Luukku 10

Tämän päivän luukun tarjoaa kaikkien suosikkiopettaja, Imogen West!

Imogen West | Opettaja | Pimeyden voimilta suojautuminen

Professori Imogen West pitää lämminhenkisestä perhejoulusta avomiehensä Jasonin ja 3-vuotiaan lapsensa Allenin kanssa. Parasta joulussa on professori Westin mielestä Jasonin keittämä aamukahvi, lapsi tonttulakissa ja Jason hyväntahtoisena joulupukkina. Joululahjaksi Imogen toivoo oppilailtaan erinomaisesti tehtyjä joululäksyjä.


Näin vältät joulukilot ennen joulua, jouluna ja joulun jälkeen!

Kaikki tietävät, että jouluruoka on herkullista. Eikä edes pelkkä jouluruoka. Ennen ja jälkeen juhlapyhien riittää jouluvalmisteluja, rääppiäisiä, pikkujouluja ja kaikenlaisia kissanristiäisiä, joissa tarjoillaan ruokaa. Paljon ruokaa.

Myös välikokeisiin ja joululäksyihin (ja niiden tarkistamiseen) kuluu sekä henkilökunnalla että oppilailla levyittäin joulusuklaata. Ennen kuin huomaatkaan, on uusi vuosi ja olet lihonut monta kiloa ihan vahingossa.

Jotta välttyisit läheistesi hyväntahtoiselta mutta raivostuttavilta ”Oho, olet tainnut pyöristyä vähän!”, ”Sinusta taitaa tulla ensi vuonnakin Taianomainen takamus.” ja ”Odotatko toista lasta?” -kommenteilta, seuraa näitä vinkkejä:

ENNEN JOULUA: Jes, joulu tulee… eli miten kieltäytyä glögistä ja pipareista?
  1. Välttele opettajainhuonetta. Ne pahuksen piparkakut ovat siellä taas, ja ne ovat takuuvarmasti halvinta laatua. Perustele itsellesi, että olet ansainnut parempaa ja pidättäydy syömästä pipareita.
  2. Glögissä on kamalasti sokeria. Kun sinulle tarjotaan glögiä, pyydä mieluummin kahvi mustana.
  3. Kun työpaikallasi tai kaveriporukallasi on pikkujoulut, kieltäydy kohteliaasti alkoholista. Siinä on paljon energiaa. Tietysti jos olet alaikäinen oppilas, tämän pitäisi olla helppoa (jos ei, jälki-istunto odottaa!).
  4. Mene lenkille vaikka on lunta ja ankeaa ja pimeää. Älä liukastu ja katko raajojasi, koska sairaalassa makaaminenkin lihottaa.
  5. Osta painavia joululahjoja, joita saat kuljettaa paikasta toiseen ja pysyt kuin huomaamatta timminä.
  6. Siivoa, siivoa, siivoa. Anoppi on iloinen, kun koti on kunnossa, ja lisäksi vältät anopin leikkisän kommentoinnin raskauskiloista, kun kuntoilet siivouksen merkeissä (raskaudesta kun on jo kolme vuotta).
  7. Motivoi itsesi viimeisiin töihin muulla kuin suklaalla. Tähän käy hyvin esimerkiksi kahvi ja… kahvi. Voit myös pyytää avomiestäsi / tyttöystävääsi / poikaystävääsi kehumaan sinua, kun saat jonkun työn tehtyä. Parempaa kuin suklaa, eikä edes lihota!
JOULUNA: ”Kävisit kohta joulupukista!”
  1. Häärää koko joulu taukoamatta. Sen lisäksi, että se on hyvän emännän (tai isännän) merkki, pysyt liikkeellä ja hoikkana.
  2. Ota jouluruokia kohtuudella. Vaikka avomiehellä on pohjaton vatsa eikä hän liho, siitä ei kannata ottaa mallia. Se ei päde kaikkiin, kuten on jo huomattu.
  3. Yritä syöttää perheellesi paljon jouluruokaa, niin lautaset tyhjenevät kuin itsestään ennen kuin itse ehdit syödä liikaa.
  4. Mene pulkkamäkeen. Reippailu on hauskaa, rentouttavaa ja pitää sinut pois joulupöydästä.
  5. Kiitä kohteliaasti joulusuklaista, joita saat joululahjaksi. Älä kuitenkaan syö niitä, vaan jemmaa ne johonkin hyvään talteen odottamaan parempia aikoja.
  6. Joulumieli on paras herkku. Nauti siitä ja perheesi seurasta.
JOULUN JÄLKEEN: Apua, suklaata ja jouluruokaa on kamalasti kaikkialla!
  1. Suhtaudu kiloihin kuin uuskuolonsyöjiin. Alituinen valppaus! Älä aloita kuntoilua tässä vaiheessa, vaan pidä kunto yllä koko joulun.
  2. Vie yli jäänyt jouluruoka keräykseen tai koululle. Tarjoile kaikki herkut opiskelu- tai työkavereillesi, ja he pitävät sinua mukavana ihmisenä. (Oikeasti vain yrität lihottaa heitä samaan kuntoon.)
  3. Laita joulusuklaat kiertoon. Jemmaa ne ystävänpäivään asti, laita uusiin paketteihin ja lahjoita eteenpäin. Tai vie ne rehtori Chinolle kiitokseksi kuluneesta vuodesta.
  4. Muista, että enemmän väliä on sillä, mitä syöt uudenvuoden ja joulun välillä kuin sillä, mitä syöt joulun ja uudenvuoden välillä. Jos lihoit pari kiloa, et kuole siihen. (Jos taas tulet lomalta tekemättä joululäksyjäsi, se on paljon suurempi ongelma.)

Oikein terveellistä, rentouttavaa ja rauhallista joulua! Virkistäytykää kunnolla ennen uuden lukukauden haasteita!

2 thoughts on “Luukku 10

  1. Shizuka Satou

    Minulle voi lahjoittaa ylimääräiset jouluruoat ja suklaat…

    • Imogen West

      Oh, ihailtavaa vapaaehtoisuutta herra Satou! Saat myös joulukilot!

Comments are closed.