Luukku 24

Tämän luukun teille tarjoaa Rohkuradio!

Rohkureportaasi | Rohkuradio | Rohkumedia

Tylypahka AM:in uskottavin ja ajankohtaisin tietolähde kaikkeen koulussa tapahtuvaan. Rohkumediat tekevät urauurtavaa työtä erilaisten epäkohtien ja salaliittojen paljastamiseksi. Tänä vuonna Rohkureportaasin toimittajat Lucas Mac Fhionnlaigh ja Sebastian Madison ovat tehneet uuden aluevaltauksen radion saralla. Rohkumedia valvoo niin koulun oppilaiden kuin henkilökunnankin oikeuksia myös jouluna!


Rohkuradion joululähetys

Lucas: Hyvää jouluaattoaamua kaikille kuulijoille! Tämä on Rohkuradion historian ensimmäinen lähetys, ja olemme tänään Korvatunturilla! Minä olen Lucas Mac Fhionnlaigh, Rohkelikon huispausjoukkueen lahjakas etsijä sekä ansiokas kapteeni, ja seuranani minulla on täällä studiossa…

Sebastian: Sebastian Madison, koulun komein puutarhuri. Tervetuloa!

Lucas: Ja vaatimatonkin vielä! Toisin kuin viiden sentin homekerrokseen peittymässä oleva Luihulehti, me täällä Rohkumedioissa tahdomme pysyä aina asiallisena, ajankohtaisena ja ennen kaikkea ajanmukaisena tietolähteenä, minkä vuoksi teemmekin uuden aluevaltauksen tänne eetteriin! Valitettavasti minun ja Sebastianin uskomattomat ulkonäölliset avut menevät vielä tässäkin hieman hukkaan, mutta ehkäpä seuraavaksi vuorossa onkin jo trel…. tele.. tene… näköradio!

Sebastian: Hei, mehän voisimme kuvata oman elokuvan? Muistatko, sellaisen mitä käytiin katsomassa?

Lucas: Mitä? Ei! Ei sellaista ollenkaan! *kuulostaa kauhistuneelta* En pitänyt siitä! Se haihan söi vaikka miten monta surffaajaa!

Sebastian: Ai *kuulostaa surkealta kunnes tajuaa oppilaiden kuulevan tämän* Mutta, takaisin asiaan! Tänään, olemme uhmanneet kylmyyttä ja saapuneet… Korvatunturille!

Lucas: Olemme tulleet tänne, koska olemme saaneet haastateltavaksi erittäin arvostetun ja erittäin yllättävän yllätysvieraan! Ette varmasti ikinä arvaa, ketä tarkoitan, joten pidemmittä puheitta… saanko toivottaa tervetulleeksi mukaan lähetykseen… itse JOULUPUKIN! *julistaa voitonriemuisena*

Sebastian: *taputtaa mahdollisimman lujaa*

Joulupukki: …hei kaikille. *ääni saattaa joidenkin kouluhuispausta seuraavien mielestä muistuttaa ehkä erehdyttävästi huispausselostaja Albert Morettin ääntä*

Lucas: Herra Joulupukki, tiedämme, että teillä on varmasti erittäin kova kiire tänään ja olemmekin hyvin kiitollisia tästä mahdollisuudesta. Mennäänkin siis pidemmittä puheitta päivän jouluisiin aiheisiin. Uutisoimme viime vuonna siitä, kuinka koulumme Tylypahka AM käyttää joulua törkeään rahankeruuseen sekä säästötoimiin. Mitä mieltä, herra Pukki, olette opinahjomme Tylypahka AM:in tavasta käyttää joulua häikäilemättömästi hyväkseen esimerkiksi ruoka- ja lämmityskuluissa säästämiseen?

Joulupukki: No… Tuota… Olen kyllä kuullut tästä koulustanne tontuiltani ja… tuota… eihän se… eihän sitä joulua nyt oikein sopivaa ole… ole tuollaiseen tietenkään käyttää… Törkeäähän tuollainen on. Kyllä. Näin on. En… En yhtään tykkää.

Lucas: Entäs sitten rahankeruu joululahjoitusten muodossa etenkin rikkaimpien oppilaiden perheiltä?

Joulupukki: No se nyt ainakin on jo täysin tuomittavaa. Ei… En voi ymmärtää. Risuja sietäisivät saada koko johtokunta.

Sebastian: Koululla on myös tapana laittaa henkilökuntaa pakkolomalle, sen sijaan, että voisimme viettää yhdessä mukavaa, lämminhenkistä joulua. Onko sinulla mitään mielipidettä tähän asiaan?

Joulupukki: No mutta sehän vasta vallan törkeää onkin! Aivan… aivan käsittämätöntä… Ei yhtään joulun hengen mukaista toimintaa kyllä… Ei ollenkaan, sanon minä. Paitsi nyt ehkä sen Kalkkunan voisi kyllä laittaa ikuiselle pakkolom- Tarkoitan! Ei… ei, ei… Kyllä pitäisi joulu saada viettää yhdessä. Juu. Näin on.

Lucas: No niin, siinä tulikin vähän palautetta rehtori Chinolle suoraan itse Joulupukilta! Mutta nämä säästötoimet eivät – valitettavaa kyllä – suinkaan ole pahin Tylypahka AM:in johtokunnan joulua vastaan tekemä rikkomus. Tutkivan journalismin ryhmämme on nimittäin tehnyt pitkäjänteistä tutkimusta ja löytänyt paljon johtolankoja siitä, että teidät, herra Joulupukki, olisi kidnapattu koulun johtokunnan toimesta jouluna 2013 lunnasrahojen toivossa. Pitääkö tämä paikkansa?

Joulupukki: Ky-kyllä! Kyllä pitää. Valitettavasti juuri näin pääsi käymään armon vuonna 2013. Olin juuri parhaillaan… suihkussa valmistautumassa päivän töihin, kun… kun… kuin taikaiskusta yllättäen silmissäni pimeni ja seuraavan kerran heräsinkin sitten jonkinlaisesta… kellar-… tyrmästä.

Sebastian: Voi kauhea! En voi edes kuvitella, miltä tuo tuntuisi. Kertoisitteko meille ensimmäiset ajatuksenne, kun heräsitte tyrmästä? Iskikö paniikki? Oliko teillä varasuunnitelmaa siihen, miten täällä Korvatunturilla toimitaan, jos pukki vain katoaa?

Joulupukki: No en tiedä voidaanko siinä ihan paniikista nyt puhua, olen toki… toki tottunut kurjiin, ahtaisiin ja pimeisiin paikkoihin käydessäni läpi miljoonia savupiippuja vuodessa, mutta… kyllähän se tietysti järkyttävää oli… Niin lähellä joulua vielä… Aivan.. aivan uskomaton teko. Siinähän olisi voinut olla joulu pilalla koko maapallolta. Vara… varasuunnitelma… sellainen kyllä tietysti on ja… se on… tuota… ottaisimme tietysti siis ensimmäisenä yhteyden arvostettuun professoriin ja koulunne Rohkelikon tuvan tuvanjohtajaan Archibald McGregoriin, joka… joka onkin muutamana vuotena tuurannut minua, kun olen ollut flunssan kourissa juuri… juuri aattona.

Sebastian: Kyllä nyt voi olla ylpeä ollessaan Rohke… entinen Rohkelikko!

Lucas: Kerran Rohkelikko, aina Rohkelikko, Sebastian! *toistaa Rohkureportaasin tunnuslauseen*

Sebastian: Aivan, aivan. *selailee papereitaan* Ehtisikö herra Pukki vielä vastata pariin kysymykseen? Haluaisimme tietää, millainen tilanne AM:illä tänä vuonna on, onko paljon kilttejä oppilaita?

Joulupukki: No… Eihän tällaista saisi ennen joulua paljastaa, mutta… Tilannehan on se, että teidän koulunne kiltti-tuhma-jakauma on joka vuosi melko… melko samannäköinen. Siellähän on siis Rohkelikon ja Puuskupuhin kiltteysprosentit oikein… oikein korkealla, mutta sitten tuolla Korpinkynnessä… siellähän ei ehditä edes olla kilttejä tai tuhmia kun ollaan koko ajan vain nenä kiinni kirjassa. Mutta se Luihuinen… kuulkaas… Tuhmin tupa, mitä olen koskaan nähnyt, sanonpahan vaan. Yleensähän Luihuisen tuhmuusprosentti on ihan 110 %, mutta tänä vuonna siellä on itse asiassa yksi oikein soma, kiltti pari, joka… joka vähän laskee sitä.

Lucas: Mikä pari? *tiukkaa äänensävyllä “tästä ei ollut puhetta”*

Sebastian: Ei siellä mitään söpöä paria ole! *tiuskaisee*

Joulupukki: Öh… *kuulostaa melko puolustelevalta* Tarkoitan… Sellainen… sellainen yksi huispausselostaja ja… ja eräs toinen…

Lucas: Aaa… Aivan… *rauhoittuu hieman*

Sebastian: ….jaa.

Lucas: Mutta Luihuisille siis ei ole tänäkään vuonna lahjoja luvassa vai?

Joulupukki: Juu. Eikun ei! Juu, ei ole. Ei lahjan lahjaa. Ennenhän toimitettiin niille risuja, mutta… mutta enää ei toimiteta niitäkään, kun… kun ne hutki niillä sitten muita oppilaita.

Sebastian: Aivan. Ja joulukuusia. Sekä muita kukka-asetelmia! Risuista luopuminen oli hyvä ajatus. Olisiko joulupukilla vielä terveisiä, jotka haluaisitte lähettää kuuntelijoille?

Joulupukki: Kyllä… kyllä… tietysti… Tahdon kaikille rohkelikoille ja rohkelikonmielisille lähettää sellaisia terveisiä, että- *kuuluu oven aukeamisen ääni*

Huomattavasti matalaäänisempi mies: Kautta Petterin punakuonon! Mitä täällä oikein tapahtuu?! Enkö minä jo kymmenen kertaa sanonut, että tänne ei sitten tulla ja mitään haastat- Kuka tuo huijaripukki on?! Nyt tontut! Tomppeli, Tillintallin ja Töttöröö! Nämä kakarat kuriin ja ulos täältä ja sassiin! Enkö sanonut, ettei ketään siitä koulusta päästetä tänne enää ikinä?!

Lucas: *taputtelee mikkiä niin, että kuuluu omituista kohinaa* Voi ei, yhteyksissä taitaa olla jotain ongelmia! Rohkuradio lähettää nyt pukin pikaisesti matkaan lahjoja jakamaan ja… hyvää joulua kaikille!

Sebastian: Älkää koskeko tukkaan! Ei! Irti! *hiljainen ääni kaukaisuudessa*

Albert Morettilta kuulostanut joulupukki: Heiheihei, ei partaa, ei partaaaaa, varovasti nyt! *loittoneva, hieman hätääntynyt ääni*

Lucas: Näpit irti! Sananvapaus! Diplomaattinen koskemattomuus! Minä kerron tästä isälleni!!!! *kauheaa kolinaa ja älämölöä, kunnes lähetys lopulta katkeaa ja seuraa vain kohinaa*

One thought on “Luukku 24

  1. Anthony Underwood

    Pukki kuunteli kerrankin lahjatoivettani! Fhionnlaigh ja Madison joulun pidätettyinä napapiirillä. <3

Comments are closed.