Luukku 13

Tämän luukun tarjoaa prof. Kacey Everett!

Jouluinen ateria vaikeissa olosuhteissa!

Aiempi luukkuni ei luvannut meille hyvää ja rauhallista joulua. Huonoa onnea ja tulevaa, kivistä alamäkeä voimme pehmittää varautumalla zombiapokalypsiin herkuin! Tässä muutama vinkki, joiden avulla saat viimeisestä joulustamme mieleenpainuvan (ainakin edes ruuan osalta)!

1. Varaudu ajoissa!

Olemme etulyöntiasemassa, sillä tiedämme, että zombiapokalypsi tulee. Moni muu on vielä asiasta tietämättömiä ja näin asian kuuluukin olla, jotta saamme valmisteltua meille hyvän joulun. Suosittelen teitä käyttämään jästien kauppoja. Heiltä löydätte esimerkiksi purkitettua ruokaa, joka kestää erilaisia sääolosuhteita muutamia vuosia! Suosittelen teille etenkin tölkitettyjä hedelmiä sekä tölkitettyjä herneitä! Hedelmistä saa hyvän jälkiruuan ja herneistä loistava lisäke mille tahansa lihalle. Myös suolaa kannattaa varata, jotta voit kypsentää sen avulla lihaa – esimerkiksi kalaa voi kypsensää suolalla ja tulos on herkullinen!

2. Kalasta!

Kalastaminen on helpoin tapa hankkia liharuokaa jouluusi! Metsästämisen opettelu näin lyhyellä aijalla on hankalaa, ehkä jopa mahdotonta. Kalastamiseen tarvitset pitkän kepin, siimaa, koukun ja syötin. Helppoa vai mitä? Siiman hankkiminen on näistä todennäköisesti hankalin osuus, mutta jos ajoissa menet kauppaan ostoksille, sellainenkin varmasti löytyy. Vinkki! Kypsytä kala suolalla, jos olet sellaista hankkinut. Se tuo vaihtelua savustettuun tai paistettuun kalaan.

3. Juomaksi vettä!

Veden hankkiminen talvisin on helppoa, kunhan tulee lunta. Älä säännöstele jouluna vettä vaan juo sitä juuri niin paljon kun haluat!

4. Havunneulaset!

Havunneulasia kalaan, havunneulasia veteen… ne tuovat erikoista makua mihin tahansa ruokaan. Tietenkin talvella havunneulasia voi joutua käyttämään monien asioiden maustamiseen, joten loppupeleissä niillä ei ehkä saa juhlavuutta. Jos kuitenkin nuukailet havunneulasten suhteen alkutalven, saat niistä yhden erikoisuuden ruokapöytääsi!

5. Entäs ensi vuosi?!

Jos olet toiminut ohjeideni mukana, eikä kukaan ole varastanut ruokiasi, sinulla on vielä säilykkeitä jäljellä. Suosittelen myös, että teet lähelle asumustasi pellon, mihin voit viljellä perunoita ja muuta mitä mieleen juolahtaa! Ensimmäiset vuodet, kun harjoittelet vielä viljelyä, voi olla aika ankeat, mutta ei huolta, kyllä se siitä!

Turvallista joulua jokaiselle!

2 thoughts on “Luukku 13

  1. Harold

    Sanon vain säilykepurkeista, en muusta.
    Jos oikeasti olet menossa etsimään jästikaupasta säilyketölkkejä, niin kiinnitä huomiota siihen, että miten ne aukeavat. Älä avaa niitä silti vielä kaupassa. Vasta sitten, kun olet ne maksanut kassalla. Kassan jälkeen siis, mieluusti ulkona. Jos ne ovat auki vedettäviä eli niissä on sellainen rinkula siinä sivussa, niin kaikki on hyvin. Jos ei, niin silloin kannattaa hankkia jostain tölkinavaaja. Sellaisen voi ostaa varmaan samaisesta kaupasta tai sitten jostain muualta.
    Tällaisia tölkkejä ei kannata koittaa avata loitsuilla, koska sisältö voi vaurioitua ja muuttua syömäkelvottomaksi ja parh- pahimmassa tapauksessa tölkki menee rikki ja koko ruokasi on levinnyt ympärille maahan. Tölkki, johon osuu loitsu ja joka menee rikki pitää myös äänen. En tiedä kuinka voimakas se on, mutta saattaa olla että se houkuttelee myös muita paikalle maahan levittäytyneestä sisällöstä nyt puhumattakaan. Eli kannattaa ostaa se tölkinavaaja ellet halua jakaa ruokaa kaikkien kanssa.

    • Kacey Everett

      Aivan loistavia huomioita herra Benson! Tämän takia olet täyden U:n oppilas!

Comments are closed.