Luukku 3

Tämän luukun tarjoaa Rohkelikon Lazlo Silverstein. Artikkeli on julkaistu koulun lehdessä Mercury NL:ssä.

Lazlo Silverstein | 6. luokka. | Rohkelikko
Vaikka Lazlo ei vietä, eikä oikein tiedäkään joulua, suhtautuu hän innolla joulutanssiaisiin. Tanssiaiset ovat ehkä parasta mitä joulukuussa täällä koulussa on – oman poikaystävän lisäksi tietenkin.

Mitkä vaatteet joulutanssiaisiin?

Joulutanssiaiset ovat koulun ehkä tärkeimmät tanssiaiset ja juhlat. Tanssipari on avainasemassa sille, että tanssiaisista tulisivat miellyttävät, sillä vapaan tanssin ja hakemisen lisäksi tanssiaisissa pääsee nauttimaan muustakin ajasta parinsa kanssa. Tanssiaisiin voi tietenkin mennä myös kaverin kanssa, jolloin tanssiaispukeutumisessa voi vähän joustaa.
Tässä artikkelissa esitellään neljä asua, jotka kaikki olivat edustettuina tämän vuoden syystalven katalogista. Pahoittelen, että kaikki vaikuttavat ehkä vähän synkeiltä ja tummilta, mutta musta saattaa olla tällä hetkellä in ja sopivan monenlaiselle kantajalle – ainakin siis useammalle.

Sopii kaikille. Ei tarvitse pelätä, että näyttääkö tanssiessa liikaa säärtä tai ottaako hameeseen liian sopimattoman suuria askeleita, kun käyttää housuja. Hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat vaikuttaa samaan aikaan juhlalliselta, asialliselta ja siveelliseltä.
Hyvät puolet: Yläosan läpihohkava kangas tuo asulle hieman mysteerimäisyyttä ja niin myös kantajalleen. Oikein nätti asu. Hyvä vaihtoehto housuasuista, joiden kanssa voi käyttää minkälaisia tummia kenkiä vain.
Henk.koht. arvio: Kuten kuvastakin näkee, niin vaikutus on ilmeisin, mikäli kantajan hipiä on vaalea. Muussa tapauksessa vaikute saattaa jäädä vähän ajateltua synkemmäksi. Siinä tapauksessa kannattaa ehkä katsoa, löytyykö yläosaa eri värisenä, sillä se saattaa pelastaa tilanteen.

Sopii henkilöille, jotka haluavat näyttää yhtä aikaan rennoilta ja bilettäjiltä. Hopeinen kevyesti laskostuva toppi vaikuttaa viettelevältä lisältä. Asu saattaakin täten ehkä sopia niille, joiden tarkoitus on yrittää vietellä omalla kehollaan tanssiparinsa tai jotka vasta haluavat tehdä tähän vaikutuksen.
Hyvät puolet: Takki on oiva lisä, sillä toppi on ehkä vähän liian kylmä suuressa salissa. Jos tanssii paljon, on helppo riisua ylimääräinen vaate. Tummat housut takaavat hyvältä näyttävät jalat sekä avonainen hopeinen toppi viehätyksen.
Henk.koht. arvio: Tämä takki muistuttaa hieman viime vuonna käyttämääni tummaa takkia. Pörröisyys on ehkä tänä vuonna ajankohtaisempi kuin viime vuoden höyhenet. Hopea toppi näyttää aika söpöltä ja tuo tähän asuun sopivasti lisää juhlallisuuden vaikutelmaa.

Sopii henkilöille, jotka haluavat näyttää söpöiltä. Tämä asu on hyvä kaikille, jotka vähänkin luottavat jalkoihinsa. Yläosa on yhtä aikaa omalaatuinen ja hieno. Se muistuttaa kauluspaitoja, mutta tuo villaisuudellaan tähän asuun enemmän talven tuntua.
Hyvät puolet: Yläosan tyyli on ehkä tämän asun paras anti hameen vyösoljen lisäksi. Tämä asu saattaa vaikuttaa ehkä vähän synkeältä, mutta yksinkertaisuudellaan se lumoaa. Tällä asulla pääsee näyttämään paljasta ihoaan ehkä paikoista, joista pitää, kuten käsivarsi/olka, ja yläosa sopii ihan kaikille tyypeille.
Henk.koht. arvio: Hameen käyttö tuo omia ongelmiaan, joista kantajan tulee olla tietoinen. Tämä hame on aika lyhyt, joten jalkaa näkyy paljon. Tästä syystä kannattaa ensin varmistua siitä, että pitääkö omista jaloistaan ja osaako ottaa tarpeeksi lyhyitä askeleita hame päällä.

Sopii myös tummemmille ihotyypeille. Vaalea yläosa ehkä alleviivaa tätä huomiota suuresti. Asun kokonaisvaikutelma on söpö ja ehkä vähän rento. Vaalea yläosa vie huomion tummalta hameelta, joten alaosan ei tarvitse olla kovin erityinen.
Hyvät puolet: Vaalea villainen yläosa muistuttaa talvesta sekä viettelee avoimen kaula-aukkonsa kanssa. Siinä missä vaalea toppi ehkä oli enemmän heruttava, on tämä vaalea villapaita kotoinen ja kutsuvampi. Hameen kohdalla on pysytty tutussa ja turvallisessa, joten se ei yläosan kanssa riitele huomiosta. Mukavan tasapainoiselta vaikuttava asu, vaikkei se sellainen olekaan. Asun kanssa käytettävien kenkien olisi hyvä olla hillityt.
Henk.koht. arvio: Pakko mainita, että tämän asun kohdalla näyttävä solisluu olisi todella viehättävä. Sen huomaa jo mallinukesta, sillä sillekin on piirtynyt sellainen. Vaikkei näin olisikaan, niin uskon asun kuitenkin sopivan käytettäväksi. Tämä asu on hyvä esimerkki siitä, että jos yläosa on tarpeeksi näyttävä ja erilainen, se syö huomiota tavanomaiselta alaosalta. Jos ei pysty panostamaan ylä- ja alaosaan, kannattaa siis panostaa jompaankumpaan.

Kirjoittanut,
Lazlo Silverstein

Kuvat Michaelan vaatekatalogista.

2 thoughts on “Luukku 3

  1. Ryhdistäydy nyt!

    Lazlo Silverstein!!! Nämä eivät ole tanssiaisvaatteita!!!

    P.S. Mutta tuo viimeinen paita olisi varmaan muulloin ihan kiva…

  2. Anteeksi, mutta...

    Hei, älkää sitten oikeasti ottako näitä kuvia kirjaimellisesti. Jästien kehittelemät farkut tai neulepaita eivät ole juhla-asu missään tapauksessa. (Paitsi joissain erityisen rennoissa juhlissa.)

Comments are closed.