa.

AQ: Niinkö? Entä sitten.. hmm… Lana Moore?

AK: Lana on oikein kiltti, mutta hänkin vaikuttaa vähän ujohkolta.

AQ: Charlisa Marfan? Victoria Crawford?

AK: Oikein mukavia tyttöjä molemmat! Mutta luulen, että Melinda Hudson pitäisi hommasta vielä enemmän – jos ulkonäkö vaikuttaa Lucian valintaan, ja Hudson ainakin pitää omastaan hyvää huolta…

 

AQ: Kuulostaa oikein hyvältä! Ketäs muita vaaleita tyttöjä koulussa on… Jillian Fields?

AK: …minusta tuntuu, että hän saattaisi olla koko kulkueen ideaa vastaan… varsinkin, koska valinta tehdään osittain sukupuolen ja hiusten värin perusteella.

AQ: Vastaan? Mutta miksi ihmeessä? Tämähän on niin hauska perinne!

AK: Miten olisi sen sijaan Chloe Strongbow? Hänhän on erittäin kaunis ja pirteä ihminen, ja hänen kannustuksensa kyllä tuo paljon valoa huispauskentälle.

AQ: Oikein hieno idea! Amanda Bringham on myös erittäin kaunis.

AK: Hän kyllä vaikuttaa vähän rämäpäiseltä. Olen nähnyt hänet hyppimässä portaikoissa – mitä jos hän hyppii kynttiläkruunu päässään?

AQ: Se kuulostaa kieltämättä vähän vaaralliselta. Entä Melody Wood?

AK: Woodista en ole aivan varma – toisaalta hän vaikuttaa oikein mukavalta, mutta toisaalta hän vaikuttaa myös olevan aika riitaisa lähes-sukunimikaimojensa kanssa.

 

AQ: Winifred Harnerilla on myös vaaleat hiukset!

AK: Niin, sen verran mitä niitä hiuksia on… mutta lämpimän luonteen sijaan sanoisin hänen olevan lähinnä viileä – cool, jopa. Vaikkakin jos hänelle laitetaan kynttiläkruunu päähän, voisin kuvitella tilanteen käyvän aika… tuliseksi.

AQ: Kuinka sinä muuten tunnet kaikki noin hyvin?

AK: En minä henkilökohtaisesti kaikkia tunnekaan, mutta tuleehan sitä nyt seurattua, kenen kanssa käy koulua.

 

AQ: Melkein jo unohdin, mutta Lucia-neidon tulisi myös osata laulaa. Kulkue nimittäin esittää kauniin laulun kulkiessaan, ja tuo sillä joulun henkeä katselijoille!

AK: Laulaa? Siinä tapauksessa Desiree Forest olisi erinomainen valinta! Hänhän on vaalea, pirteä, mukava, ja hänellä on todella kaunis ääni!

AQ: Kuulostaa loistavalta! Kysykäämme siis Desireeltä, haluaisiko hän olla Lucia-neito!

AK: Minkä laulun kulkue muuten esittää?

AQ: Se on erityinen Lucia-laulu, löysin sen sanat tästä kirjasta. Kirja on kuitenkin valitettavasti kovin kulunut ja teksti suttuista, joten sitä on varsin hankala lukea, mutta kirjoitin sanat ylös tälle pergamentille, että kaikkien olisi helpompi lukea ne! Käytin koko eilisillan siihen, joten uskon saaneeni ne oikein!

AK: *lukee pergamentista*

 

Taivainen selkkaus

Riemuisa kumistus

Kynttilät pyttyyn

Kynttilät pyttyyn

 

AK: …oletko ihan varma, että sanat todella menevät noin?

AQ: Luulen niin! Laulussa uskoakseni kerrotaan siitä, kuinka Lucia-neito kulkueineen lahjoittaa kynttilöitä heikompiosaisille – kumistus kuuluu siitä, kun kynttilät heitetään astiaan, joka sitten lahjoitetaan köyhille!

AK: Vai niin. Kaikkea ne ruotsalaiset keksivät. Mutta ajatus on selvästi hyvä. Ketä muita kulkueessa on Lucian lisäksi?

 

AQ: Kulkueessa on myös tähtipoikia – heillä on ilmeisesti tällaiset tötteröhatut päässä.

AK: Ne näyttävät ihan aasinhatuilta – niiltä hatuilta, mitä entisaikaan laitettiin tyhmille oppilaille päähän rangaistukseksi.

AQ: Minäkin ajattelin niin! Siitä päättelinkin, että ehkä kulkueeseen kuuluu valita ne pojat, jotka menestyvät koulussa huonoiten – tiedäthän, kannustukseksi! Huonosti menestyviä torutaan aina niin paljon, että olisi mukavaa, jos hekin saisivat olla hetken parrasvaloissa!

AK: Sitten varmaan siellä olisi Samory, Fort, Brock, Leach ja Mac Fhionnlaigh? Ja…. en haluaisi sanoa tätä ääneen, mutta Tristan olisi varmasti siellä myös.

AQ: He varmasti ilahtuvat siitä, että pääsevät mukaan kulkueeseen!

AK: Niin… varmasti…

AQ: Ja pojat sitten kantavat sitä pyttyä, mihin kynttilät tulee heittää. Siitä en löytänyt kyllä mainintaa kirjasta, mutta arvelisin, että niin sen täytyy mennä.

 

AK: Eli Lucia-neitomme on Desiree Forest, ja tähtipoikina ovat Jim Fort, Riki Samory, Bartholomew Brock, Lawrence Leach, Lucas Mac Fhionnlaigh ja Tristan Grimes?

AQ: Aivan niin! Ja voisimme kutsua kaikki muutkin vaaleatukkaiset tytöt kulkueeseen Lucian seuraksi!

AK: Tämä selvä. Hoida sinä kysyminen, niin minä voin olla ohjaamassa harjoituksia – jos saat heidät suostuteltua…

AQ: Tämähän on hieno työnjako! Nähdään siis harjoituksissa! Ja hyvää joulunodotusta!

AK: Hyvää joulunodotusta – ja hyvää uutta vuotta koko koululle, jos se vielä tämän kulkueen jälkeen on olemassa…

One thought on “Luukku 13

  1. Orion Ironwood

    Hei, minä myös! Ottakaa minutkin!! Olisin tosi hyvä tötteröpää! Minäkin tahdon mukaan! *ei ole tajunnut, että kaikki poikien roolit ovat tyhmille…. mutta ehkä se sopii roolin luonteeseen*

Comments are closed.