Luukku 3

Tämän luukun tarjoaa Luihulehden anonyymi niksiluihu!

Luihuniksi: Miten selättää aivan liian nopeasti eteen tuleva deadline?

Vastaus on helppo: adjektiiveja.

Kaikki sen varmaan tietävät. Sen hetken, jona kolmen kyynäränmittainen essee pitäisi olla valmiina, täydessä pituudessa ja sulosoinnussa professorin ajatusten ja mielipiteiden kanssa tai ainakin miltei… Essee olisi ollut jo aikapäiviä sitten valmis ja palautekuntoinen, jos se vain olisi ollut pitempi. Kysymys kuuluu, miten saada esseestä tarvittavan pitkä joutumatta perehtymään enää turhan paljoa kaikkiin kirjaston pölyisiin kirjoihin tai läpiluettuun ja -selailtuun koulukirjaan.

Vinkkinä teille toverit hyvät, adjektiivit. Kuvailulla voi saada ihmeitä aikaan ja tällaiset lisäsanat voivat vain olla hyödyksi! Esseen sanamäärä lähenee sitä toivottua ja essee saa sitä.. jotain! Jos ette tähän näinkin ilmiselvään ja yksinkertaiseen keinoon heti ole uskomassa ja vannomassa, ei huolta. Sitä on jo useammankin kerran kokeiltu ja täten hyväksi todettu!

Alla näette yhden lyhyen esseevastauksen, johon on sopivasti jäänyt turhan väljän käsialan myötä paljon tyhjiä kohtia (12 – jotka selvyyden nimissä ovat vielä numeroitujakin!), joihin näin erittäin fiksusti voisi saada lisää täytettä ja joita täyttämällä voisi antaa väriä tuohon muuten niin tylsään esseeseen.

Ennen kuin ryhdytte töihin, on parempi varmaan huomauttaa niillekin rakkaille lukijoille, jotka tätä nyt silmätarkkana aikoivat jäljentää, että tämän kurssin vetänyt henkilö on jo lähtenyt koululta eli turha vaiva kokeilla saada tätä esseerakennetta jäljentäen ja vain sanoja tyhjiin kohtiin lisäten se kurssi itsellensä hyväksi luetuksi. Mutta takaisin tämän päivän luihuniksin esimerkkiin!

Mitä filosofia on?
Se on erittäin ______(1)_______ kysymys. Filosofia on _____(2)_____ tieteenala, jossa pohditaan niin elämän _____(3)______ olomuotoa, tämän ______(4)_____ maailmankaikkeuden merkitystä kuin myös kaikenlaisia _______(5)________ kysymyksiä. Filosofia ei suinkaan ole vain pohtimista, ajattelemista sekä toisten _____(6)______ käsitteiden ja ajatusten kyseenalaistamista, vaan tieteenala, jossa myös perusteluilla on väliä. On tärkeää osata perustella omia _____(7)_____ näkökantoja, sillä ______(8)________ perustelun myötä saatatkin saada eri näkökantojen edustajat puolellesi. Sinun ei tarvitse edes itse uskoa _______(9)_______ sanojasi, kunhan vain kuulostat ______(10)______ väittelijältä. Filosofian _______(11)_______ kysymyksille ei aina löydy sitä yhtä ____(12)____ vastausta, vaan ihan kaikki vastaukset kelpaavat, niin myös tämä!

Tämä tältä erää! Olkoon niksit ja osaamisen taidot kanssanne myös jatkossa!

One thought on “Luukku 3

  1. Neuvoton

    Hei niksiluihu, osaatko kertoa, mikä esseessäni on vikana? Täydensin sen ohjeidesi perusteella siten, että kuuntelin lauluista adjektiiveja ja täytin aukot niillä. Opettaja palautti esseeni ja sanoi että se oli pelleilyä. Sain siitä Peikon. Siis PEIKON. Apua!
    Essee näyttää tältä:

    ”Mitä filosofia on?

    Se on erittäin riivaava kysymys. Filosofia on vainoava tieteenala, jossa pohditaan niin elämän kutsuvaa olomuotoa, tämän kuohuvan maailmankaikkeuden merkitystä kuin myös kaikenlaisia humalaisia kysymyksiä. Filosofia ei suinkaan ole vain pohtimista, ajattelemista sekä toisten voimakkaiden käsitteiden ja ajatusten kyseenalaistamista, vaan tieteenala, jossa myös perusteluilla on väliä. On tärkeää osata perustella omia tuskallisia näkökantoja, sillä juonikkaan perustelun myötä saatatkin saada eri näkökantojen edustajat puolellesi. Sinun ei tarvitse edes itse uskoa kantavia sanojasi, kunhan vain kuulostat rakastavalta väittelijältä. Filosofian hirmuisille kysymyksille ei aina löydy sitä yhtä hullua vastausta, vaan ihan kaikki vastaukset kelpaavat, niin myös tämä!”

    Selvästi ei kelvannut vastaukseksi! Mikä neuvoksi?

Comments are closed.